ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Ο τρόπος για να αποκτήσεις την ιδανική µύτη!

Χαρίζει ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσµα στο πρόσωπό σου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Ο τρόπος για να αποκτήσεις την ιδανική µύτη!

Η ρινοπλαστική είναι µια δηµοφιλή επέµβαση, που βοηθά στη λειτουργική αποκατάσταση της µύτης, ενώ παράλληλα χαρίζει ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσµα επαναφέροντας την αρµονία στο πρόσωπό σου. Η πλαστικός χειρουργός Δρ. Γιολάντα Πεπέ σου εξηγεί όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη συγκεκριµένη επέµβαση.

Η µύτη αποτελεί κεντρικό αισθητικό στοιχείο του προσώπου και συγχρόνως πολύ βασικό λειτουργικό όργανο, διότι είναι η αρχή του αναπνευστικού µας συστήµατος. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ρινοπλαστική που αποκαθιστά αισθητικά και λειτουργικά προβλήµατα κερδίζει διαρκώς έδαφος στις µέρες µας.

Γιολάντα Πεπέ πλαστικός χειρουργός

Ο βασικός στόχος

Η τριπλή επέµβαση, που πραγµατοποιείται, αφορά στην πλαστική ρινικού διαφράγµατος και στη συρρίκνωση των κάτω ρινικών κογχών, η οποία αποσκοπεί όχι µόνο στο να δείχνει ωραία η µύτη, αλλά και στο να διευκολύνει την αναπνοή. Αυτό το αντιλαµβάνεσαι αµέσως µετά το χειρουργείο.

Τι βελτιώνεται...

Οι διαστάσεις της µύτης –σε ό,τι αφορά το µήκος και το πλάτος– και το προφίλ της, ειδικά στην περιοχή της «καµπούρας». Ακόµη, διορθώνεται οποιαδήποτε απόκλιση του σκελετού της µύτης, αλλά και τυχόν αναπνευστικές δυσχέρειες.

Λίγα λόγια για τη διαδικασία

Η ρινοπλαστική γίνεται µέσω τοµών που βρίσκονται στο εσωτερικό της µύτης. Μέσω αυτών των τοµών πραγµατοποιείται µερική αποκόλληση του δέρµατος της µύτης, ώστε να έχει ο χειρουργός πρόσβαση στον σκελετό της. Σε επιλεγµένες περιπτώσεις γίνεται και µικρή τοµή στο κάτω µέρος της µύτης. Στη συνέχεια και µόλις εκτεθεί ο οστέινος και χόνδρινος σκελετός της, γίνονται οι τροποποιήσεις που ενδείκνυνται ανά περίπτωση. Στην περίπτωση που υπάρχει έντονο πρόβληµα απόκλισης του διαφράγµατος, γίνεται ή διόρθωση ή αποκατάσταση του ρινικού διαφράγµατος, ενώ διορθώνονται και αισθητικές δυσµορφίες, ώστε συνολικά να επιτευχθεί µια αρµονική και λειτουργική µύτη. Αφού γίνουν οι ενδεικνυόµενες τροποποιήσεις, γίνεται σύγκλειση των χειρουργικών τοµών µε απορροφήσιµα ράµµατα.

Γρήγορη ανάρρωση

Η παραµονή στην κλινική διαρκεί µία ηµέρα και η ανάρρωση είναι γρήγορη και ανώδυνη. Σηµείωσε ότι η καλή προεγχειρητική επικοινωνία του ασθενούς και του πλαστικού χειρουργού και η σωστή ενηµέρωση για την επέµβαση και τους στόχους της οδηγεί στην επιτυχία.