And Just Like That... είπα αντίο στα αφυδατωμένα μαλλιά!

And Just Like That... είπα αντίο στα αφυδατωμένα μαλλιά!

Ο πλανήτης του haircare δεν παύει να με εντυπωσιάζει όσα χρόνια και εάν περάσουν... κάτι με τα νέα συστατικά που προσφέρουν σούπερ ευεργετικές ιδιότητες στα μαλλιά μου όσο και με νέες σειρές φροντίδας, οι οποίες σιγά-σιγά αποκτούν μια επάξια θέση στη ρουτίνα ομορφιάς μου.

Μια τέτοια νέα σειρά, που έγινε βάλσαμο για τα αφυδατωμένα μου μαλλιά αφήνοντας ένα υπέροχο διακριτικό άρωμα στο πέρασμά της, ανακάλυψα πρόσφατα και κάνοντας ένα σύντομο crash test-3 ημερών- δεν δίστασα να την εντάξω σύντομα στην ιεροτελεστία φροντίδας μου. Ο λόγος για την ενυδατική σειρά περιποίησης μαλλιών, Elvive Ηydra Hyaluronic από την L'Oréal Paris, που έδωσε άμεσα σούπερ ενυδάτωση, κίνηση, σώμα και λάμψη στα άτονα, αφυδατωμένα και θαμπά μαλλιά μου και μάλιστα για 72 ώρες*.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Τους τελευταίους μήνες τα μαλλιά μου είχαν αρχίσει να χάνουν τη ζωντάνια και την ελαστικότητά τους και έδειχναν άτονα και θαμπά με αφυδατωμένες και φθαρμένες άκρες τους. Βασική αιτία γι'αυτό δεν ήταν άλλη από την έλλειψη υγρασίας, που τα έκανε να δείχνουν άγρια στη όψη χωρίς καθόλου όγκο και κίνηση.

Μάλιστα ακόμη και μετά από τη χρήση αρκετών ενυδατικών προϊόντων φροντίδας το πρόβλημα παρέμεινε με αποτέλεσμα τα μαλλιά μου να δυσκολεύονταν να ανακτήσουν τη χαμένη τους ενυδάτωση, ενώ η φθορά τους γινόταν ολοένα και πιο έντονη.

Αυτό μέχρι πρότινος τουλάχιστον οπότε και ήρθαν στα χέρια μου τα νέα προϊόντα της ενυδατικής σειράς Elvive Ηydra Hyaluronic, η οποία μάλιστα είναι και eco-friendly αφού όλα τα μπουκάλια των σαμπουάν και conditioner είναι κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό** και παράγονται σε εργοστάσιο μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα, ενώ ακόμη και τα σέρουμ παρασκευάζονται από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό**.

Elvive Ηydra Hyaluronic της L'Oréal Paris

Τα προϊόντα που εμπιστεύτηκα-και πλέον δεν μπορώ να αποχωριστώ - ήταν 4 και όλα με έναν κοινό παρανομαστή, το υαλουρονικό οξύ, που αναπληρώνει αμέσως την υγρασία των μαλλιών και αυξάνει την διάμετρο της τρίχας χαρίζοντας της σώμα! Ναι, σωστά διάβασες... υαλουρονικό οξύ, το οποίο αποτελεί το κυριότερο συστατικό ενυδάτωσης, που βρίσκεται φυσικά στο σώμα μας και συγκρατεί 1000 φορές το βάρος του σε νερό!

Το συγκεκριμένο συστατικό το έχω συναντήσει πολλές φορές σε προϊόντα φροντίδας για την επιδερμίδα και γνωρίζοντας τις ευεργετικές του ιδιότητες πραγματικά ενθουσιάστηκα που το έβλεπα σε μια σειρά μαλλιών! Μη χάνοντας λοιπόν καθόλου χρόνο έσπευσα να δοκιμάσω τη συγκεκριμένη σειρά για να δω πως πραγματικά μπορεί να λειτουργήσει το υαλουρονικό οξύ της σύνθεσης στα αφυδατωμένα μου μαλλιά.

The 3 day hair challenge!

Step 1: Καθαρισμός... η αρχή του παντός!

Την πρώτη ημέρα εφάρμοσα μια μικρή ποσότητα από το κρεμώδες σαμπουάν σε νωπά μαλλιά κάνοντας για μερικά λεπτά ένα ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Μόλις τελείωσα ξέβγαλα καλά με χλιαρό νερό και επανέλαβα τη διαδικασία για μια ακόμη φορά. Οι μοναδικές του ιδιότητες καθάρισαν αμέσως κάθε ίνα των μαλλιών μου, ενώ συνδυαστικά με το conditioner της σειράς χάρισαν έξτρα ενυδάτωση μακράς διαρκείας -μέχρι και 72 ώρες*- αφήνοντάς τα πιο λαμπερά χωρίς να τα βαραίνει!

Elvive Ηydra Hyaluronic της L'Oréal Paris

Step 2: Άμεση ενυδάτωση

Μετά το λούσιμο άπλωσα μια ιδέα από το ανάλαφρο conditioner της σειράς κατά μήκος τους και το άφησα να δράσει για ένα λεπτό. Η υπέροχη κρεμώδη υφή του σφράγισε την υγρασία στην τρίχα, ενώ παράλληλα ξεμπέρδεψε και ενυδάτωσε τα μαλλιά αφήνοντας ένα διακριτικό άρωμα.

Elvive Ηydra Hyaluronic της L'Oréal Paris

Step 3: Εντατική φροντίδα

Για ακόμη πιο στοχευμένη δράση την τρίτη ημέρα που έλουσα για δεύτερη φορά τα μαλλιά μου αντί για το conditioner εφάρμοσα σε καθαρά και βρεγμένα μαλλιά τη μάσκα της σειράς κατά μήκος των μαλλιών μου αποφεύγοντας τις ρίζες και το άφησα να δράσει για 2-3 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο πέτυχα την τέλεια ενυδάτωσή τους καθώς η σούπερ υφή της-που μοιάζει με τζελ - τύλιξε απαλά τα μαλλιά μου και τα ένιωθα ενυδατωμένα για ώρες χωρίς να τα νιώθω βαριά.

Elvive Ηydra Hyaluronic της L'Oréal Paris

Step 4: Προστασία στο μάξιμουμ!

Και το καλύτερο στο άφησα για το τέλος! Για να σφραγίσω ακόμη περισσότερο την υγρασία στην τρίχα χρησιμοποίησα το serum της σειράς, το οποίο και ψέκασα κατά μήκος των νωπών μαλλιών μου χωρίς να ξεβγάλω. Μάλιστα αυτό το σούπερ serum πολύ σύντομα έγινε το προϊόν φετίχ μου αφού μπορούσα να το εφαρμόσω σε καθημερινή βάση και σε στεγνά μαλλιά για να τους δώσω ένα μοναδικό τελείωμα και τέλεια όψη γεμάτη υγεία και λάμψη.

Elvive Ηydra Hyaluronic της L'Oréal Paris

And the winner is...

… φυσικά τα μαλλιά μου αφού ακολουθώντας αυτό το hair challenge για 3 ημέρες -με συστηματική χρήση των προϊόντων- τα ένιωσα σαφώς πιο ενυδατωμένα από το πρώτο άγγιγμα, ενώ ακόμη έδειχναν πιο πλούσια, γεμάτα και αναζωογονημένα με σούπερ ευλιγισία, κίνηση και ζωντάνια.

Elvive Ηydra Hyaluronic της L'Oréal Paris

Όσο για τη διάρκεια... αυτή έφθανε μέχρι τις 72 ώρες*, με άλλα λόγια 3 ολόκληρες ημέρες από υγιή, γεμάτα κίνηση και σωστά ενυδατωμένα μαλλιά. Εάν λοιπόν θέλεις και εσύ να απολαύσεις τις ευεργετικές ιδιότητες της μοναδικής αυτής σειράς και να αποκτήσεις όμορφα, υγιή και σωστά ενυδατωμένα μαλλιά δεν έχεις παρά να εμπιστευτείς τη σειρά Elvive Ηydra Hyaluronic από τη L'Oréal Paris, όπως ακριβώς έκανα και εγώ.

Γιατί εξάλλου αυτό μας αξίζει!

*Eργαστηριακό τεστ μετά την εφαρμογή σαμπουάν + conditioner + serum της σειράς

**Eξαιρούνται τα καπάκια και τα χρώματα.