Backstage report με τα καλύτερα hair-looks by L'Oréal Professionnel Paris που ξεχώρισαν!

30η Athens Xclusive Designers Week

Backstage report με τα καλύτερα hair-looks by L'Oréal Professionnel Paris που ξεχώρισαν!

Με συμμετοχές από καταξιωμένους Έλληνες σχεδιαστές μόδας, φαντασμαγορικά fashion shows αλλά και με τον International Designer, Rami Kadi να παρουσιάζει τις ξεχωριστές του δημιουργίες, ως guest, έκλεισε η φετινή επετειακή 30η Athens Xclusive Designers Week, που πραγματοποιήθηκε στον εντυπωσιακό χώρο του Ζαππείου.

L'Oréal Professionnel Paris

To grand opening της διοργάνωσης έκανε η πανέμορφη Δούκισσα Νομικού, ως special guest, ενώ καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας είδαμε εντυπωσιακά catwalks με μοναδικές δημιουργίες από κορυφαίους Έλληνες σχεδιαστές και fashion brands που συνοδεύτηκαν από περίτεχνα αλλά και ιδιαίτερα hair-looks made by L'Oréal Professionnel Paris, που ήταν και ο official hair sponsor της διοργάνωσης!

L'Oréal Professionnel Paris

Για να δούμε όμως καλύτερα πως δημιουργήθηκαν αυτά τα υπέροχα hair-looks τo youweekly.gr και εγώ καταφέραμε να τρυπώσουμε στα παρασκήνια της 30η Athens Xclusive Designers Week, μέσα από τα οποία σου μεταφέρω αποκλειστικά όλη την καυτή προετοιμασία, και όχι μόνο, που έγινε από την L‘Oréal Professionnel Paris σε συνεργασία με 7 κορυφαίες κομμωτικές ομάδες στην Ελλάδα των: L'Oréal Pro Artists, Haute Coiffure Française, Hair Way, Gino, Angelopoulos, MS Andronis και Telis Kikeris!

Virtual Hair Color Try-On

Λίγο πριν μπω στα παρασκήνια περιηγήθηκα στο χώρο του Ζαππείου και περνώντας από το stand της L'Oréal Professionnel Paris δοκίμασα το 3D Style My Hair App του brand προκειμένου να πειραματιστώ εικονικά με το χρώμα των μαλλιών μου.

Μέσα από τη συγκεκριμένη εφαρμογή δοκίμασα μία μεγάλη ποικιλία από χρώματα στα μαλλιά μου, χωρίς να ανησυχώ για το αποτέλεσμα, αφού όλα έγιναν εικονικά. Μάλιστα, πειραματίστηκα με μια μεγάλη παλέτα από αποχρώσεις, μεταξύ των: Ξανθών, καστανών, κόκκινων, χάλκινων αλλά και έντονων χρωμάτων όπως ροζ, μοβ, μπλε κ.λπ. όσπου τελικά κατέληξα σε ένα ombre καστανόξανθο, που από ό,τι φαίνεται θα δοκιμάσω πολύ σύντομα.

L'Oréal Professionnel Paris

Και αφού ολοκλήρωσα το προσωπικό μου Virtual Hair Color Try-On βρέθηκα στο χώρο των παρασκηνίων για να πάρω μια πρώτη γεύση από τις πυρετώδεις προετοιμασίες.

Η έναρξη της φαντασμαγορικής αυτής διοργάνωσης στην πραγματικότητα είχε ήδη ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι. Βackstage οι κομμωτικές ομάδες των Haute Coiffure Française και Telis Kikeris είχαν ήδη "σηκώσει" για τα καλά τα μανίκια τους προκειμένου να επιμεληθούν τα hair-looks των πανέμορφων μοντέλων για τα catwalks της πρώτης ημέρας.

Πηγή έμπνευσης για τα υπέροχα χτενίσματα, που υιοθετήθηκαν, ήταν το ύφος του κάθε σχεδιαστή με συμμάχους τα επαγγελματικά προϊόντα φροντίδας και styling της σειράς Tecni.art by L'Oréal Professionnel Paris, που μαζί με το best seller επαγγελματικό εργαλείο ατμού της σειράς, Steampod, έδωσαν την τελική πινελιά στα hair-looks.

1η ημέρα

Lakis Gavalas: Less is more!

Για το ανατρεπτικό και καινοτόμο Installation από τον Lakis Gavalas, που άνοιξε και την αυλαία της εβδομάδας μόδας, η κομμωτική ομάδα Haute Coiffure Française δημιούργησε sleek looks με wet υφές.

Η Λία Κουρούπη, Educational Manager της L'Oréal Professionnel Paris μας είπε χαρακτηριστικά: «Ο συγκεκριμένος designer μας έχει συνηθίσει σε πρωτοποριακά και συναρπαστικά catwalks. Έτσι, η ομάδα Haute Coiffure Française κινήθηκε σε πιο μίνιμαλ χτενίσματα, τύπου ανδρόγυνο, με τα μαλλιά κολλημένα πίσω με wet υφές, ενώ για το τέλειο sleek look το εργαλείο-κλειδί, Steampod μαζί με τα προϊόντα της σειράς Tecni.art έδωσαν ένα άρτιο αποτέλεσμα!»

Daphne Valente: Elegant & romantic

Απαραίτητη προϋπόθεση για τις αέρινες δημιουργίες της Daphne Valente ήταν χτενίσματα που έβγαζαν κίνηση και πλαστικότητα. Γι'αυτό το λόγο η κομμωτική ομάδα Haute Coiffure Française εμπνεύστηκε περίτεχνα hair-looks, με τα μαλλιά πιασμένα πάνω σε ψηλά σινόν με αέρα και θηλυκότητα, που έδεσαν τέλεια με τις δημιουργίες της σχεδιάστριας.

«Πρόκειται για elegant και κομψές δημιουργίες, που αντικατοπτρίζουν μοναδικά το ύφος της σχεδιάστριας. Τα μαλλιά ήταν σπαστά πιασμένα σε περίτεχνα ψηλά σινιόν, ενώ υπήρχε μια πολύ ωραία κίνηση μέσα από τα συγκεκριμένα χτενίσματα» μας είπε η Μαρίνα Ζαμζάρα, Communication & Social Media Specialist της L’Oréal Hellas.

Kathy Heyndels & Marios Togos: Chic & girly

Οι κομψές δημιουργίες από τον οίκο Kathy Heyndels & Marios Togos συμπληρώθηκαν μοναδικά από θηλυκά bubble ponytails αλλά και κάποια wavy χτενίσματα. Συγκεκριμένα, η κομμωτική ομάδα Telis Kikeris επίλεξε, σύμφωνα με την Μαρίνα Ζαμζάρα, Communication & Social Media Specialist της L’Oréal Hellas, τη διαχρονική επιλογή του ponytail, σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή, αυτή τoυ στιλιζαρισμένoυ bubble ponytail.

H Αρετή Κίκερη, Hair-expert και CEO του ομίλου Telis Kikeris μας είπε χαρακτηριστικά: «Το girly bubble ponytail ήταν ιδανικό για το συγκεκριμένο catwalk γιατί έβγαζε κάτι μοντέρνο και edgy. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία του ήταν το μήκος αλλά και ο όγκος στα μαλλιά».

Το μοναδικό τελείωμα στα looks έγινε με τα προϊόντα styling της σειράς Tecni.art by L'Oréal Professionnel Paris και του hero product, Mythic Oil.

2η ημέρα

ΜΚ by Marios: Theatrical style

Τη θεατρικότητα της συλλογής ΜΚ by Marios, που είχε ως βασικό χαρακτηριστικό τo μαξιμαλιστικό ύφος ολοκλήρωσαν head & face pieces του σχεδιαστή του brand Μάριου Καραβασίλη.

Marios Karavassilis

Αυτός εξάλλου ήταν και ο λόγος για τον οποίο η κομμωτική ομάδα Gino προτίμησε μίνιμαλ στιλιζαρισμένα hair-looks με χαμηλά πιασίματα, που ανέδειξαν μοναδικά τις παραπάνω δημιουργίες.

RATT by Rita Attala: Life in color!

All-day πολύχρωμες αέρινες εμφανίσεις σε έντονες αποχρώσεις του φούξια, κίτρινου, πορτοκαλί και πράσινου κυριάρχησαν στην καλοκαιρινή συλλογή RATT by Rita Attala.

rita atala

Τα δροσερά, θηλυκά και ανάλαφρα υφάσματα της συλλογής -με τα ιδιαίτερα patterns- δημιούργησαν μια θετική διάθεση στο κοινό που παρακολούθησε το συγκεκριμένο catwalk. Και εδώ η κομμωτική ομάδα Gino συνδύασε τις παραπάνω δημιουργίες με σικάτα στιλιζαρισμένα χαμηλά σινιόν, που αναδείκνυαν ακόμη περισσότερο τη θηλυκότητα των μοντέλων.

Passager by Nadia Chalimou: The Greek way

Οι grecian δημιουργίες της καλοκαιρινής συλλογής Passager by Nadia Chalimou έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση τόσο για τις έντονες γεωμετρίες όσο και για τα σχήματά τους.

nadia chalimou

Tην καλοκαιρινή αυτή ατμόσφαιρα συμπλήρωσαν μοναδικά ανάλαφρα wavy hair-looks με χωρίστρα στη μέση, που έδιναν τη δική τους νότα στα total looks. Για τη δημιουργία τους, η κομμωτική ομάδα Gino χρησιμοποίησε το επαγγελματικό σίδερο ατμού Steampod αλλά και τα σπρέι και σέρουμ της σειράς Tecni.art by L'Oréal Professionnel Paris, που έδωσαν τέλεια κίνηση και ευλυγισία στα χτενίσματα.

3η ημέρα

Niki Stylianou: Minimal touch

Τα εντυπωσιακά κοσμήματα από πρωτότυπα υλικά σε γεωμετρικές φόρμες από τη Niki Stylianou ήταν ένα δυναμικό ξεκίνημα για την 3η ημέρα της εβδομάδας μόδας, που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση. Τα χτενίσματα για το συγκεκριμένο ντεφιλέ επιμελήθηκε η κομμωτική ομάδα Hair Way, η οποία επίλεξε wet hair-looks με έντονη χωρίστρα στη μέση, ενώ highlight των χτενισμάτων ήταν το σπάσιμο, τύπου wave, που έγινε στο κάτω μέρος των μαλλιών.

Το έμπειρο δυναμικό της Hair Way χρησιμοποίησε προϊόντα styling της σειράς Tecni.art by L'Oréal Professionnel Paris, όπως το Liss Control, το Fix Design Gel αλλά και την λακ Infinium Strong, που έδωσαν τέλειο κράτημα, διάρκεια αλλά και λεία υφή στα looks.

Desmira by Miraraki: Stylish buns

Με άρωμα ανατολής, οι ξεχωριστές δημιουργίες από τη Desmira by Miraraki έδωσαν μια ιδιαίτερη αύρα καλοκαιριού στη διοργάνωση. Για το catwalk η κομμωτική ομάδα των MS Andronis, που επιμελήθηκε τα χτενίσματα των μοντέλων, επίλεξε αυστηρά wet looks με τα μαλλιά πιασμένα σε χαμηλό σφικτό σινιόν, τύπου μπαλαρίνας.

Έτσι, τα αέρινα υφάσματα και τα ιδιαίτερα μοτίβα από τη Desmira by Miraraki αναδείχθηκαν με έναν μοναδικό τρόπο. Και εδώ η έμπειρη ομάδα των MS Andronis χρησιμοποίησε προϊόντα styling της σειράς Tecni.art by L'Oréal Professionnel Paris, τα οποία τελειοποίησαν το αποτέλεσμα.

Juicy Couture: Wet & messy

Οι σύγχρονες και sexy εμφανίσεις από τo fashion brand Juicy Couture έκλεψαν την παράσταση. Πίσω από τα υπέροχα χτενίσματα του συγκεκριμένου ντεφιλέ ήταν η κομμωτική ομάδα Angelopoulos, η οποία προτίμησε wet looks με τα μαλλιά τραβηγμένα προς τα πίσω και ελαφρώς “χαλασμένα” στις άκρες τους σε ατημέλητο ύφος.

Τα προϊόντα styling της σειράς Tecni.art by L'Oréal Professionnel Paris, Fix Design και Fix Max, ήταν οι ιδανικοί τους σύμμαχοι για να δημιουργηθούν τα μοντέρνα αυτά χτενίσματα, που ολοκλήρωσαν μοναδικά τις δημιουργίες του fashion brand.

Paris Valtadoros: Total sleek!

Με την εντυπωσιακή, γεωμετρική FW22 συλλογή του Paris Valtadoros έκλεισε η 3η ημέρα της εβδομάδας μόδας. Τα χτενίσματα για το catwalk του δημοφιλούς designer επιμελήθηκε η κομμωτική ομάδα Hair Way.

Τα αυστηρά sleek wet looks με χωρίστρα στο πλάι ήταν οι πρωταγωνιστές, που κέρδισαν αμέσως το ενδιαφέρον μας. Μάλιστα, ήταν η ιδανική επιλογή αφού έδιναν τον απαραίτητο “χώρο” για να αναδειχθούν μοναδικά τα υπέροχα κρεμαστά σκουλαρίκια, με το λογότυπο του σχεδιαστή.

«Για τα hair-looks του ντεφιλέ χρησιμοποιήθηκε το επαγγελματικό εργαλείο ατμού, Steampod, για να τιθασευτούν τα ατίθασα μαλλιά αλλά και για να υπάρχει κράτημα και διάρκεια στα χτενίσματα, ενώ το τελείωμα έγινε με την λακ Air Fix αλλά και το Mythic Oil, που έδωσε μια υπέροχη λάμψη» μας εξήγησε η Λία Κουρούπη, Educational Manager της L'Oréal Professionnel Paris.

4η ημέρα

New designers: Made with style

Mέσα από τον θεσμό του "Fashion Design Project" και των "New Designers Awards", η AXDW ανέδειξε νέους σχεδιαστές τα look των οποίων επιμελήθηκε η έμπειρη ομάδα L'Oréal Pro Artists, η οποία δημιούργησε μοναδικά χτενίσματα.

L'Oréal Professionnel Paris

Οι νέοι σχεδιαστές μόδας: Mia Papa-Blue-Nassia Nari, Vasilatou, Keran Gill, Pavlos Kirkos, Mineko Studio και Ιππολύτη Κακάβα παρουσίασαν τις προσωπικές τους δημιουργίες την 4η ημέρα της διοργάνωσης διεκδικώντας τρία πολύ σημαντικά έπαθλα: Best Catwalk, Best Trendsetter και Best New Designer. Την ίδια ημέρα, οι σπουδαστές και οι απόφοιτοι της σχολής ΑΚΤΟ έδειξαν στο κοινό τα πρωτότυπα σχέδιά τους κλέβοντας πραγματικά τις εντυπώσεις.

L'Oréal Professionnel Paris

Η βραδιά έκλεισε με τη νέα, ταλαντούχα σχεδιάστρια μόδας, Ιλάειρα Ζήση, η οποία παρουσίασε την πρώτη της προσωπική συλλογή «Ilaeira Collection» με guest την Βίκυ Κουλιανού που περπάτησε στο fashion show. Στη συλλογή της κυριάρχησαν ρομαντικά στοιχεία που συμπληρώθηκαν από εντυπωσιακά υφάσματα όπως: μετάξι, δαντέλα, οργάντζα, τούλι κ.λπ σε λιλά, χρυσό, γαλάζιο, σομόν και μέντα, ενώ τα curly και κυματιστά μαλλιά ήταν η ιδανική επιλογή που ολοκλήρωσε την πριγκιπική αυτή συλλογή.

L'Oréal Professionnel Paris

5η ημέρα

Rami Kadi Maison de Couture: Haute Coiffure

Οι εντυπωσιακές Haute Couture δημιουργίες του Λιβανέζου σχεδιαστή συνοδεύτηκαν από sleek χτενίσματα, που στο τελείωμα κατέληγαν σε ανάλαφρους κυματισμούς. «Το ζητούμενο, όπως μας είπε χαρακτηριστικά η Μαρίνα Ζαμζάρα, Communication & Social Media Specialist της L’Oréal Hellas, ήταν να δοθεί έμφαση στις οσκαρικού τύπου δημιουργίες του designer, στις οποίες κυριαρχούσαν τα έντονα χρώματα, τα prints αλλά και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες. Γι'αυτό το λόγο και επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα κομψά sleek hair-looks που ανέδειξαν μοναδικά τις δημιουργίες».

Η Αρετή Κίκερη, hair-expert και CEO του ομίλου Telis Kikeris, που επιμελήθηκε μαζί με την ομώνυμη κομμωτική ομάδα το catwalk του δημοφιλούς σχεδιαστή μας εξήγησε: «Το ύφος των χτενισμάτων ακολούθησε πιστά τη φιλοσοφία της Haute Couture συλλογής του δημοφιλούς designer. Έτσι, δημιουργήσαμε sleek hair-looks- με υφή μεταξιού- που στις άκρες τους σχημάτιζαν ένα ελαφρύ κύμα με μια υπέροχη λάμψη. Συγκεκριμένα, τα μαλλιά ήταν “κολλημένα” πίσω από τα αυτιά σε wet εφέ, ενώ στο τελείωμά τους έκαναν ένα γλυκό κυματισμό, που αναδείκνυε τη θηλυκότητα των μοντέλων. Εργαλείο-κλειδί για τη δημιουργία των χτενισμάτων ήταν το επαγγελματικό εργαλείο ατμού, Steampod, το οποίο ήταν ιδανικό για να αποτρέψει τυχόν φριζάρισμα αλλά και για να δώσει διάρκεια στα looks».

Το catwalk του International Designer, Rami Kadi, έκλεισε τη φετινή εβδομάδας μόδας αφήνοντάς μας μια γλυκιά αίγλη τύπου χόλιγουντ, αλλά και με μια μικρή πρόγευση από τα hair-looks, που θα πρωταγωνιστήσουν το φετινό καλοκαίρι.

rami kadi

Ο σχεδιαστής Rami Kadi και η Τόνια Φουσέκη, Πρόεδρος της Athens Xclusive Designers Week.

Το wet εφέ, τα στιλιζαρισμένα χαμηλά σινιόν αλλά και τα girly χτενίσματα, που είδαμε, μεταξύ άλλων, καθόλη τη διάρκεια της 30ής Athens Xclusive Designers Week, από τις έμπειρες κομμωτικές ομάδες-που χρησιμοποίησαν τα επαγγελματικά προϊόντα και εργαλεία της L'Oréal Professionnel Paris- φαίνεται να είναι οι ιδανικές επιλογές για να αναδειχθούν ακόμη καλύτερα τα summer looks σου!

fashion week

σταματίνα τσιμτσιλή

Στο backstage της L‘Oréal Professionnel Paris βρέθηκε και η Σταματίνα Τσιμτσιλή, η οποία αφέθηκε στα χέρια των hair experts πριν παρακολουθήσει το show του Rami Kadi, φορώντας μια εντυπωσιακή δημιουργία του.

Οι δημιουργοί πίσω από τα hair-looks...

Η L‘Oréal Professionnel Paris, επαγγελματική μάρκα φροντίδας και styling των μαλλιών, είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη μόδα δημιουργώντας κορυφαία hair trends σε fashion shows και κομμωτήρια με στόχο να αναδεικνύει τη μοναδική ομορφιά κάθε γυναίκας, ώστε να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της. Έτσι και εδώ με έμπνευση τις συλλογές των σχεδιαστών και των brands που συμμετείχαν, οι ταλαντούχοι hair- experts δημιούργησαν μοναδικά hair-looks, που ανέδειξαν το ύφος και την αισθητική του κάθε σχεδιαστή και υποστήριξαν το φετινό μήνυμα της διοργάνωσης για περισσότερη διαφορετικότητα και συμπερίληψη στη μόδα.

Ο Γιώργος Ματέλλας, Διευθυντής Μάρκας της L’Oréal Professionnel Paris δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η μόδα, η ανάδειξη της γυναίκας και η υποστήριξη της διαφορετικότητας είναι αναπόσπαστα στοιχεία της κουλτούρας της μάρκας και των hair experts που την εκπροσωπούν».

Οι 7 κομμωτικές ομάδες (L'Oréal Pro Artists, Haute Coiffure Française, Hair Way, Gino, Angelopoulos, MS Andronis, Telis Kikeris) εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν σούπερ hair-looks για τα catwalks της 30ής επετειακής Athens Xclusive Designers Week με συμμάχους τα επαγγελματικά προϊόντα φροντίδας και styling της L'Oréal Professionnel Paris.

Για περισσότερα κάνε like στην Facebook page: L’Oréal Professionnel και follow τα @LorealPro #LorealProGR στο Instagram για να μάθεις όλα τα νέα της μάρκας!