Βλεφαροπλαστική: Το µυστικό για νεανικό και λαµπερό βλέµµα!

Βλεφαροπλαστική: Το µυστικό για νεανικό και λαµπερό βλέµµα!

Με το πέρασµα του χρόνου ή λόγω κληρονοµικότητας τα βλέφαρα χαλαρώνουν, ενώ οι αντιαισθητικές «σακούλες» κάτω από τα µάτια κάνουν ολοένα και πιο έντονη την εµφάνισή τους µε αποτέλεσµα να χάνεται η ζωντάνια στο βλέµµα. Εδώ η πλαστική χειρουργική, µε τη βοήθεια της βλεφαροπλαστικής, µπορεί να δώσει τη λύση. H πλαστικός χειρουργός, Δρ. Γιολάντα Πεπέ σου εξηγεί περισσότερα.

Το χαλαρωµένο δέρµα, που περισσεύει και δηµιουργεί βαρύτητα στα βλέφαρα, µερικές φορές µπορεί να επηρεάσει και την όραση µε αποτέλεσµα τον περιορισµό του οπτικού πεδίου. Η βλεφαροπλαστική έχει ως σκοπό την αποµάκρυνση του χαλαρού δέρµατος από τα βλέφαρα και τη διόρθωση του λίπους γύρω από τα µάτια, όταν δηµιουργεί την εντύπωση «σακούλας» προσφέροντας ένα καλαίσθητο αποτέλεσµα. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος για το οποίο η βλεφαροπλαστική είναι η κατάλληλη επέµβαση.

Λίγα λόγια για τη διαδικασία

Η επέµβαση γίνεται µε τοπική αναισθησία-µέθη και είναι εντελώς ανώδυνη, ενώ οι τοµές των άνω βλεφάρων γίνονται στην πτυχή του βλεφάρου και των κάτω ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες. Ανάλογα µε τις ανάγκες σου µπορεί να γίνει επέµβαση µόνο στα κάτω ή µόνο στα άνω ή και στα δύο. Οι τοµές στη βλεφαροπλαστική σχεδιάζονται κατά τέτοιον τρόπο ώστε µετά την επούλωσή τους οι ουλές να είναι «κρυµµένες» σε φυσιολογικές ανατοµικές πτυχές της περιοχής των βλεφάρων και να µην είναι εµφανείς.

Τα σηµεία των τοµών καθίστανται δυσδιάκριτα προοδευτικά, ενώ ήδη 8 ηµέρες από την επέµβαση δεν είναι ορατά λόγω της καλής αιµάτωσης και επούλωσης της περιοχής. Τα ράµµατα αφαιρούνται 5-7 ηµέρες µετά το χειρουργείο. Σε νεότερους ασθενείς που δεν έχουν χαλάρωση του δέρµατος των κάτω βλεφάρων µπορεί να γίνει η λεγόµενη διεπιπεφηκυία βλεφαροπλαστική, όπου αφαιρείται το λίπος των κάτω βλεφάρων από εσωτερική τοµή στον επιπεφυκότα. Νεότατη τεχνική είναι η βλεφαροπλαστική µε διαφύλαξη του περικογχικού λίπους και ενίσχυση των οφθαλµικών διαφραγµάτων, η οποία και δίνει εξαιρετικά φυσικό και αρµονικό αποτέλεσµα. Πρέπει να σηµειωθεί ότι η βλεφαροπλαστική δεν αλλάζει το σχήµα των µατιών.

Ανάρρωση & αποκατάσταση

Μετά από την επέµβαση, µπορείς να επιστρέψεις στις καθηµερινές σου δραστηριότητες αφού περάσει µία εβδοµάδα. Οι τοµές είναι σχεδόν αόρατες, ενώ το βλέµµα δείχνει ξεκούραστο και η όψη πιο νεανική.

Info

Δρ. Γιολάντα Πεπέ, Πλαστικός Χειρουργός,

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 37, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310 287800, 2310 275050

giolantapepe.gr, info@giolantapepe.gr, Facebook: Giolanta Pepe