Απόκτησε το στήθος των ονείρων σου µε τη βοήθεια της αισθητικής ιατρικής!

Απόκτησε το στήθος των ονείρων σου µε τη βοήθεια της αισθητικής ιατρικής!

Το ανορθωµένο και συµµετρικό στήθος είναι το ζητούµενο για πολλές γυναίκες που είτε µε το πέρασµα του χρόνου είτε εξαιτίας κάποιων άλλων παραµέτρων αντιµετωπίζουν αισθητικά και λειτουργικά προβλήµατα, που δυσκολεύουν την καθηµερινότητά τους. Η πλαστικός χειρουργός, Δρ. Γιολάντα Πεπέ σου εξηγεί όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την ανόρθωση στήθους αλλά και την επέµβαση που διορθώνει την ανισοµαστία.

Λίγα λόγια για την ανόρθωση στήθους

Πολλές γυναίκες µετά από απώλεια βάρους ή µετά από την εγκυµοσύνη και το θηλασµό παρουσιάζουν πτώση του στήθους τους. Το αποτέλεσµα είναι να δηµιουργούνται αισθητικά και λειτουργικά προβλήµατα αφού η πτώση του µαστού και της θηλής επιβάλλει τη συνεχή χρήση στηθόδεσµου, ακόµη και τους καλοκαιρινούς µήνες. Προβλήµατα υπάρχουν και στην επιλογή κατάλληλου ρούχου λόγω του «άδειου» άνω µαστού. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που η επιθυµία κάθε γυναίκας για ένα όµορφο και συµµετρικό µε το σώµα της στήθος είναι απόλυτα δικαιολογηµένη. Σήµερα µε την πρόοδο της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής αυτό µπορεί εύκολα να επιτευχθεί µε τη µέθοδο της ανόρθωσης στήθους.

Η διαδικασία

Πριν από την επέµβαση γίνεται σχεδιασµός, έτσι ώστε να επιτευχθεί ανάπλαση του µαστού προκειµένου να ανορθωθεί µαζί µε τη θηλή στη νέα θέση και ταυτόχρονα να απαλλαγείς από την περίσσεια δέρµατος. Ο µαστός επαναδηµιουργείται µε εσωτερικά ράµµατα και τοποθετείται σε υψηλότερη θέση όπως και η θηλή. Έτσι, µε την ανάπλαση του µαστού επιτυγχάνεται και αύξηση του µεγέθους αφού µειώνεται η χαλάρωση του δέρµατος. Η επέµβαση πραγµατοποιείται µε γενική νάρκωση και η τοµή κλείνεται µε απορροφήσιµο ράµµα και αυτοκόλλητη ταινία αφήνοντας µόνο µία κάθετη ουλή. Σε ορισµένες περιπτώσεις τοποθετείται παροχέτευση που αφαιρείται την επόµενη ηµέρα. Τέλος, θα χρειαστεί να φορέσεις ειδικό στηθόδεσµο για διάστηµα ενός µήνα.

Μάθε για την ανισοµαστία

Η ανισοµαστία ή ασυµµετρία µαστών είναι µια συγγενής (εκ γενετής) δυσµορφία που αφορά στο διαφορετικό µέγεθος ή τύπο µαστών ή σε υποπλασία άλλου τµήµατος του µαστού όπως: του µαζικού αδένα, της θηλής ή και του φακέλου του δέρµατος (π. χ. σωληνωτοί µαστοί). Ανάλογα µε τον τύπο και την έκταση τού προβλήµατος, χρησιµοποιούνται αντίστοιχες τεχνικές που περιλαµβάνουν όλη την γκάµα της αισθητικής και επανορθωτικής χειρουργικής τού µαστού. Οι επεµβάσεις απαιτούν ιδιαίτερα προσεκτικό σχεδιασµό από έµπειρο χειρουργό, ενώ το τελικό αποτέλεσµα θα σου δώσει ξανά τη χαµένη σου αυτοπεποίθηση αναδεικνύοντας τη θηλυκότητά σου. Η επέµβαση πραγµατοποιείται µε γενική αναισθησία, διαρκεί 1-3 ώρες και η παραµονή στην κλινική είναι µια ηµέρα. Για την πλήρη αποθεραπεία χρειάζονται τρεις ηµέρες, ενώ για τις επόµενες 30 ηµέρες απαιτείται η εφαρµογή ειδικού στηθόδεσµου. Συχνά χρειάζονται συνδυαστικές επεµβάσεις για την επίτευξη τού επιθυµητού αποτελέσµατος, το οποίο είναι άµεσα ορατό και φυσικό καθώς οι µαστοί αποκτούν ένα φυσιολογικό σχήµα και είναι ίσοι µεταξύ τους.

Info

Δρ. Γιολάντα Πεπέ, Πλαστικός Χειρουργός,

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 37, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310 287800, 2310 275050

giolantapepe.gr, info@giolantapepe.gr, Facebook: Giolanta Pepe