7 tips για να αποκτήσεις τα πλούσια μαλλιά που ονειρεύεσαι!

7 tips για να αποκτήσεις τα πλούσια μαλλιά που ονειρεύεσαι!
Είτε είσαι από τις γυναίκες που γεννήθηκαν με αραιά και λεπτά μαλλιά, είτε τον τελευταίο καιρό έχεις παρατηρήσει ότι τα μαλλιά σου αραιώνουν επικίνδυνα, πρέπει να ξέρεις ότι όλα λύνονται.

Και πρωτού στραφείς στα φάρμακα καλό θα ήταν να δοκιμάσεις όλους τους πιθανούς τρόπους που ίσως σε βοηθήσουν να αποκτήσεις πιο πυκνά, όμορφα και υγιή μαλλιά.

1.Μην τα χτενίζεις όταν είναι βρεγμένα
Όταν χτενίζεις τα μαλλιά σου όταν είναι βρεγμένα, πέφτουν πολύ περισσότερες τρίχες απ' ότι όταν τα χτενίζεις στεγνά. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να χτενίσεις τα μαλλιά με μια χτένα με πολύ αραιά δόντια (όπως εκείνες που είναι ειδικές για σγουρά μαλλιά) ώστε να κάνεις το πρώτο ξεμπέρδεμα και ύστερα και αφού στεγνώσουν τα χτενίζεις κανονικά.

2.Μην τα πιάνεις ψηλά πολύ συχνά
Όταν πιάνεις τα μαλλιά σου πολύ σφιχτά με κάποιο κοκαλάκι, τραυματίζεις τις ρίζες. Αυτό μπορεί να λεπτύνει αλλά και να σπάσει την τρίχα. Όσο μπορείς λοιπόν απέφυγέ το.

208110

3.Μην τα χτενίζεις σε υπερβολικό βαθμό
Ο μύθος ότι πρέπει να βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας 100 φορές την ημέρα για να είναι λαμπερά πρέπει πλέον να καταρειφθεί. Μπορεί με τον τρόπο αυτό τα μαλλιά να παραμένουν λαμπερά αλλά συγχρόνως οι πιθανότητες να ''σπάσουν'' διπλασιάζονται. Γι' αυτό χτένιζέ τα όσο το δυνατόν λιγότερο.

4.Κούρευέ τα συχνότερα
Φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις μεγάλες αλλαγές ή να κόβεις πολλούς πόντους. Αρκούν 2-3 πόντοι για να δυναμώσουν και να ανανεωθούν.

208110

5.Χρησιμοποίησε ενυδατικά λάδια
Η υγεία και η ενυδάτωση της τρίχας είναι από τους βασικούς κανόνες των πυκνών μαλλιών. Η καλύτερη μέθοδος μάλιστα είναι να εφαρμόσεις ένα θρεπτικό λάδι το βράδυ και να λούσεις τα μαλλιά σου το επόμενο πρωί.

6.Φτιάξε την διατροφή σου
Και όμως η διατροφή μας παίζει τρομερά σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών μας. Ενίσχυσέ την λοιπόν με αρκετά φρούτα, λαχανικά και φυσικά πολύ νερό.

208110

7.Απέφυγε τις πολλές χημικές επεξεργασίες
'Ηδη γνωρίζεις ότι οι συχνές χημικές επεξεργασίες προκαλούν αραίωση των μαλλιών και ερεθίζουν το δέρμα της κεφαλής. Γι' αυτό φρόντισε να τα υποβάλλεις σε τέτοιες συνθήκες το περισσότερο μια φορά το μήνα.

madamefigaro