Αυτά είναι τα απόλυτα μυστικά του μακιγιάζ από τους top make up artists!

Αυτά είναι τα απόλυτα μυστικά του μακιγιάζ από τους top make up artists!
Ποιο είναι το κόλπο για τέλειο μακιγιάζ; Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση που θέλεις να κάνεις στους επαγγελματίες make up artists. Σε αυτά τα μυστικά του μακιγιάζ «ορκίζονται» και στο Youweekly.gr θα τα διαβάσεις για πρώτη φορά.

Tip #1: Χρησιμοποίησε ένα ice roller

Το πιθανότερο είναι πως ξέρεις ότι τα παγωμένα κουταλάκια κάτω από τα μάτια σου διώχνουν το πρήξιμο. Μερικές φορές όμως ξυπνάς με όλο σου το πρόσωπο πρησμένο – ειδικά μετά από ξενύχτι. Τι κάνεις; Υπάρχει λύση και λέγεται ice rollers. Χρησιμοποίησέ το πριν βάλεις οποιοδήποτε προϊόν και θα νιώσεις το πρόσωπό σου αμέσως πιο σφιχτό και τονωμένο. Το ice roller μπορεί επίσης να μειώσει τον ερεθισμό που μπορεί να προκύψει μετά από απολέπιση και επιθετικά προϊόντα.

Tip #2: Αραίωσε το foundation που χρησιμοποιείς

Μήπως το αγαπημένο σου foundation σου πέφτει βαρύ αλλά η χρωματιστή ενυδατική σου δεν είναι αρκετή; Δοκίμασε να προσθέσεις λίγη ενυδατική προσώπου, σταγόνα σταγόνα, στο foundation. Αραιώνοντας το μείγμα, μπορείς να φτιάξεις μόνη σου την ιδανική ποσότητα κάλυψης (με το πρόσθετο bonus της ενυδάτωσης). Μπορείς με έναν παρόμοιο τρόπο να φτιάξεις πολλά DIY προϊόντα προσθέτοντας μερικές σταγόνες από ένα προϊόν που θα το αραιώνει (ενυδατική, primer ή άλλο foundation). Εξαιρετικό!

Tip #3: DIY λάμψη

Για να λάμπει περισσότερο το δέρμα σου χωρίς να βάλεις κάποιο fancy primer, ανάμιξε ένα highlighter σε υγρή μορφή ή πούδρα με τη βάση σου. Το ιριδίζον χρώμα του θα είναι πολύ διακριτικό αλλά αποτελεσματικό. Την ίδια δουλειά θα μπορούσε να κάνει μια «γυαλιστερή», ουδέτερου χρώματος σκιά.

Tip #4: Άλλαξε τη σειρά που βάζεις το ρουζ

Για αυτή τη φυσική λάμψη «από μέσα», δοκίμασε να βάζεις ένα ρουζ σε μορφή κρέμας πριν το foundation ή την ενυδατική με χρώμα. Η εφαρμογή του foundation επάνω από το ρουζ κάνει πιο απαλό το αποτέλεσμα και δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως το χρώμα προέρχεται από το δέρμα σου. Είναι ο τέλειος τρόπος για ένα όμορφο και φυσικό «αναψοκοκκίνισμα».



Tip #5: Βούρτσισε τα φρύδια σου προς τα κάτω

Ο καλύτερος τρόπος να γεμίσεις τα φρύδια σου είναι να τα βουρτσίσεις πρώτα προς τα κάτω. Έτσι θα μπορείς να γεμίσεις την επάνω άκρη τους με το αγαπημένο σου προϊόν, ακολουθώντας τη φυσική ανάπτυξη των τριχών και προσθέτοντας κάτι παραπάνω όπου χρειάζεται. Μετά βούρτσισε τα φρύδια σου ξανά προς τα επάνω και συνέχισε το γέμισμα. Μην γεμίσεις ψηλότερα από την επάνω γραμμή που δημιούργησες. Όταν τα βουρτσίσεις, οι τριχούλες θα σκεπάσουν τη γραμμή, διατηρώντας το σχήμα τους και δείχνοντας όσο πιο φυσικά γίνεται.

Tip #6: Βάλε bronzer στα σωστά σημεία

Για να δημιουργήσεις βάθος, να τελειώνεις πάντα τη ρουτίνα σου βάζοντας bronzer εκεί που οι ειδικοί αποκαλούν άλω του προσώπου. Βάλε bronzer στους κροτάφους, στη γραμμή του μετώπου, στα βαθουλώματα κάτω από τα μήλα και στη γραμμή του πιγουνιού για να ζωντανέψεις την εμφάνισή σου. Αυτή είναι η τέλεια τεχνική για να δείχνεις εντελώς ξύπνια.

Tip #7: Παράλειψε τις πούδρες HD

Μη χρησιμοποιείς ποτέ πούδρες HD ή προϊόντα που περιέχουν πολλή σιλικόνη για να ολοκληρώσεις ή να σταθεροποιήσεις τη βάση σου. Αυτά τα προϊόντα έχουν δημιουργηθεί ειδικά για κινηματογραφική χρήση. Τα συστατικά τους αντανακλούν το φως και δημιουργούν την ψευδαίσθηση μιας πυκνής λευκής πούδρας επάνω στο δέρμα σου. Είναι το λάθος του «ερασιτέχνη» που κάνουν ακόμη και πολλοί επαγγελματίες.

Tip #8: Ψεκάσου

Αν τελείωσες το μακιγιάζ σου και σου φαίνεται ότι δείχνεις λίγο υπερβολική, δοκίμασε να ψεκάσεις το πρόσωπό σου με ένα finishing spray. Το σπρέι διεισδύει στο foundation και βοηθά να δημιουργηθεί ένα εφέ που μοιάζει με το φυσικό δέρμα. Βασικά, το δέρμα σου θα μοιάζει πιο πολύ σαν… δέρμα και λιγότερο σαν makeup. Πρόσθετο bonus: Το μακιγιάζ σου θα κρατήσει λίγο περισσότερο.

Tip #9: Να είσαι εφευρετική

Αν είσαι έξω και διαπιστώσεις πως το δέρμα σου άρχισε να γυαλίζει, πάρε λίγο χαρτί τουαλέτας ή ένα χαρτομάντιλο και ταμπόναρε τη ζώνη Τ. Δεν χρειάζεται να έχεις πάντα ακριβά μαντιλάκια που απορροφούν τη λιπαρότητα. Εφόσον υπάρχει μια τουαλέτα τριγύρω, είσαι εντάξει.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Christmas nails: Αυτό είναι το σχέδιο στα νύχια που αρέσει ακόμη και στους άντρες!

Αυτή είναι η μάσκα προσώπου έχει ξετρελάνει όλες τις γυναίκες: Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και προσφέρει λαμπερό δέρμα!

Αυτές είναι οι τοπ τάσεις στο χρώμα των μαλλιών για το 2017!