Πες τέλος στα ξηρά χείλη τον χειμώνα! Κάνε αυτό και.. πιο ζουμερά χείλη δεν γίνεται!

Πες τέλος στα ξηρά χείλη τον χειμώνα! Κάνε αυτό και.. πιο ζουμερά χείλη δεν γίνεται!
Για να δείχνεις τολμηρή και φωτεινή όλο το χειμώνα, θα πρέπει να επενδύσεις σε ένα πλούσιο κραγιόν. Σύμφωνοι! Μαζί με αυτό, όμως, αξιοποίησε και τα καλύτερα μυστικά της beauty editor για super ζουμερά χείλη που θα βρεις εδώ, στο Youweekly.gr. Τελικό αποτέλεσμα; Ένα ανέμελο, ηλιόλουστο χαμόγελο.

1. Με μόνο μία κίνηση
«Επειδή αυτά τα έντονα κραγιόν είναι γεμάτα με κρεμώδη βούτυρα και θρεπτικά έλαια, δεν υπάρχει λόγος να προσθέσεις πριν κάποιο ενυδατικό balm χειλιών ούτε καν να χρησιμοποιήσεις κάποιο πινελάκι για να το στρώσεις με ακρίβεια» λέει ο γνωστός make-up artist Troy Surratt. Μπορείς, επίσης, να παραλείψεις το μολύβι χειλιών, το οποίο σε άλλες περιπτώσεις βοηθά το χρώμα να μην ξεχειλίζει – απλώς περνάς το νέο κραγιόν στα χείλη και μένει εκεί, σταθερό και αναλλοίωτο. Το πολύ πολύ να το ταμπονάρεις ελαφρά με το δάχτυλο. «Αυτό θα το κάνει να απορροφηθεί καλύτερα από το δέρμα και να το στερεώσει για ώρες» τονίζει ο Troy Surratt.

2. Άπλωνέ το συχνά
Η επιπλέον υδάτωση που προσφέρουν αυτές οι φόρμουλες διατηρεί τα χείλη συνεχώς απαλά, ωστόσο μπορεί να προκαλέσει ταχύτερη απώλεια του χρώματος. «Σκέψου αυτά τα κραγιόν σαν μια καλή ευκαιρία να ενυδατώνεις κάθε λίγο και λιγάκι την ευαίσθητη επιδερμίδα των χειλιών σου» συμπληρώνει ο Troy Surratt.

3. Ξέχνα τους κανόνες
Η κλασική συμβουλή που θα έδινε ένας make-up artist είναι ότι, φορώντας έντονο κραγιόν, οφείλεις να διατηρήσεις το υπόλοιπο μακιγιάζ όσο γίνεται ουδέτερο. Αγνόησέ το! « Η υφή αυτών των κραγιόν τα κάνει να μη φαίνονται υπερβολικά ακόμη και αν συνδυαστούν με έντονο smoky eyes – αν το θελήσεις» σημειώνει ο Troy Surratt. Επίσης, δείχνουν τέλεια επάνω σε μια δροσερή επιδερμίδα. Για να κάνεις πιο έντονο το αποτέλεσμα της φρεσκάδας, άπλωσε ένα κρεμώδες ρουζ στα μάγουλα (και όχι σε σκόνη) για να έχει το ίδιο δροσερό αποτέλεσμα με το κραγιόν. «Δεν υπάρχει, όμως, σωστός ή λάθος τρόπος για να φορέσεις αυτά τα κραγιόν. Απλά, διασκέδασε μαζί τους» λέει ο make-up artist.

4. Σου ταιριάζει κάθε απόχρωση
«Οι περισσότερες φόρμουλες των κραγιόν που κυκλοφορούν στην αγορά είναι πολύ φωτεινές και ιδανικές για κάθε τύπο γυναίκας ή χρωματικό τόνο επιδερμίδας» αναφέρει ο Troy Surratt. Θα διαπιστώσεις με μεγάλη έκπληξη πόσο εύκολα εναρμονίζονται με το φυσικό τόνο των χειλιών σου, αλλά αν πραγματικά δεν ξέρεις από ποια απόχρωση να ξεκινήσεις, απλώς θυμήσου τα ρούχα στην ντουλάπα σου. Αν στη γκαρνταρόμπα σου κυριαρχούν ροδακινί, κιτρινοπράσινα, ουδέτερα ή κοκκινωπά χρώματα, δοκίμασε ροδακινί-ροζ ή κοραλλί χρώμα κραγιόν. Αν έχεις την τάση να φοράς μπλε, πράσινο-σμαραγδί και βαθύ μοβ ρούχα, επίλεξε ένα παστέλ ροζ, φούξια, ή δαμασκηνί χρώμα για τα χείλη. «Εσύ ξέρεις καλύτερα από όλους ποια απόχρωση σου ταιριάζει. Έτσι, συνειδητοποιώντας το πόσο θερμή ή δροσερή θέλεις να δείχνεις, προσαρμόζεις ανάλογα και την απόχρωση του καλοκαιρινού κραγιόν σου» σημειώνει o Troy Surratt.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Αυτά είναι τα απόλυτα μυστικά του μακιγιάζ από τους top make up artists!

Christmas nails: Αυτό είναι το σχέδιο στα νύχια που αρέσει ακόμη και στους άντρες!

Αυτή είναι η μάσκα προσώπου έχει ξετρελάνει όλες τις γυναίκες: Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και προσφέρει λαμπερό δέρμα!