8 beauty συνήθειες που πρέπει άμεσα να σταματήσεις!

8 beauty συνήθειες που πρέπει άμεσα να σταματήσεις!
Περιποιείσαι καθημερινά την επιδερμίδα σου και φροντίζεις να ανανεώνεις τακτικά τα καλλυντικά σου, για να είσαι πάντα λαμπερή και φρέσκια. Είσαι σίγουρη όμως, πως όλα τα βήματα στη beauty routine σου φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Εμείς ανακαλύψαμε 8 καθημερινές συνήθειές σου που επιβαρύνουν την επιδερμίδα σου και πρέπει να σταματήσεις σήμερα κιόλας! Διαβάστε παρακάτω...

1. Επιλέγεις λάθος προϊόντα καθαρισμού ή μακιγιάζ.

Αν έχεις πρόβλημα ακμής, καλό είναι να μη χρησιμοποιείς ένα δυνατό προϊόν απολέπισης, ούτε μία πούδια με βαριά υφή. Διάλεξε με προσοχή τη lotion ή το gel καθαρισμού σου και αν δεν είσαι σίγουρη για την επιλογή σου, μη διστάσεις να συμβουλευτείς τον/τη δερματολόγο σου.

2. Χρησιμοποιείς προϊόντα ομορφιάς σε βαζάκια.

Οι κρέμες και οι οροί με αντιγηραντικές ιδιότητες χάνουν σταδιακά την ισχύ των συστατικών τους, όταν αποθηκεύονται σε βαζάκια. Καλό θα είναι να αγοράζεις προϊόντα σε σωληνάρια.

3. Σπας συνέχεια τα σπυράκια σου.

Δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό και δεν καλυτερεύει την κατάσταση. Το αντίθετο μάλιστα, επιβαρύνει την επιδερμίδα σου και αφήνει πολλά σημάδια. Ίσως έχεις παρατηρήσει την αισθητικό σου να κάνει κάτι παρόμοιο, αλλά πίστεψέ με υπάρχει μεγάλη διαφορά στην εκτέλεση.

4. Χρησιμοποιείς πολλά καλλυντικά.

Ίσως μέχρι τώρα πίστευες πως κάτι τέτοιο βοηθάει την επιδερμίδα σου να δείχνει συνεχώς λαμπερή και φρέσκια, αλλά μάλλον πρέπει να αρχίσεις να εφαρμόζεις το αντίθετο. Όσο λιγότερα προϊόντα χρησιμοποιείς, τόσο καλύτερο για το δέρμα σου.

5. Συνεχίζεις να εφαρμόζεις προϊόντα ομορφιάς που έχουν λήξει.

Μπορεί να μην επιβαρύνουν τόσο πολύ την επιδερμίδα σου, δεν σημαίνει όμως πως τη βοηθούν. Τα καλλυντικά που έχουν λήξει πρέπει να αντικατασταθούν, γιατί έχουν χάσει την ισχύ των συστατικών τους.

6. Δεν ξεβάφεσαι πριν κοιμηθείς.

Το πρώτο βήμα για μία καθαρή και αψεγάδιαστη επιδερμίδα είναι φυσικά, ο σωστός καθαρισμός. Γι’ αυτό και ο βραδινός είναι σημαντικός και δεν πρέπει ποτέ να τον παραλείπεις.

7. Δεν κοιμάσαι αρκετές ώρες.

Ναι, μπορούμε να εντάξουμε τον ύπνο στις beauty συνήθειες, καθώς οι ώρες που κοιμόμαστε επηρεάζουν την όψη της επιδερμίδας μας. Σίγουρα, θα έχεις παρατήρήσει πως με δύο ή τρεις ώρες ύπνου, το πρόσωπό σου δείχνει θαμπό και κουρασμένο.

Extra tip: Μιλάς πολύ στο κινητό.

Σίγουρα, δεν είναι μία beauty συνήθεια, αλλά έχει άμεση σχέση με την επιδερμίδα σου. Κάθε φορά που μιλάς στο τηλέφωνο, μεταφέρονται στο πρόσωπό σου όλα τα βακτήρια που έχει το ακουστικό πάνω του. Μία καλή λύση είναι τα ακουστικά ή το bluetooth.

Διαβάστε επίσης στο youweekly.gr:

Μαύροι κύκλοι: Τι τους προκαλεί και πως θα τους εξαφανίσεις

5 top συνήθειες ομορφιάς για τέλεια επιδερμίδα

Θα ξετρελαθείς: Αυτά είναι τα σχέδια στα νύχια για το καλοκαίρι 2017 που αρέσουν ακόμα και στους άντρες! (Photos)