Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έβγαλες σπυράκι; Δες τι δεν πρέπει να κάνεις...

Έβγαλες σπυράκι; Δες τι δεν πρέπει να κάνεις...

Είναι το χειρότερό μας μόλις ξυπνάμε και βλέπουμε στην επιδερμίδα μας αυτό το μικρό ενοχλητικό σπυράκι που χαλάει όλη την εικόνα μας και την διάθεση μας.

Και εσύ επειδή κοντεύεις να πάθεις υστερία αρχίζεις και κάνεις όλα αυτά που δεν πρέπει! Αρχίζεις να το πειράζεις, προσπαθείς να το σπάσεις και ένα σωρό πράγματα που θα φέρουν ανεπιθύμητα όμως αποτελέσματα.

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις

Μην το ακουμπάς. Και όχι, το να το «σπάσεις» με τα δάχτυλά σου δεν είναι η πιο εύκολη, γρήγορη, πόσο μάλλον αποτελεσματική λύση. Το αντίθετο μάλιστα. Όπως συστήνουν αρκετοί δερματολόγοι αυτή η κίνηση μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση και να ευθύνεται για την εμφάνιση φλεγμονής, μόνιμων ουλών, ακόμη και περαιτέρω μόλυνσης στο πρόσωπό σου, που μπορεί να παραμείνει για εβδομάδες. Υπομονή μερικές μέρες και μακριά τα χέρια από τα σπυράκια!

Υπερβολικά συχνή απολέπιση

Η απολέπιση στο πρόσωπο αρκετές φορές την εβδομάδα μπορεί να έχει εξίσου αρνητικά αποτελέσματα, μιας και αν γίνει επιθετικά (aka με άγαρμπες κινήσεις) μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο ήδη ευαίσθητο δέρμα ή να εξαπλώσει τα βακτήρια σ’ όλο το πρόσωπο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απαιτείται περισσότερος χρόνος στο να επουλωθεί ακόμη και ένα απλό σπυράκι.

Υπερβολικός καθαρισμός

Το ίδιο ισχύει και με το πλύσιμο του προσώπου σου! Το να πλένεις με σαπούνι/ καθαριστικά το πρόσωπό σου (ιδιαίτερα αν έχεις ξηρή επιδερμίδα) αρκετές φορές την ημέρα μπορεί να αυξήσει την παραγωγή σμήγματος στην επιδερμίδα, η οποία με τη σειρά της μπορεί να φράξει τους πόρους και να οδηγήσει στην εμφάνιση περισσότερων σημαδιών. Γι αυτό με μέτρο ο καθαρισμός!

Διαβάστε ακόμα στο Youweekly.gr:

Aυτό είναι το ένα και μοναδικό προϊόν ομορφιάς που πρέπει να έχετε στην τσάντα σας το καλοκαίρι!

Όμορφοι γυναικείοι κότσοι για να τραβήξεις τα βλέμματα σε κάθε περίσταση

Tips ομορφιάς από την Kim Kardashian που πρέπει να αντιγράψεις

Share