Έχετε ευαίσθητα μάτια; Τρία μυστικά για μακιγιάζ που… θα σε σώσουν!

Έχετε ευαίσθητα μάτια; Τρία μυστικά για μακιγιάζ που… θα σε σώσουν!

Εάν έχετε ευαίσθητα μάτια, τότε - αν και μπορεί να αγαπάτε το μακιγιάζ - το αποφεύγετε, επειδή σας προκαλεί φαγούρα, δάκρυα ή μία αίσθηση...καψίματος.

Η ευαισθησία ή οι αλλεργίες μπορεί να προέρχονται από μία γενετική προδιάθεση ή επειδή φοράτε συνέχεια φακούς επαφής. Ανεξάρτητα από το τι προκαλεί την ευαισθησία στα μάτια σας, διαβάστε τις τρεις συμβουλές που ακολουθούν για να μακιγιάρετε τα μάτια σας και να αισθάνεστε άνετα, χωρίς ενοχλήσεις. Διαβάστε παρακάτω....

Επιλέξτε κρεμώδεις σκιές αντί για σκόνες
Οι σκιές ματιών συχνά μπορεί να «σκορπίζουν», όταν τις εφαρμόζετε. Αυτό σημαίνει ότι η σκιά που δεν κολλάει στα βλέφαρά σας, πέφτει στο πρόσωπο και συχνά μέσα στα μάτια σας, έστω κι αν είναι σε ανεπαίσθητη ποσότητα. Το χειρότερο πράγμα για κάποιαν με ευαίσθητα μάτια είναι να μπει το μακιγιάζ μέσα στα μάτια, αντί στα βλέφαρα… όπου ανήκει. Για τον λόγο αυτό, είναι καλύτερα να επιλέξετε σκιές ματιών σε μορφή κρέμας. Οι κρέμες ματιών είναι πολύ βολικές και διευκολύνουν να τις εφαρμόσετε σωστά στα βλέφαρά σας. Επιλέξτε μάλιστα κρεμώδεις σκιές με την ένδειξη “long-wear” ή "αδιάβροχες" για ακόμη πιο σίγουρα αποτελέσματα.

Δείτε επίσης: Κεφάλαιο Waves: 6 διαφορετικά στιλ μπούκλας για να είσαι πάντα επίκαιρη

Μην εφαρμόζετε το άι-λάινερ ή το μολύβι στο εσωτερικό των ματιών
Η εφαρμογή της γραμμής στο εσωτερικής του ματιού μπορεί να είναι τάση ή να σας αρέσει πολύ, αλλά δεν πρέπει ποτέ να το κάνετε, εάν έχετε ευαίσθητα μάτια. Η εφαρμογή του άι λάινερ ή του μολυβιού στο εσωτερικό του ματιού είναι κακή ιδέα για όλες, πόσο μάλλον για εσάς! Μπορεί να ερεθίσει ακόμη και τα υγιή μάτια, ενώ το άι λάινερ σε αυτό το σημείο του ματιού, μπορεί να φράξει τους δακρυγόνους αγωγούς. Μπορείτε όμως άφοβα να τραβήξετε τη γραμμή ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες σας και πάνω από τις βλεφαρίδες στο βλέφαρο, για να αποφύγετε ερεθισμούς και σοβαρές βλάβες στα μάτια.

Επιλέξτε ψεύτικες βλεφαρίδες αντί για μάσκαρα
Η μάσκαρα μπορεί να είναι μία από τις πιο ερεθιστικές φόρμουλες του μακιγιάζ για τα άτομα με ευαισθησία στα μάτια. Το πρόβλημα προκαλείται καθώς στεγνώνει κατά τη διάρκεια της ημέρας και μπορεί να γλιστρήσει από τις βλεφαρίδες στα μάτια. Αν λοιπόν, δεν είστε απόλυτα σίγουρες ότι η μάσκαρα που έχετε επιλέξει δεν προκαλεί ερεθισμούς, μία καλή ιδέα είναι να φορέσετε ψεύτικες βλεφαρίδες και να γλιτώσετε από τα… δάκρυα.

δείτε επίσης: 7 πολύ άσχημα πράγματα που κάνεις στο δέρμα σου! Δες τι να μην κάνεις αν θες να είναι υπέροχη!

Εάν είστε ευαίσθητες στην κόλλα που χρησιμοποιείτε για να εφαρμόσετε τις ψεύτικες βλεφαρίδες, τότε τα εξτένσιον βλεφαρίδων μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή. Βέβαια, θα πρέπει να πάτε σε ένα ειδικό και το καλό είναι ότι σε αυτή την περίπτωση η κόλλα μπαίνει στις υπάρχουσες βλεφαρίδες, χωρίς να έρχεται καθόλου σε επαφή με τα μάτια σας.