6 τρόποι να βάλεις τέλος στους μαύρους κύκλους! Πώς να... ξεχάσεις ότι υπάρχει concealer!

6 τρόποι να βάλεις τέλος στους μαύρους κύκλους! Πώς να... ξεχάσεις ότι υπάρχει concealer!

Είμαι η... Μαρία και με έχουν ρωτήσει ένα ωραίο πρωινό που κυκλοφόρησα άβαφη, αν με έχει χτυπήσει κάποιος στα μάτια και είμαι έτσι. Όχι, δεν είχε συμβεί κάτι. Απλά οι μαύροι μου κύκλοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι να τρομάζουν τον κόσμο.


Ψάχνω χρόνια να βρω το γιατί αλλά απάντηση συγκεκριμένη δεν έχω πάρει. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να φταίνε πολλά: στεναχώρια, κλάμμα, υπολογιστής για πολλές ώρες, άγχος, έλλειψη ύπνου, κακή διατροφή, ευαίσθητο δέρμα από το "σκαρί" του, έλλειψη σιδήρου. Διαβάστε παρακάτω...

Αν με συμπονείς, αν έχεις το ίδιο τεράστιο πρόβλημα και δε βρίσκεις ποτέ κανένα concealer που να μπορεί να εξαφανίσει αυτό το πράγμα που σε μετατρέπει σε αρκουδάκι panda, θα εκτιμήσεις πολύ αυτές τις σπιτικές "συνταγές".

Αν αποφασίσεις να έχεις σύστημα και είσαι επιμελής στη φυσική θεραπεία που διαλέξεις, θα δεις αποτελέσματα. Καλή τύχη!

Δείτε ακόμη: Scrub προσώπου: H σπιτική συνταγή με υλικά που έχεις στο σπίτι!

Αμυγδαλέλαιο
Πριν πας για ύπνο, βάλε λίγο αμυγδαλέλαιο στους μαύρους κύκλους σου και κάνε ένα απαλό μασάζ στο δέρμα της περιοχής. Άφησε το να δράσει καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτα και το πρωί ξέβγαλε με κρύο νερό. Αν το κάνεις καθημερινά, θα δεις σταδιακά να... ασπρίζει το μάτι σου.

Αγγούρι
Το αγγούρι έχει την ιδιότητα να λευκαίνει την επιδερμίδα καθώς και επουλωτική δράση, άρα είναι ένα ιδανικό φυσικό φάρμακο για τα μάτια panda που έχεις. Εκτός από αυτό, χαλαρώνει και αναζωογονεί - ότι χρειάζονται τα κουρασμένα μάτια.

Κόψε ένα φρέσκο αγγούρι σε χοντρές φέτες και βάλτες στο ψυγείο για μισή ώρα. Μετά βάλτες στην περιοχή που θες να διορθωθεί, για περίπου 10 λεπτά. Ξέπλυνε με νερό και κάνε επανάληψη δύο φορές την ημέρα για περίπου μια εβδομάδα ή και περισσότερο αν χρειάζεται.

Δείτε ακόμη: Tο μυστικό μου όπλο τις μέρες που δεν προλαβαίνω να λούσω τα μαλλιά μου αλλά θέλω να είμαι περιποιημένη! Η Σταματίνα Τσιμτσιλή γράφει....



Πατάτα
Η πατάτα περιέχει συστατικά που βοηθούν το δέρμα σου να "ανοίξει" και να πει αντίο στη μαύρη απόχρωση που αποκτά στην περιοχή των ματιών. Κόψε μερικές λεπτές φέτες και βάλε για περίπου 15 λεπτά. Αν θες να κάνεις δουλειά, πρέπει να ακολουθείς αυτή τη διαδικασία για μία φορά την ημέρα και για αρκετές ημέρες - μέχρι να δεις δηλαδή διαφορά.

Ροδόνερο
Τέλειο προϊόν για την επιδερμίδα σου, το ροδόνερο μπορεί να δώσει ξανά χρώμα στα μάτια σου και όχι σκούρο! Αναζωογονεί και ηρεμεί την επιδερμίδα των κουρασμένων ματιών. Λειτουργεί και σαν τονωτική λοσιόν.

Βάλε πομ πομ σε ένα μπολ με ροδόνερο και άστα για λίγα λεπτά. Μετά βάλτα στα μάτια σου (κλειστά βεβαίως βεβαίως). Άστα εκεί για περίπου ένα τέταρτο και ακολούθησε αυτή τη θεραπεία για δύο φορές την ημέρα και για μερικές εβδομάδες, μέχρι ξνα δεις διαφορά.

Ντομάτα
Οι ντομάτες έχουν επίσης συστατικά που μπορούν να φωτίσουν το δέρμα σου. Ανακάτεψε μια μικρή κουταλιά ντοματοχυμό και μισή κουταλιά χυμού λεμόνι. Βάλε το μίγμα απαλά στους μαύρους κύκλους σου και άφησε το να κάνει τα μαγικά του για 10 λεπτά. Απομάκρυνε το με νερό. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία δύο φορές την ημέρα για μερικές εβδομάδες. Λειτουργεί και μόνο με χυμό ντομάτας.

Επίσης, μπορείς να παλέψεις και από.. μέσα το πρόβλημα των μαύρων κύκλων. Πιες χυμό νοτμάτας με μερικά φύλλα δυόσμου, λίγο χυμό λεμονιού και αλάτι, 1 ή δύο φορές την ημέρα. Ή θα το πάρεις απόφαση να τους αποχωριστείς ή όχι!

Χυμός λεμόνι
Η βιταμίνη C του λεμονιού, πολεμάει τη μαυρίλα των ματιών σου. Χρησιμοποίησε μια μικρή μπαλίτσα βαμβάκι με χυμό λεμονιού, γύρω από τα μάτια σου. Άσε να δράσει στο δέρμα περίπου 10 λεπτά και μετά σκούπισου. Κάντο μια φορά την ημέρα ιγια όσο χρειαστεί.