Oι 7 μύθοι της ομορφιάς που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις! Είναι καταστροφικοί για το δέρμα σου!

Τα λάθη που κάνουμε όλες!

Oι 7 μύθοι της ομορφιάς που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις! Είναι καταστροφικοί για το δέρμα σου!

Πολύ συχνά όλες μας υιοθετούμε tips και συμβουλές ομορφιάς που δεν χρειάζονται, δεν μας ταιριάζουν ή απλά δεν ισχύουν.

Αλλάζουμε όλη την ρουτίνα ομορφιάς μας και την προσαρμόζουμε σε κάτι που κάπου διαβάσαμε ή ακούσαμε. Και αυτό είναι το πρώτο λάθος. Διαβάστε παρακάτω...

Δεν είναι ότι κάποιος αποφάσισε να παίξει μαζί μας και να μας γεμίσει ψέματα, είναι απλά πεποιθήσεις και ιδέες που κυκλοφορούν στον μπτιουτόκοσμο και προέρχονται από γνώστες της ομορφιάς και μη και συχνά παραποιούνται ή από παλιότερες γενιές, αλλοιώνονται στο χρόνο και φτάνουν στα αυτιά μας λάθος. Κάτι σαν χαλασμένο τηλέφωνο της ομορφιάς.

Αυτό όμως πρέπει να σταματήσει εδώ και ο λόγος είναι πως ακολουθώντας αυτές τις συνήθειες κάνεις κακό στη υγεία της επιδερμίδας σου και στην εμφάνιση του προσώπου σου.

Μύθος 1

Mπορείς να κοιμηθείς με το mineral make up σου

Όταν οι εταιρίες ξεκίνησαν να λανσάρουν mineral πούδρα χρησιμοποίησαν όρους όπως “ απόλυτα φυσικό” και “χωρίς άρωμα”. Αυτό έκανε τις πωλήσεις να εκτιναχτούν, όμως στις γυναίκες πέρασε η ιδέα ότι αυτό το foundation είναι τόσο φυσικό που μπορείς ακόμα και να κοιμηθείς με αυτό.

Ακόμα κι αν μερικές ευαίσθητες επιδερμίδες ή επιδερμίδες με αλλεργίες ανταποκρίνονται καλά στα make up με ανόργανα άλατα, τίποτα δεν συγκρίνεται με τον βραδινό καθαρισμό και την ενυδάτωση πριν τον ύπνο. Μην το αμελείτε.


Μύθος 2

Oι λάμψεις ταιριάζουν μόνο σε νεανικά πρόσωπα

Αν ανήκεις κι εσύ στις γυναίκες που αποφεύγουν οτιδήποτε γυαλίζει, από μια shiny σκιά, highlighter και ρουζ, επειδή πιστεύουν πως έπειτα από μια ηλικία το πρόσωπο πρέπει να δείχνει ματ και χωρίς καθόλου λάμψεις, κάνεις λάθος.

Η επιλογή προιόντων πρέπει να γίνεται με γνώμονα να αναδεικνύουν το πρόσωπο και να τονίζουν τα όμορφα χαρακτηριστικά του ανεξάρτητα από την ηλικία.

Επιπλέον οι καινοτόμες τεχνολογίες σήμερα επιτρέπουν στα προιόντα που απευθύνονται σε πιο ώριμες επιδερμίδες να περιέχουν διακριτικές λάμψεις.

Μην καταδικάσετε το πρόσωπο σας στις βαρετές ματ σκιές και τις πούδρες.

Μύθος 3

Μπορώ να χρησιμοποιώ μια ενυδατική με χρώμα κάθε μέρα

Πρόκειται για ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες. Στην πραγματικότητα η ενυδατική με χρώμα είναι ένα λεπτό foundation. H αίσθηση αλλά και η όψη που χαρίζει, είναι ελαφριά κάλυψη, όμως δεν πρέπει να αντικαθιστά εξ ολοκλήρου την καθημερινή ενυδάτωση. Χρησιμοποιήστε μια ελαφριά ενυδατική και στην συνέχεια primer πριν απλώσετε την BB κρέμα σας.

Δείτε ακόμη: Curly hair: Η σπιτική μάσκα για να περιποιηθείς τις μπούκλες σου! Μεταξένια μαλλιά στο λετπό...



Μύθος 4

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το scrub προσώπου το βράδυ

Στην πραγματικότητα τα απολεπιστικά μπορούν να βλάψουν την επιδερμίδα αν χρησιμοποιούνται πολύ συχνά και το πιο σημαντικό, δεν είναι κατάλληλα για ντεμακιγιάζ και σαν καθαριστικά. Επιλέξτε ένα καθαριστικό προσώπου που απομακρύνει τη θαμπάδα και κάνει ήπιο peeling.


Μύθος 5

Το λάδι καρύδας είναι καλό ενυδατικό το βράδυ

Το δέρμα των γυναικών χρησιμοποιούν λάδι καρύδας το βράδυ είναι σπάνια σωστά ενυδατωμένο μέχρι και φορές που καταλήγει αφυδατωμένο και ξηρό. Το λάδι καρύδας είναι ένα πολυχρηστικό και πάνω από όλα φυσικό προϊόν, δεν πρέπει όμως να αντικαθστά όλα τα άλλα προιόντα ενυδάτωσης, ημέρας και νύχτας. Για το βράδυ η ιδανική επιλογή είναι ένα ενυδατικό λαδάκι.

Μύθος 6

Μπορώ να εφαρμόσω το make up ή το concealer στα βλέφαρα

Όχι. Συχνά χρησιμοποιούμε το μεικ απ και το κονσίλερ στην περιοχή του κινητού βλεφάρου για να φωτίσουμε την περιοχή πάνω από τα μάτια και σαν βάση για την σκιά και το μολύβι ματιών, πράγμα που είναι λάθος. Τα προϊόντα αυτά δεν είναι σχεδιασμένα για την περιοχή, η οποία είναι έτσι κι αλλιώς πιο ευαίσθητη και το δέρμα πιο λεπτό, άρα πρέπει να είστε σίγουρες πως είναι απόλυτα ασφαλή. Ακόμα τα προϊόντα αυτά είναι κρεμώδη και περιέχουν λάμψεις που αντί να σταθεροποιούν το μακιγιάζ ματιών το λιώνουν και σας χαλάνε το look.

Μύθος 7

Πρέπει να εφαρμόζω ότι ακούω και διαβάζω.

Δεν είναι όλα κατάλληλα για όλες. Κάνε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στον τύπο της επιδερμίδας σου, το lifestyle και το budget σου. Όταν όλα τα άλλα δεν πετυχαίνουν ο καθρέφτης θα σου πει τι είναι καλύτερο για εσένα.