Πορσελάνινη επιδερμίδα; Οι Ασιάτισσες αποκαλύπτουν τα μυστικά ομορφιά τους!

Τα μυστικά που θα σου «λύσουν» τα χέρια!

Πορσελάνινη επιδερμίδα; Οι Ασιάτισσες αποκαλύπτουν τα μυστικά ομορφιά τους!

Oι γυναίκες της Ανατολής πάντα εντυπωσιάζουν με το πορσελάνινο δέρμα τους και την καλή εικόνα τους ακόμη κι αν δεν είναι ιδιαίτερα νέες. Έχουν τους δικούς τους κώδικες ομορφιάς και πολύτιμα μυστικά.

Εμείς ανακαλύψαμε τις 5 παραδοσιακές κινεζικές τελετουργίες ομορφιάς και σας τις αποκαλύπτουμε! Διαβάστε παρακάτω...

1. Η κινεζική ιατρική βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη γνώση για τα βότανα και τις ρίζες που μπορούν να θεραπεύσουν κάποιες παθήσεις, αλλά και που μπορούν να βοηθήσουν σε θέματα περιποίησης της επιδερμίδας. Έτσι δεν θα πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι γυναίκες στην αρχαία Κίνα διατηρούσαν το δέρμα τους λαμπερό με τη βοήθεια των βοτάνων. Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική, χρησιμοποιεί πολύ το Bei Qi για την φωτεινότητα του δέρματος, το Huang Qi για την αναζωογόνηση του κουρασμένου δέρματος, και το Goji που χρησιμοποιείται κατά της γήρανσης του δέρματος.

Δείτε ακόμη: Φτιάξτε μόνες σας σπιτικό αντηλιακό για έντονο μαύρισμα! Η συνταγή της Σταματίνας Τσιμτσιλή!

2. Πιες το σωστό τσάι. Πολλά βότανα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και στο τσάι. Για παράδειγμα το Goji ή το Ju Hua ( χρυσάνθεμο) χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν να αποτοξινωθεί και να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού σας. Και μην ξεχνάτε τα Goji berries είναι γεμάτα από αντιοξειδωτικά, μέταλλα, αμινοξέα και βιταμίνη C που θα βοηθήσουν το δέρμα σας να γίνει πιο λαμπερό!

3. Χρησιμοποίησε ένα roller από νεφρίτη για να τονώσετε την κυκλοφορία του δέρματος του προσώπου σας και να το βοηθήσετε να αποτοξινωθεί. Μετά από έναν βαθύ καθαρισμό με μια μάσκα προσώπου, χρησιμοποιείστε ένα απαλό καθαριστικό και στη συνέχεια εφαρμόστε έναν ορό ή την ενυδατική σας κρέμα. Αμέσως μετά πάρτε το roller και κάντε κινήσεις από το κέντρο του προσώπου σας προς τα έξω και προς τα πάνω. Θα διαπιστώσετε ότι το δέρμα σας γίνεται πιο απαλό, λιγότερο πρησμένο και εμφανώς με πιο απαλές ρυτίδες.

4. Η δύναμη των φασολιών. Το ξέρατε ότι η ροβίτσα (πράσινα μικρά φασόλια) μπορεί αν αλεστεί να γίνει μια θαυματουργή πάστα για το πρόσωπό σας και να θεραπεύσει την ακμή και το πρήξιμο; Και αν δεν σας αρέσει η ιδέα των λιωμένων φασολιών στο πρόσωπό σας, πάρτε από το εμπόριο σκόνη (από αυτά τα φασόλια) που θα την ανακατέψετε με γιαούρτι και θα παρασκευάσετε μια εκπληκτική μάσκα προσώπου. Το αποτέλεσμα; Δέρμα λαμπερό και φωτεινό!

Δείτε ακόμη: Γυρίζουν και εσάς τα νύχια σας μέσα στο δέρμα; Δείτε πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αυτό!

5. Μάσκα με κουρκουμά για μείωση των ρυτίδων. Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας γάλα αμυγδάλου, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά. Χρησιμοποιείστε ένα πινέλο προσώπου για να εφαρμόσετε το μείγμα και αφήστε το για 10-15 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.