Αυτές είναι οι τροφές που θα σου χαρίσουν λαμπερά μαλλιά και επιδερμίδα!

Είναι οι τροφές που θα κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα σου!

Αυτές είναι οι τροφές που θα σου χαρίσουν λαμπερά μαλλιά και επιδερμίδα!

Μπορεί οι κρέμες και ο καθαρισμός να παίζει μεγάλο ρόλο στην επιδερμίδα μας,αλλά και στην υγιή τρίχα των μαλλιών μας, ωστόσο τον τελευταίο λόγο θα πει η σωστή διατροφή.

Η υγιεινή διατροφή είναι το Α και το Ω στην διατήρηση των λαμπερών μαλλιών αλλά και στην επιδερμίδα μας. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Η δερματολόγος των κορυφαίων celebrities μας αποκαλύπτει μυστικά για τέλεια επιδερμίδα!

Οι παρακάτω τροφές είναι από τις πιο ευεργετικές και βελτιώνουν την υγεία μας, αλλά και την επιδερμίδα και τα μαλλιά μας.

Μανιτάρια Πορτομπέλο
Εάν θέλεις δυνατά και μακριά μαλλιά αλά Ραπουνζέλ το συγκεκριμένο είδος μανιταριού θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος στη κουζίνα χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά του σε βιταμίνη D, η οποία τονώνει και ενδυναμώνει την τρίχα. Χρησιμοποίησέ το αντί για ψωμί στο μπέργκερ σου ή φτιάξε πεντανόστιμα ριζότο και μακαρονάδες.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το ρόφημα που θα κάνει την επιδερμίδα σου να λάμπει!

Καρύδια Βραζιλίας
Στους συγκεκριμένους ξηρούς καρπούς θα βρεις μεγάλη ποσότητα σεληνίου, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά. Βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, ενώ παράλληλα καταπολεμά και την ακμή. Το χημικό αυτό συστατικό βρίσκεται μάλιστα σε τόσο μεγάλη ποσότητα στα καρύδια Βραζιλίας που χρειάζεται να καταναλώνεις μόνο ένα την ημέρα για να καλύψεις τις καθημερινές σου ανάγκες για σελήνιο.

Δείτε ακόμη: Το καλλυντικό της φύσης που εξαφανίζει τα σπυράκια σε χρόνο μηδέν!

Αλόη
Τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει τη φήμη του απόλυτου ενυδατικού και θεραπευτικού φυτού και όχι άδικα, αφού μεταξύ άλλων χαρίζει λάμψη στο δέρμα και αποτρέπει την υπεροξείδωση των λιπιδίων, η οποία μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα κύτταρα. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η αλόη δεν είναι ό, τι πιο γευστικό μπορείς να βάλεις στο πιάτο σου. Γι’ αυτό θα σου προτείναμε να μην την καταναλώνεις σκέτη, αλλά να πίνεις καθημερινά ένα σφηνάκι χυμού αλόης ή να την προσθέτεις στα smoothies σου.

Δείτε ακόμη: Φτιάξε εύκολα και γρήγορα σπιτικό scrub για τα χείλη!

Σκόρδο
Μπορεί να μην έχεις δροσερή αναπνοή, αλλά θα έχεις σίγουρα υγιή επιδερμίδα, εάν ενσωματώσεις περισσότερο σκόρδο στη διατροφή σου. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις την ακμή μια για πάντα.