Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έξυπνα tips για να μην κόβεσαι κατά την διάρκεια του ξυρίσματος!

Αυτοί είναι οι τρόποι!

Έξυπνα tips για να μην κόβεσαι κατά την διάρκεια του ξυρίσματος!

Ένα κακό που έχει το ξύρισμα στα πόδια είναι ότι ακόμη και αν δεν κάνεις μια λάθος κίνηση μπορείς να κοπείς.

Υπάρχουν όμως 5 μικροπράγματα που πρέπει να βελτιώσεις στο ξύρισμα των ποδιών σου για να αποφύγεις τα χειρότερα. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Bella Hadid: Το μυστικό της για τέλειο καστανό χρώμα στα μαλλιά!

Κάνε ντους πριν πιάσεις το ξυραφάκι στα χέρια σου και ξεκινήσεις το ξύρισμα. Το χλιαρό νερό ανοίγει τους πόρους της επιδερμίδας και μαλακώνει τις τρίχες με αποτέλεσμα το ξύρισμα να γίνεται λιγότερο επώδυνο και να έχεις λιγότερες πιθανότητες να κοπείς. Κοινώς άσε το ξύρισμα για το τέλος του μπάνιου σου.

Δείτε ακόμη: Η δερματολόγος των κορυφαίων celebrities μας αποκαλύπτει μυστικά για τέλεια επιδερμίδα!

Μην χρησιμοποιείς το ίδιο ξυραφάκι για πολύ καιρό. Όπως τα πινέλα, τα σφουγγαράκια και γενικότερα τα εργαλεία του μακιγιάζ σου, έτσι και το ξυραφάκι σου - για την ακρίβεια οι λεπίδες του- χρειάζονται συχνή αντικατάσταση, αν θέλεις να πετύχεις ένα βαθύ και γρήγορο ξύρισμα, αποφεύγοντας τους τραυματισμούς. Επίσης, όσο περισσότερο καιρό χρησιμοποιείς το ίδιο ξυραφάκι χωρίς να το αλλάξεις, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να αναπτυχθούν βακτήρια στις λεπίδες και να μεταφερθούν στην επιδερμίδα των ποδιών σου.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το ρόφημα που θα κάνει την επιδερμίδα σου να λάμπει!

Μην τσιγκουνεύεσαι την κρέμα/ αφρό/ gel ξυρίσματος. Άπλωσε μία γενναιόδωρη ποσότητα στα πόδια σου και άσε τις λεπίδες να γλιστρήσουν πάνω τους. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεις κάθε κόψιμο.

Δώσε βάση στον τρόπο που ξυρίζεσαι. Το μυστικό για να κρατήσεις μακριά κοκκινίλες και ερεθισμούς κρύβεται στο να ξυρίζεσαι προς την κατεύθυνση που αναπτύσσονται οι τρίχες.

Τέλος, μην ξεχνάς την ενυδάτωση. Να εφαρμόζεις πάντα μία ενυδατική κρέμα που θα κλείσει τους πόρους, θα ενυδατώσει και θα φροντίσει την επιδερμίδα σου, όπως της αξίζει.

Share