Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έχεις αφυδατωμένη επιδερμίδα; 4+1 συνήθειες που σου κάνουν κακό!

Λύσε μια για πάντα το πρόβλημα της αφυδάτωσης!

Έχεις αφυδατωμένη επιδερμίδα; 4+1 συνήθειες που σου κάνουν κακό!

H απότομη πτώση της θερμοκρασίας, ο ξηρός αέρας από τα καλοριφέρ και τα air condition, το γεγονός πως δεν πίνεις αρκετό νερό ή απλά ξεχνάς να εφαρμόσεις το πρωί την ενυδατική σου είναι οι βασικότερες αιτίες που ευθύνονται για την αφυδάτωση της επιδερμίδας σου, αλλά δεν είναι οι μόνες.

Ποιες συνήθειες σου κάνουν κακό και ξηραίνουν την επιδερμίδα σου; Διαβάστε παρακάτω...


Κάνεις μπάνιο με καυτό νερό
Το ξέρω πως το ζεστό- για κάποιες από εμάς και καυτό- νερό μας ηρεμεί και μας χαλαρώνει ιδιαίτερα όταν έχουμε περάσει μία δύσκολη μέρα (δηλαδή, σχεδόν πάντα) όμως, θα πρέπει να ξέρεις-και παίρνεις την ευθύνη μετά από αυτό- πως ταυτόχρονα αφυδατώνει την επιδερμίδα. Και αυτό γιατί απομακρύνει όλα τα φυσικά έλαια που την κάνουν απαλή και συμβάλλουν στην ενυδάτωσή της.

Δείτε ακόμη: Do it like KatKen: Φόρεσε τις λευκές μπότες σου όπως η Κατερίνα Καινούργιου και «κλέψε» τις εντυπώσεις!

Χρησιμοποιείς λάθος ενυδατική
Η ενυδατική κρέμα που χρησιμοποιεί η κολλητή σου δεν σημαίνει πως ταιριάζει γάντι και στη δική σου επιδερμίδα. Εκτός από το κριτήριο της ηλικίας, θα πρέπει να υπολογίζεις τον τύπο επιδερμίδας (λιπαρή, κανονική, ξηρή, μικτή), τον τρόπο ζωής αλλά και την έκθεση ή μη στις περιβαλλοντικές επιθέσεις (π.χ άλλη ενυδατική θα χρησιμοποιήσεις αν είσαι συνεχώς εκτεθειμένη σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες).

Κάνεις παραπάνω απ' όσο πρέπει απολέπιση
Λέμε «ναι» στην απολέπιση, όχι όμως, σε σημείο εμμονής. Μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι η ιδανική συχνότητα για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από τις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας σου.

Δείτε ακόμη: Baby boom στη showbiz! Αγαπημένο ζευγάρι απέκτησε το τρίτο του παιδάκι!

Χρησιμοποιείς ακατάλληλα προϊόντα για τον καθαρισμό της επιδερμίδας σου
Πολύ σημαντικό ρόλο στο να διατηρείται ενυδατωμένη η επιδερμίδα παίζουν και τα προϊόντα που χρησιμοποιείς στον καθαρισμό της. Προτίμησε ήπια προϊόντα που θα αφαιρέσουν τους ρύπους, χωρίς να την αφυδατώνουν.

Δεν φοράς αντηλιακό
Το έχουμε πει πολλές φορές, το αντηλιακό είναι must Χειμώνα - Καλοκαίρι και ένα από τα μυστικά για να παραμένει λαμπερή και νέα η επιδερμίδα σου. Προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία UV που σύμφωνα με μελέτες προκαλεί μεγάλη φθορά στα κύτταρα, αφυδάτωση και πρόωρη γήρανση.

Share