Μήπως βάζατε τόσο καιρό το concealer σας λάθος; Αυτός είναι ο σωστός τρόπος!

Βήμα βήμα ο σωστός τρόπος!

Μήπως βάζατε τόσο καιρό το concealer σας λάθος; Αυτός είναι ο σωστός τρόπος!

Για να δείχνει μια γυναίκα λαμπερή, φρέσκια και ξεκούραστη, ένα είναι που πρέπει να προσέξει στο μακιγιάζ της: Nα φοράει σωστά το concealer και το make up και να έχει χρωματική ομοιομορφία στο δέρμα της.

Η σωστή βάση είναι το Α και το Ω σε ένα μακιγιάζ. Για την ακρίβεια, όταν μια γυναίκα έχει μια σωστή βάση, δεν χρειάζεται περαιτέρω μακιγιάζ. Από την άλλη, αν έχει έντονο μακιγιάζ, αλλά λάθος βάση, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καταστροφικό. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Αυτές είναι οι 10 τροφές για λαμπερή επιδερμίδα!

Τα tips που έχω μάθει από τους επαγγελματίες makeup artists για το πώς θα βάλετε σωστά το concealer και το make up:

-Ξεκινήστε με το concealer: Για να καλυφθούν τέλεια οι κύκλοι (αν έχετε), προτιμήστε αυτά με το πιο κόκκινο/ σομόν χρώμα. Κάνουν θαύματα!

-Εναλλακτικά, αν απλώς θέλετε μια ελαφριά κάλυψη, διαλέξετε ένα concealer σε έναν τόνο πιο σκούρο από το χρώμα της επιδερμίδας σας και μετά από πάνω βάλτε έναν πιο τόνο πιο ανοιχτό. Είναι σημαντικό να μπλέκουμε τις αποχρώσεις έτσι ώστε να πετυχαίνουμε ακριβώς τον τόνο που μας ταιριάζει. Πάντα, όμως, τελειώνουμε με την ανοιχτή απόχρωση.

Δείτε ακόμη: Λεμόνι με ζάχαρη: H φυσική μέθοδος για αποτρίχωση!

-Βάλτε ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ταμποναριστά. Μην βάζετε το concealer κυκλικά πολύ κοντά στο μάτι, αλλά σε μορφή ανάποδου τριγώνου (δείτε εδώ).

-Απλώστε το επίσης ταμποναριστά και με πολύ απαλές κινήσεις. Προς θεού, μην τρίβετε την τόσο ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια σας.

-Συνεχίστε με την εφαρμογή του make up. Θυμηθείτε το «μαγικό» σφουγγαράκι που θα σας βοηθήσει να το απλώσετε σωστά (αλλά και τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε).

-Αφού ολοκληρώσετε τη βάση, ειδικά αν έχετε λιπαρό δέρμα, απλώστε μια διάφανη σταθεροποιητική πούδρα σε μορφή σκόνης, που θα κρατήσει περισσότερη ώρα το μακιγιάζ σας και θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες γυαλάδες!

Δείτε ακόμη: Απέκτησε ζουμερά χείλη σαν της Angelina Jolie!

SOS tip: Πρέπει να βρείτε τη σωστή απόχρωση concealer και make up για το δέρμα σας (ζητήστε τη βοήθεια της πωλήτριας). Αυτό που πρέπει σε κάθε περίπτωση να προσέξετε είναι να μην γκριζάρει το χρώμα τόσο του make up όσο και του concealer. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μην βάζετε για παράδειγμα στους μαύρους κύκλους απευθείας πολύ άσπρο concealer γιατί τότε το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κάνετε τους μαύρους σας κύκλους... γκρι!