Προστατέψτε την επιδερμίδα σας από το κρύο! Αυτοί είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι!

Δώστε μεγάλη προσοχή στην 5η συμβουλή!

Προστατέψτε την επιδερμίδα σας από το κρύο! Αυτοί είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι!

Βοηθήστε την επιδερμίδα σας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα από το κρύο με αυτά τα μυστικά ομορφιάς.

Για την ακρίβεια, πρέπει να δείξετε μεγάλη προσοχή στις αρνητικές επιπτώσεις που έχει τόσο το ψύχος όσο και ο ήλιος τον χειμώνα στο δέρμα σας και να λάβετε τα παρακάτω βασικά μέτρα Διαβάστε παρακάτω...

Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας
Το υπερβολικό κρύο αφυδατώνει την επιδερμίδα σας, με αποτέλεσμα να νιώθετε ότι «τραβάει». Φροντίστε να το ενυδατώνετε σε καθημερινή βάση με μια ενυδατική κρέμα επιλεγμένη ανάλογα με τον τύπο του. Εάν θέλετε να βοηθήσετε στην αποκατάσταση του δέρματός σας μετά από την έκθεσή του στο ψύχος ή/και στο χιόνι, μπορείτε να εφαρμόσετε 1-2 φορές μέσα στη εβδομάδα μια ενυδατική μάσκα προσώπου. Αν το δέρμα σας το απαιτεί μπορείτε να το κάνετε και συχνότερα. Καλό σε αυτή τη περίπτωση θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

Προστάτεψε την επιδερμίδα σου

Μη χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης με βάση το αλκοόλ
Μερικά καλλυντικά, ιδιαίτερα για τον έλεγχο της λιπαρότητας του δέρματος (π.χ. θεραπείες, καθαριστικά και τονωτικές λοσιόν για το δέρμα με ακμή), περιέχουν αλκοόλ το οποίο μπορεί να αφαιρέσει πολλή υγρασία από το δέρμα. Αυτό έχει ως συνέπεια να αισθάνεστε ακόμα πιο ξηρό το δέρμα σας απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα με αποτέλεσμα να σας «τραβάει». Η λύση είναι να αραιώσετε τη χρήση τέτοιων προϊόντων ή να κάνετε τις κατάλληλες αλλαγές των προϊόντων περιποίησης. Συμβουλευθείτε τον δερματολόγο σας.

Φροντίστε τα χείλη σας
Το κρύο και το χιόνι δεν επηρεάζουν μόνο το δέρμα αλλά και τα χείλη, τα οποία εμφανίζουν ξηρότητα και σκασίματα. Στην αγορά μπορείτε να προμηθευτείτε ειδικά προϊόντα που μαλακώνουν και επουλώνουν τα χείλη σας, επαναφέροντάς τα στην αρχική τους κατάσταση.

Μην ξεχνάτε τα χέρια σας
Οπως το δέρμα και τα χείλη, έτσι και τα χέρια σας χρειάζονται ανάλογη περιποίηση, μιας και είναι από τα πιο εκτεθειμένα σημεία του σώματος. Προστατέψτε τα φορώντας γάντια και χρησιμοποιήστε κρέμες χεριών οι οποίες είναι εμπλουτισμένες σε ενυδατικές και επουλωτικές ουσίες.

Προστάτεψε την επιδερμίδα σου από το κρύο

Φοράτε αντηλιακή κρέμα
Η ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας είναι μεγάλη ακόμα και τις πλέον συννεφιασμένες μέρες του χειμώνα! Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε πάντοτε μαζί σας αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας, την οποία πρέπει να εφαρμόζετε 30 λεπτά πριν εκτεθείτε στον ήλιο και να την ανανεώνετε κάθε 2 ώρες. Δεν πρέπει να σας καθησυχάζει το γεγονός πως έχει κρύο...

Το μυστικό
Οσο μειώνεται η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, τόσο υψηλότερα είθισται να βάζουμε τον θερμοστάτη ή/και να ανάβουμε το τζάκι. Ωστόσο και τα δύο μπορεί να μειώσουν την υγρασία στους εσωτερικούς χώρους, προκαλώντας ξηρότερο περιβάλλον, με συνέπεια την αφυδάτωση του δέρματος. Για να την προλάβετε, αποφύγετε τις υπερβολές με τη θέρμανση. Σε κάθε περίπτωση και για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.

Σας έχουμε περισσότερα μυστικά ομορφιάς που θα σας διευκολύνουν!

Επιδερμίδα θερμή ή ψυχρή; Μάθετε ποια χρώματα σας πηγαίνουν με 3 τεστ!

30+1 μυστικά για τέλεια επιδερμίδα! Όσα πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα!

ΠΗΓΗ: TV24

Ξέμεινες από χρήματα; Δες πως θα φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι ένα κραγιόν εδώ και τώρα!

Έχεις αδυναμία στα καλλυντικά και συγκεκριμένα στα κραγιόν; Κουράστηκες να ξοδεύεις συνέχεια πολλά χρήματα; Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις μόνη σου ένα κραγιόν, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το αυθεντικό!

Μέσα σε κάθε γυναικεία τσάντα βρίσκεται σίγουρα τουλάχιστον ένα κραγιόν. Έρχεται πρώτο στη λίστα των πιο χρήσιμων και απαραίτητων καλλυντικών προϊόντων μιας γυναίκας. Διαβάστε παρακάτω...


Αυτό συμβαίνει επειδή και μόνο με ένα καλό κραγιόν μπορείς να πετύχεις το ιδανικό μακιγιάζ και ας μην έχεις χρησιμοποιήσει απολύτως τίποτε άλλο.

Υπάρχουν πολλές αγαπημένες μας μάρκες για lipstick, οι οποίες ξεχωρίζουν για τους υπέροχους χρωματισμούς τους, αλλά και για την μεγάλη τους διάρκεια!

Ήξερες όμως ότι μπορείς πάρα πολύ εύκολα και οικονομικά να φτιάξεις μόνη σου το δικό σου κραγιόν, ίδιο με εκείνα; Γι’αυτό είμαι εγώ εδώ, να σου δείξω την διαδικασία βήμα βήμα.

Πώς να φτιάξεις ένα κραγιόν από κηρομπογιές!

Τι θα χρειαστείς για το κραγιόν:

1.Coconut Oil
2.Κηρομπογιές (όσα χρώματα θέλεις)
3.Μικρά βαζάκια ή θήκες για την οργάνωση κοσμημάτων
4.Μια κατσαρόλα με νερό και
5.Ένα μικρό γυάλινο μπολ

Για να ξεκινήσουμε επέλεξε το χρώμα της κηρομπογιάς που σου αρέσει περισσότερο, για το lipstick σου και τοποθέτησε το επάνω σε μια πετσέτα, για να μην λερώσεις τον πάγκο σου.

Έπειτα, με ένα μαχαίρι κόψε την κηρομπογιά σου λίγο λιγότερο από την μέση και αφαίρεσε το χαρτί που έχει ως περιτύλιγμα.

Στη συνέχεια, βάλε λίγο νερό στην κατσαρόλα σου και ζέστανε το σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις δεις ότι είναι έτοιμο το νερό, αλλά όχι καυτό, τοποθέτησε μέσα στην κατσαρόλα ένα μικρό μπολάκι.

Τώρα ήρθε η ώρα για τα υλικά. Για να βγει σωστό το αποτέλεσμα θέλει πολύ προσοχή στη δοσολογία. Αρχικά βάλε στο μπολάκι σου το λάδι καρύδας (coconut oil), η δοσολογία είναι μισό κουταλάκι του γλυκού για κάθε 2,5 εκατοστά κηρομπογιάς που βάζεις.

Αυτή η ποσότητα είναι για να φτιάξεις ένα σχετικά λιπαρό κραγιόν. Αν όμως το θέλει πιο ματ θα βάλεις 1/4 από το κουταλάκι του γλυκού.

Το επόμενο βήμα είναι να ανακατέψεις πολύ καλά το λάδι καρύδας, με crayon, έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Τέλος, άδειασε το μείγμα σου στο βαζάκι ή τις θήκες οργάνωσης των κοσμημάτων σου και άφησε το να κρυώσει. Και voila, το κραγιόν σου είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσεις απλά και εύκολα με ένα πινελάκι.

Πως σου φάνηκε η ιδέα μας; Θα σκεφτόσουν ποτέ να φτιάξεις κάτι τέτοιο μόνη σου, για το μακιγιάζ σου;

Δες περισσότερα έξυπνα μυστικά ομορφιάς!