Η σωστή φροντίδα του σώματος ξεκινάει από το μπάνιο! Πώς θα το κάνετε;

Τα μυστικά που δεν γνωρίζατε!

Η σωστή φροντίδα του σώματος ξεκινάει από το μπάνιο! Πώς θα το κάνετε;

Δεν είναι μυστικό πως η σωστή ιεροτελεστία για τη φροντίδα του σώματος ξεκινάει από το μπάνιο! Μεταμορφώστε το μπάνιο σας σε ζεν χώρο spa και χαρίστε στον εαυτό σας μία ώρα απόλυτης χαλάρωσης. Μην ξεχνάτε πως η σωστή ιεροτελεστία ξεκινάει από τον τρόπο που θα προετοιμάστε το μπάνιο σας.

Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα οφείλετε να κακομαθαίνετε τον εαυτό σας και να του προσφέρετε μία ώρα απόλαυσης βυθισμένη στην μπανιέρα του σπιτιού σας και χωρίς κανείς να σας ενοχλεί! Θα διώξετε από πάνω σας την κούραση μιας δύσκολης ημέρας, θα βοηθήσετε τον εαυτό σας να καταπολεμήσει το στρες και να απολαύσει ποιοτικότερο ύπνο, κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη. Είναι το ζεστό νερό που θα χαλαρώσει του μυς, θα τονώσει ταυτόχρονα την κυκλοφορία του αίματος και θα σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα. Διαβάστε παρακάτω...

Μάλιστα, η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος θα κάνει καλό στον οργανισμό σας, αφού τα θρεπτικά συστατικά θα μπορέσουν να μεταφερθούν πιο εύκολα στα κύτταρα. Ετσι, θα τονωθεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα και θα είσαστε πιο καλά «θωρακισμένες» απέναντι στα κρυώματα και στις ιώσεις.

Η σωστή φροντίδα του σώματος ξεκινάει από το μπάνιο

Τα μυστικά ομορφιάς της Σταματίνας Τσιμτσιλή με βαζελίνη!

Πώς θα το κάνετε

Γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό (αποφύγετε το πολύ καυτό, που μπορεί να ξηράνει την επιδερμίδα) και ρίξτε μέσα μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αρωματικό αφρόλουτρο. Αφεθείτε στην απόλαυση, χαλαρώστε και απομακρύνετε κάθε αρνητική σκέψη από το μυαλό σας.
Φροντίστε το δωμάτιο του μπάνιο σας να είναι ζεστό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χαμηλό φωτισμό με κεριά, αν σας το επιτρέπει ο χώρος και απαλή μουσική.
Πάρτε κοντά σας οποιαδήποτε υλικά χρειάζεστε, όπως πετσέτα για τα μαλλιά, μπουρνούζι, σφουγγάρια, παντόφλες και κρέμες σώματος για μετά το μπάνιο.
Μόλις γεμίσετε την μπανιέρα σας με ζεστό νερό ρίξτε μέσα τα άλατα, που έχετε επιλέξει. Μείνετε πάνω από 10 λεπτά μέσα στο νερό και με το σφουγγάρι τρίψτε το κορμί σας με απαλές κινήσεις. Η αιμάτωση που θα προκληθεί είναι ευεργετική γιατί θα κάνει την κυκλοφορία του σώματος να αυξηθεί και έτσι θα αποβληθούν τοξίνες από το σώμα σας.

Η σωστή φροντίδα του σώματος ξεκινάει από το μπάνιο

Το μυστικό trick για να φαίνεσαι αδύνατη στις φωτογραφίες σου! Η πόζα που σαρώνει το Instagram

Αφού ξεπλύνετε το σώμα σας από σαπουνάδες και αφρόλουτρα, χρησιμοποιήστε το μπουρνούζι σας κατευθείαν. Δεν χρειάζεται να περάσετε την πετσέτα και να τρίψετε το κορμί σας. Θα δημιουργηθεί ξηρότητα και δεν το θέλετε.
Τέλος, εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα μόλις στεγνώσετε λίγο, για να μπορεί να πάρει το σώμα σας όλη την ενυδάτωση που χρειάζεται.
Μπορείτε να ξοδέψετε 30 λεπτά από τον χρόνο σας καθημερινά για να κάνετε απόλαυση αυτή τη συνήθεια. Το μυστικό είναι να καταλάβετε ότι αυτά τα μικρά πράγματα μας κάνουν και είμαστε ξεχωριστές. Είναι στο χέρι σας να το πράξετε!

ΠΗΓΗ: TV 24

Κανέλα: Έτσι θα την χρησιμοποιήσεις για να κάνεις το καλύτερο scrub χειλιών!

Eκτός από πολύτιμο μπαχάρι στην κουζίνα μας, η κανέλα μπορεί να γίνει και ένας από τους πρωταγωνιστές της beauty ρουτίνας μας, μπαίνοντας μέσα σε συνταγές ομορφιάς.

Εμείς συγκεντρώσαμε το καλύτερο scrub χειλιών με κανέλα! Διαβάστε παρακάτω...

Scrub χειλιών
Θα χρειαστείς:

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Η προετοιμασία θα γίνει σε χρόνο dt. Σε ένα μικρό βαζάκι ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Άπλωσε στα χείλη σου κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις για περίπου 30 δευτερόλεπτα και σκούπισε στο τέλος με μία βρεγμένη πετσέτα. Στη συνέχεια άπλωσε το lip balm.

Ο τεμπέλικος τρόπος για να κάνεις τα χείλη σου να δείχνουν πιο σαρκώδη...

Σπιτικό lip gloss για βελούδινα χείλη

Αποκτήστε υπέροχα και μαλακά χείλη εκμεταλλευόμενη τα υλικά που απλόχερα μας χαρίζει η φύση. Δημιουργήστε λοιπόν ένα σπιτικό lip gloss που θα προσφέρει την ενυδάτωση που χρειάζονται τα χείλη σας τις κρύες μέρες του χειμώνα κι όχι μόνο!


Θα χρειαστείτε:

Λίγη μέντα, φράουλα ή βανίλια σε στερεή μορφή

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

2 κουταλιές της σούπας βαζελίνη

Glitter σε μορφή σκόνης (προαιρετικά)

Τρόπος παρασκευής:

Βάλτε σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά και ανακατέψτε τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα βαζάκι και χρησιμοποιήστε το όποτε εσείς επιθυμείτε.

Δείτε περισσότερα έξυπνα μυστικά με ένα κλικ!