Φάκελος... σγουρά μαλλιά! 10 συμβουλές περιποίησης!

Τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις!

Φάκελος... σγουρά μαλλιά! 10 συμβουλές περιποίησης!

Σας έχουμε έναν... φάκελο με 10 συμβουλές περιποίησης για σγουρά μαλλιά.

Όποια γυναίκα και αν ρωτήσετε ποιο είναι το καθημερινό της πρόβλημα, όσον αφορά την περιποίησή της, σίγουρα θα σου απαντήσει τα μαλλιά της. Διαβάστε παρακάτω...

Δεν έχει σημασία αν πιστεύουμε για παράδειγμα πως τα ίσια μαλλιά απαιτούν λιγότερη προσπάθεια, η καθεμιά μας το βλέπει από τη μεριά της. Σίγουρα όμως εκείνες που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι όσες έχουν σγουρά και μάλιστα πλούσια μαλλιά. Πόσες ώρες αλήθεια μπορεί να περνάτε με το να ασχολείστε με τις μπούκλες σας, το φριζάρισμα, το στέγνωμα κ.λπ.; Παρακάτω υπάρχουν μερικές έξυπνες συμβουλές που μπορούν θα σας γλιτώσουν από την ταλαιπωρία.

συμβουλές περιποίησης για σγουρά μαλλιά

Μη σκουπίζετε τα μαλλιά σας με πετσέτα
Μπορεί όλοι μας να χρησιμοποιούμε την πετσέτα μετά από το λούσιμο επειδή είναι απορροφητική, αλλά αν θέλετε να μειώσετε σημαντικά το φριζάρισμα και το σπάσιμο της τρίχας, σκουπίστε και τυλίξτε τα μέσα σε ένα t-shirt. Και να θυμάστε ότι, πριν τα στεγνώσετε, θα πρέπει να πιέσετε τα μαλλιά σας επάνω στο μπλουζάκι και όχι να τα τρίψετε.

Μικρότερες ποσότητες στα προϊόντα μαλλιών
Ενα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν όσες έχουν πλούσια και κατσαρά μαλλιά, είναι ότι πιστεύουν πως δεν είναι σημαντική η ποσότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούν, καθώς είναι δύσκολο να απλωθεί σε όλα τα μαλλιά. Κι όμως, όσο λιγότερη ποσότητα χρησιμοποιείς τόσο το καλύτερο.

Χτενίστε τα μαλλιά σας από κάτω προς τα πάνω
Οταν λούζετε τα μαλλιά σας και είναι η ώρα να βάλετε conditioner, ξεκινήστε από το κάτω μέρος των μαλλιών σας και συνεχίστε προς τα επάνω. Το ίδιο ακριβώς θα πρέπει να κάνετε και όταν τα χτενίζετε για να μη χαλάνε οι μπούκλες σας.

συμβουλές περιποίησης για σγουρά μαλλιά

Μη χρησιμοποιείτε βούρτσα
Η βούρτσα μπορεί να βλάψει τις εύθραυστες μπούκλες και να δημιουργήσει ψαλίδα και σπασίματα στα μαλλιά σας, πράγμα που σίγουρα δεν το θέλετε. Βάλτε στη θέση της μια χτένα με αραιά δόντια.

Απαραίτητη η φυσούνα όταν τα στεγνώνετε
Οταν βάζουμε τη φυσούνα στο πιστολάκι μαλλιών μας, βοηθάει να μειωθεί το φριζάρισμα, καθώς κατανέμει ομοιόμορφα τη θερμότητα στα μαλλιά μας. Ξεκινήστε από τη ρίζα τον μαλλιών σας με κυκλικές κινήσεις και έπειτα συνέχισε και προς τα κάτω.

Βάλτε λάδι μαλλιών
Το λάδι μαλλιών είναι απαραίτητο για όλες μας πριν το στέγνωμα, ώστε να προστατεύσουμε την τρίχα μας από τη θερμότητα, ενυδατώνοντάς την. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην αγορά και μπορείτε να βρείτε αρκετά καλά προϊόντα σε οικονομικές τιμές.

Αγοράστε προϊόντα περιποίησης μαλλιών από μια μάρκα μόνο
Φυσικά και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν επιλέξετε σαμπουάν από κάποια εταιρεία και το conditioner σας από κάποια άλλη, αλλά κάθε εταιρεία βγάζει προϊόντα τα οποία φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα όταν συνδυάζονται μαζί. Βρείτε λοιπόν ποια εταιρεία είναι σχετικά οικονομική, αλλά και αποτελεσματική για τον δικό σας τύπο μαλλιών και προμηθευτείτε όλη τη σειρά των προϊόντων που χρησιμοποιείτε από εκείνη.

Κοιμηθείτε σε σατέν μαξιλαροθήκη
Το σατέν ύφασμα έχει την ιδιότητα να μην πιέζει τα μαλλιά μας, κάνοντάς τα πιο επίπεδα. Οπότε αν θέλετε να κρατήσετε τις φυσικές σας μπούκλες, ντύστε τα μαξιλάρια σας με σατέν μαξιλαροθήκες ή αγοράστε ένα σατέν σκουφάκι ύπνου.

συμβουλές περιποίησης για σγουρά μαλλιά

Μη λούζεστε με σαμπουάν 1 φορά την εβδομάδα
Τα σγουρά μαλλιά έχουν την τάση να είναι πιο ξηρά από τα ίσια. Τα φυσικά έλαια που δημιουργούνται από το τριχωτό της κεφαλής είναι πιο δύσκολο να περάσουν στις μπούκλες. Οπότε χρειάζεστε περισσότερο το conditioner για να τα κρατάτε ενυδατωμένα, παρά το σαμπουάν για να δείχνουν λαμπερά και καθαρά. Αν λούζεστε 3 φορές την εβδομάδα, φροντίστε τη μία από αυτές να βάζετε μόνο μαλακτική και τίποτε άλλο. Ετσι θα ενυδατώνεται η τρίχα σας και στη συνέχεια θα δείχνει πιο φυσικό το χτένισμά σας.

Κρέμα μαλλιών πριν το γυμναστήριο
Πριν πάτε στο γυμναστήριο, απλώστε λίγη κρέμα μαλλιών και στη συνέχεια μαζέψτε τα μαλλιά σας κότσο. Ετσι με τη θερμότητα του σώματός σας όσο θα γυμνάζεστε, σε συνδυασμό με τον χρόνο που θα μείνει το προϊόν στο κεφάλι σας, θα καταφέρετε να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας.

ΠΗΓΗ: TV24

Κατεστραμμένα μαλλιά: 6 tips για να σώσεις την κατάσταση!

Σταδιακή ή απότομη καταστροφή μαλλιών; Μην πανικοβάλεστε!

Η κατάσταση μπορεί να σωθεί με τρόπους απλούς, αποτελεσματικούς και ανέξοδους! Διαβάστε παρακάτω...

Δεν είναι μόνο ένας ο λόγος που μπορεί να οδηγήσει τα μαλλιά μας στην φθορά, κάνοντάς τα να φαίνονται ταλαιπωρημένα ή ακόμα και κατεστρεμμένα. Τα μαλλιά, τις περισσότερες φορές, αποκτούν αυτή την όψη σταδιακά: Είτε από την συνεχή έκθεσή τους σε συσκευές θερμότητας (πιστολάκι, πρέσα μαλλιών, ψαλίδι για μπούκλες), είτε από τις συχνή χρήση τεχνικών αλλαγής χρώματος μαλλιών (ντεκαπάζ).

Άκρες που σπάνε, ψαλίδα, φριζάρισμα, μαλλιά που δεν μακραίνουν ακόμα κι αν έχουν κουρευτεί λίγο είναι τα σημάδια που κρούουν το καμπανάκι κινδύνου και επιτάσσουν την προσοχή μας!

Τips για να σώσεις την κατάσταση:

Χρησιμοποίησε θεραπείες, λάδια και μάσκες για τα μαλλιά. έξτρα τιπ: Το τζελ αλόης, το λάδι καρύδας, το αβοκάντο και το ελαιόλαδο μπορούν να φανούν “σωτήρια”.

Όχι στο πολύ συχνό λούσιμο. Να λούζεσαι ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου.

Συχνό χτένισμα, πρωί και βράδυ. Οι νεκρές τρίχες καλό θα ήταν να απομακρύνονται.

Τα μαλλιά δεν θα πρέπει να στεγνώνουν μόνο με τη βοήθεια σεσουάρ αλλά και φυσικά.

Όχι στην αλόγιστη χρήση συσκευών θερμότητας.

Το λαστιχάκι στα μαλλιά μπορεί να είναι βολικό αλλά το σπάσιμο της τρίχας είναι αναπόφευκτο ιδίως όταν η χρήση του είναι σε καθημερινή βάση.