Έχετε ξηροφθαλμία; Δείτε πώς θα την αντιμετωπίσετε!

Μην αγχώνεστε, υπάρχει τρόπος!

Έχετε ξηροφθαλμία; Δείτε πώς θα την αντιμετωπίσετε!

Αν έχετε ξηροφθαλμία, μπορείτε να την αντιμετωπίσετε με τους τρόπους που σας αποκαλύπτουμε!

Για τους περισσότερους, η ξηροφθαλμία δεν είναι μια παροδική κατάσταση, αλλά ένα επίμονο πρόβλημα που αποκαλείται σύνδρομο ξηροφθαλμίας και πλήττει την ποιότητα της ζωής τους. Ωστόσο απαιτεί συνεχή και προσεκτική φροντίδα. Το σύνδρομο ξηροφθαλμίας αναπτύσσεται όταν οι δακρυϊκοί πόροι δεν παράγουν επαρκείς ποσότητες δακρύων ή όταν τα παραγόμενα δάκρυα δεν είναι αρκετά ποιοτικά.

Τα δάκρυα που αποτελούνται από τρεις διαφορετικές στοιβάδες, είναι πολύ σημαντικά για την υγεία των ματιών και η ανεπάρκειά τους μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα, όπως τονίζουν οι επιστήμονες. Μεταξύ άλλων, είναι απαραίτητα για να υγραίνονται και να λιπαίνονται τα μάτια, για να τα τροφοδοτούν με θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο, για να καθαρίζουν την επιφάνειά τους, αλλά και για να εστιάζουν καλύτερα τις εικόνες που βλέπουν.

Ολες αυτές οι λειτουργίες διαταράσσονται όταν η δακρυϊκή στοιβάδα δεν παράγει αρκετά δάκρυα ή όταν τα δάκρυα που παράγει δεν έχουν την επιθυμητή σύσταση αφού, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί, δεν αποτελούνται μόνο από άλατα και νερό, αλλά από εκατοντάδες πρωτεΐνες, ηλεκτρολύτες, αντισώματα και λιπίδια. Κάθε άνθρωπος μπορεί να εκδηλώσει σύνδρομο ξηροφθαλμίας, αλλά είναι πιο συχνό στις γυναίκες, ιδίως μετά την εμμηνόπαυση, εξαιτίας των ορμονικών αλλαγών που συμβαίνουν στο σώμα τους. Ιδού ορισμένες συμβουλές που θα βοηθήσουν:

Μελέτες έχουν δείξει ότι η εμφάνιση του συνδρόμου ξηροφθαλμίας είναι πιθανότερη σε όσους ζουν σε αστικά κέντρα με υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Μια από αυτές είχε πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ και είχε δείξει πως οι κάτοικοι των πόλεων του Σικάγου και της Νέας Υόρκης είχαν τετραπλάσιες πιθανότητες να διαγνωστούν με το σύνδρομο, σε σύγκριση με όσους ζούσαν σε επαρχιακές περιοχές. Αυξημένο κίνδυνο συνδρόμου ξηροφθαλμίας διατρέχουν και όσοι ζουν σε μεγάλο υψόμετρο, όπου ο αέρας είναι πιο ξηρός.

Αν στην περιοχή όπου ζείτε ή/και εργάζεστε φυσά συχνά δυνατός αέρας, φροντίστε να προστατεύετε τα μάτια σας με γυαλιά ηλίου που θα έχουν προστατευτικά στα πλάγια, διότι οι ριπές του αέρα προκαλούν ξηροφθαλμία. Για τον ίδιο λόγο πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε πιστολάκι για να στεγνώνετε τα μαλλιά σας, αλλά και ανεμιστήρες (δεν πρέπει ποτέ να σας «χτυπούν» καταπρόσωπο).

Ο καπνός όχι μόνο είναι ιδιαίτερα ερεθιστικός για τα μάτια με ξηροφθαλμία, αλλά αυξάνει και τις πιθανότητες ανάπτυξης του συνδρόμου ξηροφθαλμίας.

Η εργασία μπροστά στην οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή ή λάπτοπ, καθώς και το πολύωρο διάβασμα ή τηλεόραση μπορεί να οδηγήσουν στην ξηροφθαλμία, διότι όταν το βλέμμα είναι «καρφωμένο» σε ένα σημείο δεν βλεφαρίζουμε όσο συχνά χρειάζεται. Για να αποφύγετε αυτόν τον κίνδυνο, να κάνετε διάλειμμα κάθε 10 λεπτά για να ξεκουράζετε τα μάτια σας. Φροντίστε επίσης να βλεφαρίζετε πιο συχνά, για να βοηθάτε τα μάτια σας να ανακτούν λίγη από την υγρασία που έχουν χάσει.

Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ανακούφιση από τα συμπτώματα του συνδρόμου ξηροφθαλμίας αυξάνοντας την πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων. Πρόκειται για ένα είδος ωφέλιμων λιπιδίων που περιέχεται σε μεγάλες ποσότητες στα ιχθυέλαια (π.χ. στο μουρουνέλαιο) και στα παχιά (λιπαρά) ψάρια, όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, η ρέγγα, το σκουμπρί, ο τόνος κ.λπ. Στο εμπόριο διατίθενται επίσης και ειδικά εμπλουτισμένα προϊόντα. Συμβουλευθείτε τον οφθαλμίατρό σας, διότι μπορεί να σας χορηγήσει και διατροφικό συμπλήρωμα των λιπιδίων αυτών.

ΠΗΓΗ: TV24

Προσοχή: Αυτά τα 5 πράγματα καταστρέφουν την επιδερμίδα του το βράδυ!

Πέντε πράγματα που σίγουρα δεν ξέρατε ότι σας καταστρέφουν το βράδυ την επιδερμίδα σας!

Ακόμη και αν κοιμάστε αρκετά το βράδυ, μπορεί να καταστρέφετε εν αγνοία σας την επιδερμίδα σας κάνοντας τα παρακάτω λάθη.

Διαβάστε προσεκτικά για να μην τα επαναλάβετε ποτέ ξανά...

1. Η θερμοκρασία δωματίου

Τόσο η πολλή ζέστη όσο και το πολύ κρύο μπορεί να αφυδατώσουν υπερβολικά την
επιδερμίδα σας. Εάν τον χειμώνα κοιμάστε το βράδυ με το καλοριφέρ… αγκαλιά και το
καλοκαίρι βάζετε τον ανεμιστήρα να σας χτυπάει κατευθείαν στο πρόσωπο, είναι καιρός να κόψετε αυτή τη βλαβερή για το δέρμα σας συνήθεια, ιδιαίτερα εάν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα με τάσεις εκζέματος, ψωρίασης ή άλλων συναφών δερματικών παθήσεων. Καλό είναι είτε η ζέστη τον χειμώνα, είτε το ψύχος το καλοκαίρι να μην... πέφτει πάνω σας. Σε κάθε περίπτωση πάντως το πρόσωπο σας θα πρέπει να είναι σωστά ενυδατωμένο.

2. Το πολύ ζεστό νερό

Ενα ζεστό ντους είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσετε αργά το βράδυ, πρέπει όμως να
αποφεύγετε την επαφή του ζεστού νερού με το πρόσωπό σας. Η υψηλή θερμοκρασία του
νερού μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στην επιδερμίδα, με συνέπεια το έντονο κοκκίνισμα, τη φαγούρα ή και το ξεφλούδισμα. Επίσης, το ζεστό νερό απομακρύνει από την επιδερμίδα ωφέλιμα φυσικά έλαια και πρωτεΐνες που την κρατούν ενυδατωμένη και λαμπερή. Κοινώς για το πρόσωπο, το νερό πρέπει να είναι χλιαρό χωρίς υπερβολές.

3. Η στάση σας στον ύπνο

Είναι καλύτερο να κοιμάστε ανάσκελα αν θέλετε να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας, αφού η επαφή του προσώπου με το μαξιλάρι ενισχύει την εμφάνιση ρυτίδων και την εκδήλωση ακμής. Επίσης από τα σάλια που πέφτουν στο μαξιλάρι μπορεί να μεταφερθούν στο δέρμα σας αρκετά μικρόβια που δεν θα αργήσουν να κάνουν την... αντιαισθητική εμφάνισή τους πάνω σας. Απαγορεύστε το... μπρούμυτα στο σώμα σας ή τουλάχιστον ξεκινήστε με μια πλάγια στάση.

4. Το κρασί μαζί με το βραδινό

Το κρασί περιέχει σάκχαρα και παράλληλα, όπως όλα τα αλκοολούχα, αφυδατώνει τον
οργανισμό, με αποτέλεσμα να κάνει το δέρμα να μοιάζει άτονο και κουρασμένο. Επίσης, το αλκοόλ επιβαρύνει το συκώτι, επομένως το «φυσικό φίλτρο» του οργανισμού δυσκολεύεται να απομακρύνει αποτελεσματικά τις συσσωρευμένες τοξίνες.

5. Ο ελλιπής καθαρισμός προσώπου το βράδυ

Ο καλός καθαρισμός του προσώπου πριν τον ύπνο εξασφαλίζει ότι θα απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα που έχουν συσσωρευτεί στην επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μακιγιάζ, ρύποι, καυσαέριο. Μη διστάσετε να πλύνετε ξανά και ξανά το πρόσωπό σας, μέχρι να σιγουρευτείτε πως η πετσέτα που θα σας σκουπίσει θα μείνει κάτασπρη. Αξίζει ωστόσο να αναφέρουμε πως επειδή το βράδυ η ροή αίματος προς το δέρμα αυξάνεται, ο καλός καθαρισμός είναι απαραίτητος ώστε η επιδερμίδα να προετοιμαστεί κατάλληλα και να απορροφήσει πιο εύκολα τα θρεπτικά συστατικά που παρέχουν τα προϊόντα περιποίησης που θα χρησιμοποιήσετε.

Το μυστικό:

Καλό είναι πριν χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν -ειδικά για το βράδυ- να το δοκιμάσετε. Μην αγοράσετε μια κρέμα επειδή σε μια φίλη σας είχε θεαματικά αποτελέσματα. Θα αγοράζετε προϊόντα σύμφωνα με τον δικό σας τύπο δέρματος και όχι επειδή εντυπωσιαστήκατε από το marketing. Μη δανείζεστε καλλυντικά και δη κρέμες. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, αφήστε τον δερματολόγο σας να κάνει τη σωστή επιλογή.

Τέλος, αν δείτε πως ένα προϊόν σάς δημιουργεί πρόβλημα, πετάξτε το αμέσως. Στα προϊόντα που έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας, δεν δίνουμε δεύτερη ευκαιρία. Το μυστικό της Σταματίνας Τσιμτσιλή για να εξαφανίσετε τα μαύρα στίγματα!

ΠΗΓΗ: TV24

Ο τεμπέλικος τρόπος για να κάνεις τα χείλη σου να δείχνουν πιο σαρκώδη!

Τα σαρκώδη και αισθησιακά χείλη δεν αποτελούν μόνο ερωτική φαντασίωση των αντρών. Αυτός είναι ο τεμπέλικος τρόπος για να φαίνονται σαρκώδη!

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους πόθους των γυναικών, οι οποίες επιχειρούν να δοκιμάσουν τα πάντα για να τα αποκτήσουν.

Ενυδατώστε τα χείλη με λιπ μπαλμ

Ως πρώτο βήμα, η Κλάιν συμβουλεύει να ενυδατώσετε τα χείλη σας, εφαρμόζοντας λίγη ποσότητα λιπ μπαλμ, ειδικά το χειμώνα. Αφήστε το προϊόν να απορροφηθεί. Ίσως χρειαστεί να περιμένετε πέντε με δέκα λεπτά. Προτιμήστε ένα μπαλμ με μέντα, η οποία βοηθάει στην ενίσχυση της ροής του αίματος.

Καταπολεμήστε την ξηρότητα

Τα χείλη φαίνονται πιο μικρά, όταν είναι ξηρά και σκασμένα. Ενας εύκολος τρόπος να διορθώσετε την εικόνα τους είναι το σκραμπ, δηλαδή η απολέπιση, που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Χρησιμοποιήσετε μια παλιά σας οδοντόβουρτσα και κάντε κυκλικές κινήσεις για να αυξήσετε παράλληλα την κυκλοφορία του αίματος.

undefined

Δημιουργήστε μια σταθερή βάση για το κραγιόν

Πριν φορέσετε το κραγιόν σας, θα πρέπει να έχετε δημιουργήσει την κατάλληλη και σταθερή βάση. Σε αυτό συμβάλλει το φαουντέισιον, το οποίο μπορείτε να βάλετε στα χείλη ταμποναριστά και να το απλώστε σε όλη την επιφάνεια τους.

Τονίστε την καμπύλη των χειλιών σας

Αναφερόμαστε στο λεγόμενο «cupid bow» ή αλλιώς στην καμπύλη που σχηματίζει το άνω χείλος. Η Κλάιν προτείνει να βάλετε λίγη ποσότητα από το χάιλαϊτερ στο κέντρο της καμπύλης, για να τη φωτίσετε.

Χρησιμοποιήστε πιο σκούρα απόχρωση

Ενας δοκιμασμένος και αποτελεσματικός τρόπος για να φανούν τα χείλη σας αυτομάτως πιο μεγάλα, είναι να χρησιμοποιήσετε πιο σκούρα απόχρωση τόσο στο περίγραμμα, όσο και σε όλη την επιφάνεια τους, για να τα γεμίσετε, πριν από το κραγιόν. Η ειδικός λέει πως θα πρέπει να διαλέξετε μια απόχρωση που θα είναι ένα με δύο τόνους πιο σκούρα από το φυσικό χρώμα των χειλιών σας. Αυτό θα κάνει το αποτέλεσμα πιο ρεαλιστικό και φυσικό.

Κάντε μακιγιάζ έξω από τις γραμμές των χειλιών

Ενα ακόμα τρικ που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες είναι ο σχηματισμός μιας γραμμής με το μολύβι χειλιών, ακριβώς πάνω από τη φυσική γραμμή τους. Αυτό χρειάζεται αρκετή εξάσκηση για να μην είναι το αποτέλεσμα υπερβολικό και άσχημο, όμως για μεγαλύτερη ασφάλεια μπορείτε να επιλέξετε μια απόχρωση που να μοιάζει σε αυτή του κραγιόν σας.

undefined

Κοντούρινγκ στα χείλη

Αν πιστεύατε ότι η τεχνική του κοντούρινγκ λειτουργεί μόνο στα ζυγωματικά, τότε κάνετε λάθος. Το παιχνίδι με τις φωτοσκιάσεις στα χείλη είναι δυνατόν να τους δώσει όγκο. Χρησιμοποιήστε μπρόνζερ ή μια σκούρα ουδέτερη πούδρα.

Αποφύγετε το σκούρο κραγιόν

Τα σκούρα χρώματα δεν προσθέτουν όγκο στα χείλη. Αντιθέτως, όπως σημειώνει η Κλάιν αυτά κάνουν λιγότερο εντυπωσιακή την εικόνα τους και είναι δύσκολα στην εφαρμογή. Συμβουλεύει να αγοράσετε αποχρώσεις φυσικές, nude ή αυτές που πλησιάζουν το απαλό ροζ. Επίσης, μπορείτε να εφαρμόσετε έναν πιο ανοιχτό τόνο στο κέντρο των χειλιών, για να κάνετε το όμπρε εφέ.

Πείτε «ναι» στο γκλος και τις γυαλάδες

Μπορεί να απεχθάνεστε πια τα προϊόντα τύπου γκλος για τα χείλη, όμως κάποτε και πιο συγκεκριμένα στην εφηβεία σας, ήταν τα μόνα που φορούσατε όταν ολοκληρώνατε το μακιγιάζ σας. Ηρθε η στιγμή να τα βγάλετε ξανά από το νεσεσέρ, γιατί δίνουν μια φυσική φωτεινότητα στα χείλη, που τα κάνει αυτομάτως μεγαλύτερα και ζουμερά. Βάλτε λίγη ποσότητα στο κέντρο τους.

Κάντε λέιερινγκ με το μακιγιάζ των χειλιών

Εφαρμόστε ένα χρώμα σε όλη την επιφάνεια των χειλιών. Επειτα συνεχίστε με έναν τόνο πιο «ανοιχτό» στο κέντρο τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και λευκό μολύβι χειλιών. Κάντε το μπλέντινγκ, δηλαδή την ανάμειξη, με τη βοήθεια των δαχτύλων σας και δώστε στα χείλη σας άλλη διάσταση!