Προλάβετε τη γήρανση των μαλλιών σας! Αυτός είναι ο έξυπνος τρόπος για να το καταλάβεις!

Σας ενδιαφέρει!

Προλάβετε τη γήρανση των μαλλιών σας! Αυτός είναι ο έξυπνος τρόπος για να το καταλάβεις!

Η εμφάνιση των μαλλιών μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική εμφάνιση και αντίληψη του εαυτού μας. Επιπλέον αλλάζει την ψυχολογία μας, για αυτό προλάβετε την γήρανση των μαλλιών σας.

Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε την υγεία του τριχωτού της κεφαλής σας,

Προλάβετε τη γήρανση των μαλλιών σας!

Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής σήμερα, αυξάνει την επιθυμία μας να δείχνουμε όλο και πιο νέοι. Η γήρανση των μαλλιών είναι πλέον μια πραγματικότητα και ακολουθεί τη γήρανση του ανθρώπου, δηλαδή των κυττάρων του συνολικά. Γι’ αυτό, το τριχωτό της κεφαλής υπόκειται σε ενδογενή (ή φυσιολογική) γήρανση και εξωγενή γήρανση που προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες, κατά τον ίδιο τρόπο που μιλάμε και για ενδογενή και εξωγενή γήρανση δέρματος. Οι ενδογενείς παράγοντες σχετίζονται με ατομικούς γενετικούς μηχανισμούς με διαφοροποιήσεις κατά περίπτωση. Οι εξωγενείς παράγοντες περιλαμβάνουν την υπεριώδη ακτινοβολία, το κάπνισμα, το οξειδωτικό στρες, την κακή διατροφή, τον ακατάλληλο τρόπο ζωής (έντονο stress, ανεπαρκής ύπνος, έλλειψη άσκησης) και τη γλυκοζυλίωση (έναν πολύ σημαντικό μηχανισμό κυτταρικής γήρανσης).
Η γήρανση των μαλλιών μπορεί να είναι ορατή στο ανθρώπινο μάτι, μπορεί όμως και να μην είναι. Η διάγνωση της γήρανσης γίνεται παρατηρώντας την τρίχα ή με απλή κλινική παρατήρηση ή με το μικροσκόπιο ή με δερματοσκόπηση ή τριχοσκόπηση. Ετσι, στη γήρανση των μαλλιών παρατηρείται αποσάθρωση της τρίχας και συρρίκνωση του θύλακά της. Παρουσιάζεται επίσης προοδευτική μείωση της πυκνότητας των τριχοθυλακίων στο πρόσωπο και στο τριχωτό της κεφαλής.

Προλάβετε τη γήρανση των μαλλιών σας!

Η πιο συχνή κλινική εικόνα και νόσος χαρακτηριστική της γήρανσης των μαλλιών είναι η τριχόπτωση, με τελικό αποτέλεσμα την αλωπεκία, ανδρογενετική ή γυναικείου τύπου. Επίσης, καθώς μεγαλώνουμε, τα μαλλιά αρχίζουν να γκριζάρουν. Αυτό προκαλείται από τη μείωση των μελανοκυττάρων στον βολβό της τρίχας, ενός ακόμη συντελεστή γήρανσης των μαλλιών. Συχνά συναντώνται τέτοιες κλινικές καταστάσεις των μαλλιών που σχετίζονται με τη γήρανση, όπως είναι η αλωπεκία, το γκριζάρισμα ή και η ξηροδερμία των μαλλιών.

Οι τρέχουσες αντιγηραντικές θεραπείες για τα μαλλιά αποτελούνται από ολιστικές κυτταρικές προσεγγίσεις που στοχεύουν στην κύρια κυτταρική δυσλειτουργία. Η θέσπιση φαρμακολογικών στόχων και η ανάπτυξη ασφαλών και αποτελεσματικών συστατικών για τη δημιουργία προϊόντων που θα διατηρούν τα μαλλιά μας υγιή, νεανικά και όμορφα γίνεται όλο και πιο αναγκαία. Μην παραμελείτε τα μαλλιά σας, δείξτε τους καθημερινά τη φροντίδα σας, με απλούς τρόπους περιποίησης. Λούστε τα με τα κατάλληλα προϊόντα, βουρτσίστε τα και μην τα εκθέτετε για πολλή ώρα σε πιστολάκια και μηχανές ισιώματος, που το μόνο που θα πετύχουν είναι να καταστρέψουν την τρίχα. Παράλληλα μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, τον κομμωτή σας, για περαιτέρω συμβουλές.

ΠΗΓΗ: TV24

Tips για να μακρύνουν τα μαλλιά πιο γρήγορα!

Διατροφή, περιποίηση, προστασία.

Πολλές φορές με ρωτάτε τι μπορείτε να κάνετε για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σας. Πολλοί είναι οι παράγοντες που ενδυναμώνουν τα μαλλιά και αντίστοιχα πολλοί είναι οι παράγοντες που καταστρέφουν τα μαλλιά. Αν είσαστε αποφασισμένες να λάβετε δράση, δείτε παρακάτω τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε:

• Η ομορφιά δεν έχει να κάνει μόνο με καλλυντικά αλλά και με την διατροφή, αυτό ισχύει και για τα μαλλιά. Συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας διατροφή τρόφιμα που ενισχύουν την υγεία των μαλλιών εσωτερικά.

• Όσο περισσότερο μπορείτε περιορίστε το styling των μαλλιών με υψηλή θερμοκρασία (πιστολάκι, πρέσα για ίσιωμα, ψαλίδι για μπούκλες) και με χημικές επεξεργασίες (βαφές μαλλιών, περμανάντ και άλλα). Οι παραπάνω μέθοδοι styling σε τακτά διαστήματα αφυδατώνουν και καταστρέφουν τα μαλλιά με αποτέλεσμα να εμφανίζουν ψαλίδα, να σπάνε και να φριζάρουν.

• Πριν αρχίσετε να εφαρμόζετε τις παρακάτω συμβουλές, ελέγξτε τις άκρες των μαλλιών. Αν έχετε πολλή ψαλίδα και είναι πολύ ξηρές οι άκρες, τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε τον κομμωτή σας για ένα φρεσκάρισμα στο κούρεμα.

• Αποφύγετε να μαζεύετε τα μαλλιά σας σφιχτά και σε καθημερινή βάση. Αν σας αρέσει να τα μαζεύετε πιάστε τα χαλαρά με λαστιχάκι ή με ένα κλάμερ.

• Να χρησιμοποιείτε το κατάλληλο για εσάς σαμπουάν. Ένα λάθος σαμπουάν μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του τριχωτού της κεφαλής.

• Αποφύγετε το ζεστό νερό στο λούσιμο γιατί αφυδατώνει περισσότερο τις τρίχες. Προτιμήστε το χλιαρό νερό ή ακόμα και το κρύο νερό στο ξέβγαλμα.

• Όταν σκουπίζετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο, μην τα τρίβετε με την πετσέτα, αντίθετα ταμπονάρετε τα τούφα-τούφα.

• Όσες γυναίκες έχετε λιπαρά μαλλιά αποφύγετε τα συχνά λουσίματα. Τα σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά περιέχουν ισχυρά στυπτικά και αφριστικά συστατικά που διαταράσσουν το τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει περισσότερη λιπαρότητα. Μπορείτε να κάνετε το εξής: το επόμενο λούσιμο από το σαμπουάν να γίνει με ένα μείγμα 100ml νερό και 1 κουταλιά σούπας σόδα μαγειρικής. Σε στεγνά μαλλιά απλώστε το μείγμα στις ρίζες, κάντε μασάζ και τυλίξτε το κεφάλι με μια πετσέτα για 10-15 λεπτά, στην συνέχεια ξεπλύνετε πολύ καλά τα μαλλιά μόνο με νερό. Αν θέλετε περισσότερο όγκο στα μαλλιά σας μετά το νερό ρίξτε στα μαλλιά μια λοσιόν από 100ml βιολογικό-αφιλτράριστο μηλόξυδο και 200ml νερό. Η σόδα μαγειρικής και το μηλόξυδο αφαιρούν την λιπαρότητα από το τριχωτό χωρίς να το διαταράσσουν.

• Μετά το λούσιμο και ανάλογα με το πόσο ξηρές είναι οι άκρες των μαλλιών, απλώστε μια καλή μαλακτική ή λίγο ελαιόλαδο ή οργανικό λάδι καρύδας.

• Σε καθημερινή βάση ενυδατώστε τις άκρες των μαλλιών με ένα serum ή balm.

• Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να κάνετε μάσκα μαλλιών με απλά προϊόντα από την κουζίνα σας όπως το ελαιόλαδο.

Extra tip: Δώστε χρόνο στα μαλλιά σας, να συνηθίσουν τον «νέο τρόπο ζωής», μην περιμένετε να έχετε αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας ημέρα. Όταν κάνετε σπιτικές θεραπείες με απλά υλικά από την κουζίνα σας, ειδικά τις πρώτες φορές μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας συμπεριφέρονται αλλόκοτα, αυτό είναι φυσιολογικό, σταδιακά όμως θα δείτε διαφορά στην ποιότητα τους.