Αποκτήστε νεανικό δέρμα για πάντα με... μασάζ προσώπου!

Το πρόσωπο σου θα λάμπει!

Αποκτήστε νεανικό δέρμα για πάντα με... μασάζ προσώπου!

Εσείς έχετε σκεφτεί ποιο είναι το απόλυτο μυστικό για νεανικό πρόσωπο χωρίς επεμβάσεις και παρεμβάσεις; Την απάντηση έχουμε, όπως κάθε εβδομάδα, εμείς. Το αντιγηραντικό μασάζ!

Πρόκειται για ένα τελετουργικό που κάνουν με ευλάβεια ολοένα και περισσότερες γυναίκες στον πλανήτη και το αποτέλεσμα είναι καθηλωτικό. Το πρόσωπο είναι λαμπερό, φρέσκο και πλήρως ανανεωμένο.

Στο μέτωπο και στους κροτάφους

Απλώστε με τα δάχτυλα λίγη ποσότητα από την ενυδατική κρέμα σας ή κάποιο λάδι για μασάζ που θα έχετε φροντίσει να προμηθευτεί. Βάλτε τον παράμεσο και τον μέσο ανάμεσα στα φρύδια ας και με απαλές κινήσεις σπρώξτε προς τα πάνω και προς τα έξω, σαν να «στρώνετε» τις ρυτίδες και τις γραμμές. Ασκήστε μια μικρή πίεση στους κροτάφους σας, σε σημείο που απλά θα το καταλαβαίνετε. Η όλη διαδικασία θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να διώξετε όλη την ένταση ακόμα και από τα μάτια. Οι κινήσεις αυτές, εκτός από την κούραση, θα πάρουν τον πονοκέφαλο που μπορεί να έχετε.

μασάζ προσώπου

Στα μάτια

Κάντε μαλακές κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλα, ξεκινώντας από το εσωτερικό μέρος των φρυδιών. Πιέστε λίγο στα σημεία κάτω από τις βλεφαρίδες και στην εξωτερική γωνία τους προχωρώντας προς το κέντρο. Ετσι θα αυξηθεί η ροή του αίματος και θα ενισχυθεί το λεμφικό σύστημα της περιοχής.

Στα μάγουλα

Κάντε μασάζ με τα δάχτυλα και με κυκλικές κινήσεις προς τα έξω ξεκινώντας από το σαγόνι και με κατεύθυνση προς τον λοβό του αυτιού. Συνεχίστε από τις άκρες του στόματος προς τα αυτιά και μετά από κάθε ρουθούνι προς τα πάνω. Επαναλάβετε όσες φορές θέλετε αλλά με πολύ απαλές κινήσεις.

Προσοχή: Αυτά τα 5 πράγματα καταστρέφουν την επιδερμίδα του το βράδυ!

Πέντε πράγματα που σίγουρα δεν ξέρατε ότι σας καταστρέφουν το βράδυ την επιδερμίδα σας!

Ακόμη και αν κοιμάστε αρκετά το βράδυ, μπορεί να καταστρέφετε εν αγνοία σας την επιδερμίδα σας κάνοντας τα παρακάτω λάθη.

Διαβάστε προσεκτικά για να μην τα επαναλάβετε ποτέ ξανά...

1. Η θερμοκρασία δωματίου

Τόσο η πολλή ζέστη όσο και το πολύ κρύο μπορεί να αφυδατώσουν υπερβολικά την
επιδερμίδα σας. Εάν τον χειμώνα κοιμάστε το βράδυ με το καλοριφέρ… αγκαλιά και το
καλοκαίρι βάζετε τον ανεμιστήρα να σας χτυπάει κατευθείαν στο πρόσωπο, είναι καιρός να κόψετε αυτή τη βλαβερή για το δέρμα σας συνήθεια, ιδιαίτερα εάν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα με τάσεις εκζέματος, ψωρίασης ή άλλων συναφών δερματικών παθήσεων. Καλό είναι είτε η ζέστη τον χειμώνα, είτε το ψύχος το καλοκαίρι να μην... πέφτει πάνω σας. Σε κάθε περίπτωση πάντως το πρόσωπο σας θα πρέπει να είναι σωστά ενυδατωμένο.

2. Το πολύ ζεστό νερό

Ενα ζεστό ντους είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσετε αργά το βράδυ, πρέπει όμως να
αποφεύγετε την επαφή του ζεστού νερού με το πρόσωπό σας. Η υψηλή θερμοκρασία του
νερού μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στην επιδερμίδα, με συνέπεια το έντονο κοκκίνισμα, τη φαγούρα ή και το ξεφλούδισμα. Επίσης, το ζεστό νερό απομακρύνει από την επιδερμίδα ωφέλιμα φυσικά έλαια και πρωτεΐνες που την κρατούν ενυδατωμένη και λαμπερή. Κοινώς για το πρόσωπο, το νερό πρέπει να είναι χλιαρό χωρίς υπερβολές.

3. Η στάση σας στον ύπνο

Είναι καλύτερο να κοιμάστε ανάσκελα αν θέλετε να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας, αφού η επαφή του προσώπου με το μαξιλάρι ενισχύει την εμφάνιση ρυτίδων και την εκδήλωση ακμής. Επίσης από τα σάλια που πέφτουν στο μαξιλάρι μπορεί να μεταφερθούν στο δέρμα σας αρκετά μικρόβια που δεν θα αργήσουν να κάνουν την... αντιαισθητική εμφάνισή τους πάνω σας. Απαγορεύστε το... μπρούμυτα στο σώμα σας ή τουλάχιστον ξεκινήστε με μια πλάγια στάση.

4. Το κρασί μαζί με το βραδινό

Το κρασί περιέχει σάκχαρα και παράλληλα, όπως όλα τα αλκοολούχα, αφυδατώνει τον
οργανισμό, με αποτέλεσμα να κάνει το δέρμα να μοιάζει άτονο και κουρασμένο. Επίσης, το αλκοόλ επιβαρύνει το συκώτι, επομένως το «φυσικό φίλτρο» του οργανισμού δυσκολεύεται να απομακρύνει αποτελεσματικά τις συσσωρευμένες τοξίνες.

5. Ο ελλιπής καθαρισμός προσώπου το βράδυ

Ο καλός καθαρισμός του προσώπου πριν τον ύπνο εξασφαλίζει ότι θα απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα που έχουν συσσωρευτεί στην επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μακιγιάζ, ρύποι, καυσαέριο. Μη διστάσετε να πλύνετε ξανά και ξανά το πρόσωπό σας, μέχρι να σιγουρευτείτε πως η πετσέτα που θα σας σκουπίσει θα μείνει κάτασπρη. Αξίζει ωστόσο να αναφέρουμε πως επειδή το βράδυ η ροή αίματος προς το δέρμα αυξάνεται, ο καλός καθαρισμός είναι απαραίτητος ώστε η επιδερμίδα να προετοιμαστεί κατάλληλα και να απορροφήσει πιο εύκολα τα θρεπτικά συστατικά που παρέχουν τα προϊόντα περιποίησης που θα χρησιμοποιήσετε.

Το μυστικό:

Καλό είναι πριν χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν -ειδικά για το βράδυ- να το δοκιμάσετε. Μην αγοράσετε μια κρέμα επειδή σε μια φίλη σας είχε θεαματικά αποτελέσματα. Θα αγοράζετε προϊόντα σύμφωνα με τον δικό σας τύπο δέρματος και όχι επειδή εντυπωσιαστήκατε από το marketing. Μη δανείζεστε καλλυντικά και δη κρέμες. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, αφήστε τον δερματολόγο σας να κάνει τη σωστή επιλογή.

Τέλος, αν δείτε πως ένα προϊόν σάς δημιουργεί πρόβλημα, πετάξτε το αμέσως. Στα προϊόντα που έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας, δεν δίνουμε δεύτερη ευκαιρία. Το μυστικό της Σταματίνας Τσιμτσιλή για να εξαφανίσετε τα μαύρα στίγματα!

ΠΗΓΗ: TV24