Πως να ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου χωρίς βαφή! Γρήγορα και αποτελεσματικά!

Με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου!

Πως να ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου χωρίς βαφή! Γρήγορα και αποτελεσματικά!

Θέλεις να ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου με φυσικό τρόπο; Κανένα πρόβλημα! Εμείς σου παρουσιάζουμε έναν γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο για να τα ανοίξεις χωρίς βαφή!

Αν έχεις βαρεθεί το σκούρο ξανθό, το καστανό ή ακόμη και το μελαχρινό χρώμα των μαλλιών σου και θέλεις να κάνεις άμεσα μία αλλαγή, σου έχουμε τη λύση!

Αξιοποίησε 3 ή 4 αγνά υλικά που σίγουρα θα διαθέτεις στην κουζίνα σου. Είναι υλικά τα οποία μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις μερικές φορές μεμονωμένα μέχρι να ανοίξεις φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου είτε ακόμα και σε κάποιους συνδυασμούς μεταξύ τους.

Πώς να ανοίξεις φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου χωρίς βαφή

Χρησιμοποιώντας χαμομήλι, μέλι (το οποίο μπορείς να συνδυάσεις με λίγο ελαιόλαδο), λεμόνι ή/ και με μερικούς δυνατούς συνδυασμούς ανάμεσα στα 3 αυτά βασικά υλικά που θα χρειαστείς.

Τι μπορείς να κάνεις με αυτά τα υλικά

Όπως είπαμε, μετερχόμενη τα τρία – τέσσερα προαναφερθέντα υλικά, μπορείς να ανοίξεις φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου χωρίς βαφή φυσικά και χωρίς να χρειαστεί κάποια επίσκεψη σε ένα κομμωτήριο με ό,τι τα δύο τελευταία (βαφή και κομμωτήριο) συνεπάγονται.

Μάλιστα, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να ανοίξεις είτε όλα τα μαλλιά σου και σε όλο τους το μήκος είτε μερικές τούφες τους έτσι ώστε να κάνεις ωραίες και πάντοτε φυσικές ανταύγειες είτε μόνο τις άκρες τους (ή περίπου από τη μέση και κάτω) προκειμένου να κάνεις το «δημοφιλές» για την τρέχουσα χρονική περίοδο όμπρε.

Αυτό θα γίνει πολύ απλά τοποθετώντας τα υλικά που θα επιλέξεις να βάζεις στα μαλλιά σου αφενός καταλλήλως – δηλαδή είτε σε όλο το μήκος και των όγκο των μαλλιών σου είτε σε μερικές τούφες είτε από τη μέση τους και κάτω – και αφετέρου με τον τρόπο και τη συχνότητα την οποία εμείς θα σου υποδείξουμε εν συνεχεία.

Πώς να ανοίξεις φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου χωρίς βαφή με χαμομήλι

1.Βράσε κάμποση ποσότητα από χαμομήλι.
2.Άφησέ το να κρυώσει προτού το χρησιμοποιήσεις.
3.Μόλις κρυώσει επαρκώς, άπλωσέ το στα μαλλιά σου, τα οποία πρέπει να είναι εντελώς στεγνά. Αν θέλεις να ανοίξεις φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου όλων, τότε το βάζεις παντού, επομένως και χρειάζεσαι περισσότερη ποσότητα. Αν θέλεις να κάνεις μόνο τις άκρες του ή από τη μέση και κάτω, τότε εφαρμόζεις το βρασμένο χαμομήλι μόνο από το σημείο που επιθυμείς να ξανθύνει και κάτω. Αν, πάλι, επιθυμείς να κάνεις λίγες ή περισσότερες ξανθές ανταύγειες, τότε ξεχώρισε τις τούφες που θα επιλέξεις να ξανοίξεις και με τα δάχτυλά σου άπλωσε το χαμομήλι. Στην τελευταία περίπτωση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλουμινόχαρτα όπως κάνουν και οι κομμώτριες και οι κομμωτές όταν κάνουν τις ανταύγειες με βαφή, ή μπορείς να βρεις κάποιον άλλον τρόπο προκειμένου το χαμομήλι να μην ποτίσει και στα τριγύρω μαλλιά αλλά να παραμείνει μόνο στις τρούφες που θες να ανοίξεις.
4.Βγες στον ήλιο. Μπορείς να βγεις στο μπαλκόνι του σπιτιού σου, στην ταράτσα του τελευταίου, στο δρόμο ή ακόμη καλύτερα στην παραλία, οπουδήποτε δηλαδή δεις ότι ξεπροβάλλει κάποια αχτίδα ηλιακού φωτός – δόξα τω Θεώ στην Ελλάδα έχουμε ήλιο σχεδόν όλο το χρόνο!
5.Κάθισε στον ήλιο όση ώρα θες· όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο βέβαια.
6.Έπειτα, ξέπλυνε τα μαλλιά σου με άφθονο χλιαρό προς κρύο (σε καμία περίπτωση πολύ ζεστό) νερό.
7.Στέγνωσέ τα.

Ο συνδυασμός χαμομήλι και ήλιος εγγυάται και τα καλύτερα δυνατά και τα πιο άμεσα αποτελέσματα, μιας και από την πρώτη φορά θα διαπιστώσεις πώς έχεις καταφέρει να ανοίξεις φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου χωρίς βαφή.

Αν θεωρήσεις ότι θέλεις να επιτύχεις ένα ακόμη πιο ανοιχτό χρώμα, τότε επανάλαβε τη διαδικασία ακόμη και την επόμενη ημέρα, ή όποτε είσαι ξανά ορεξάτη και πρόθυμη να το κάνεις.

Το ότι έχεις καταφέρει να ανοίξεις φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου χωρίς βαφή θα το διαπιστώσεις ιδίοις όμασιν αφού τα στεγνώσεις.

Πώς να ανοίξεις φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου χωρίς βαφή με λεμόνι

1.Στύψε 2 με 3 λεμόνια, ανάλογα με το πόσο όγκο και μήκος μαλλιών σκοπεύεις να ανοίξεις. Αν πρόκειται να ξανοίξεις φυσικά και χωρίς βαφή πάντα όλα τα μαλλιά σου, στύψε καλύτερα 3 λεμόνια, ειδικά αν είναι μέτριου ή μακριού μήκους. Αν, όμως, έχεις πολύ κοντά μαλλιά, μαλλιά μέχρι τον ώμο ή θες να ξανθύνεις τα μαλλιά σου σε στυλ όμπρε ή να κάνεις μερικές ανταύγειες, τότε στύψε 2 λεμόνια. Μη χρησιμοποιήσεις, πάντως, έτοιμο χυμό λεμονιού που έχει συντηρητικά.
2.Βάλε το στυμμένο χυμό λεμονιού σε ένα μπουκαλάκι που έχει μπροστά ψεκαστήρα(από κάποιο παλιό και τελειωμένο καλλυντικό σου προφανώς ή εναλλακτικά μπορείς να προμηθευτείς ένα νέο κατάλληλο μπουκαλάκι).
3.Πρόσθεσε νερό από τη βρύση ποσότητας ίσης με το ¼ της ποσότητας του χυμού λεμονιού που έστυψες.
4.Ανακίνησε το μπουκάλι καλά.
5.Σε στεγνά μαλλιά, ψέκασε όλο το περιεχόμενο στα μαλλιά σου, πάντοτε σύμφωνα με το ποια και πόσα μαλλιά θες να ξανθύνεις.
6.Βγες στον ήλιο, όπως σου εξηγήσαμε και παραπάνω.
7.Κάθισε όση ώρα θέλεις και αντέχεις στον ήλιο· όσο περισσότερη ώρα δει ο ήλιος τα μαλλιά σου με το λεμόνι, τόσο περισσότερο αυτά θα ξανθαίνουν.
8.Λούσου με χλιαρό προς κρύο νερό· όχι με πολύ ζεστό.
9.Στέγνωσε τα μαλλιά σου και τότε θα δεις το αποτέλεσμα.

Μετά το χαμομήλι, ο χυμός λεμονιού σε συνδυασμό με την ηλιακή έκθεση των μαλλιών σου φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

Αν επιθυμείς να ανοίξεις περισσότερο και πάντα χωρίς βαφή και οξυζενέ τα μαλλιά σου, τότε πολύ απλά ακολούθησε την ίδια διαδικασία για ακόμη μία ή ίσως και λίγες παραπάνω φορές.

Προσοχή, όμως! Το λεμόνι, λόγω του κιτρικού οξέως που περιέχει, ειδικά όταν εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία, φθείρει τη σύσταση της τρίχας. Γι’ αυτό, αν θελήσεις να εφαρμόσεις ξανά τη διαδικασία, φρόντισε να μην το κάνεις νωρίτερα από τη 1 εβδομάδα πιο μετά.

Πώς να ανοίξεις φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου χωρίς βαφή με μέλι

1.Ανάμειξε σε ένα σκεύος ¼ της κούπας μέλι με ¼ της κούπας ελαιόλαδο. Εναλλακτικά, μπορείς αντί για ελαιόλαδο να βάλεις νερό ή ξύδι.
2.Ανακάτεψε πολύ καλά το μείγμα έως ότου τα δύο υλικά του ομογενοποιηθούν.
3.Εφάρμοσε τα στα μαλλιά σου, τα οποία πρέπει αυτή τη φορά να είναι νωπά είτε σε όλα είτε σε μερικές τούφες είτε στις άκρες.
4.Τύλιξε τα μαλλιά σου με μία πετσέτα ή με λίγη πλαστική μεμβράνη (ζελοφάν) ή με ένα πλαστικό σκουφάκι.
5.Άφησε το μέλι με το δεύτερο υλικό που επέλεξες (ελαιόλαδο, νερό ή ξύδι) να δράσουν μόνα τους και να ξανθύνουν τα μαλλιά σου για τουλάχιστον 1 ώρα. Μία πιο αποτελεσματική λύση είναι να τα αφήσεις όλο το βράδυ τυλιγμένα, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να ακολουθήσεις ξανά την όλη αυτή διαδικασία, αν και είναι απλή και ανέξοδη. Σου το λέμε αυτό σε περίπτωση που φοβάσαι για το πόσο θα ανοίξουν τα μαλλιά σου, οπότε καλό είναι για πρώτη φορά να δοκιμάσεις αφήνοντάς τα για μία μόνο ώρα κι έπειτα βλέπεις.
6.Λούσου πολύ καλά με χλιαρό προς κρύο νερό και όχι με ζεστό.
7.Στέγνωσε τα μαλλιά σου και θα διαπιστώσεις ότι έχουν ανοίξει χρωματικώς.

Αν επιθυμήσεις να ανοίξεις φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου ακόμη πιο πολύ, τότε δοκίμασε ξανά σε 2 ημέρες.

Πώς να ανοίξεις φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου χωρίς βαφή – Συνδυασμοί:

Λεμόνι και χαμομήλι:
Υπολόγισε ότι, για κάθε 2 κούπες από βρασμένο χαμομήλι, θα χρειαστείς 1 κούπα από στυμμένο χυμό λεμονιού. Αναδεύεις κι ακολουθείς την ίδια διαδικασία εφαρμογής στα μαλλιά σου ή σε τμήματα αυτών. Μάλιστα, μπορείς είτε να απλώνεις το μείγμα με τα δάχτυλα είτε να ψεκάζεις με κάποιο σπρέι-μπουκάλι.

Λεμόνι και μέλι:
Για κάθε 1 κουταλιά της σούπας μέλι, πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας από χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας από νερό βρύσης. Συμπληρωματικά και προαιρετικά μπορείς για την εν λόγω δοσολογία να βάζεις και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα. Ανακάτεψε τα 3 ή 4 υλικά σου πολύ καλά. Εφάρμοσε κατά τον προαναφερθέντα τρόπο. Άφησε το μείγμα για 2 έως 8 ώρες (άρα και όσο κοιμάσαι), ανάλογα με το πόσο θες να τα ξανοίξεις.

Θες να αποκτήσεις μακριά μαλλιά; Αυτές είναι οι τροφές που θα σε βοηθήσουν!

Θες να αποκτήσεις κι εσύ μακριά μαλλιά για να αισθάνεσαι λίγο περισσότερο σέξυ; Οι λύση είναι να καθιερώσεις στην διατροφή σου αυτές τις τροφές και θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις τον στόχο σου.

Εμείς σας δίνουμε αυτό που επιθυμείτε χωρίς καν να το καταλάβετε.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά Αυτού του είδους τα λαχανικά κάνουν καλό στα πάντα (χαρίζουν υγιή μαλλιά, καθαρή επιδερμίδα και επίπεδη κοιλιά). Επομένως, δεν είναι περίεργο που βοηθούν και στο να μακραίνουν τα μαλλιά σας. Βάλτε το σπανάκι, το μαρούλι και τα χόρτα στην καθημερινότητά σας και δείτε τα μαλλιά σας να μεταμορφώνονται.

Βάλτε τα πράσινα λαχανικά στην καθημερινότητά σας.

Σολομός και βακαλάος Ο σολομός είναι άλλη μια υπερτροφή που κάνει καλό σε όλο το σώμα. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη D και πρωτεΐνη, συστατικά που είναι απαραίτητα για δυνατά και υγιή μαλλιά. Το ίδιο ισχύει και για τον βακαλάο οποίος περιέχει μεγάλες ποσότητες βιοτίνης που κάνει καλό στα μαλλιά. Φάτε εναλλάξ τα δύο αυτά ψάρια για βραδινό (ή και μεσημεριανό) και δείτε τα μαλλιά σας να μεγαλώνουν πολύ γρήγορα.

Ο σολομός είναι μια από τις τροφές που κάνουν πολύ καλό στα μαλλιά.

Καρύδια και αμύγδαλα Αφήστε στην άκρη τα πατατάκια, τα γαριδάκια και όλα αυτά τα ανθυγιεινά σνακ. Βάλτε στην καθημερινότητά σας καρύδια και αμύγδαλα τα οποία περιέχουν βιοτίνη, βιταμίνη E και Ω-3 λιπαρά (ειδικά τα καρύδια). Όλα αυτά προστατεύουν τα μαλλιά σας από σπασίματα και ψαλίδα και τα κάνουν πολύ πιο δυνατά.

Καρύδια, αμύγδαλα και γενικότερα ξηροί καρποί...

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή -φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια, πρωτεΐνες και πολύ νερό- είναι το κλειδί για να αισθάνεστε όμορφα. Για να δείτε, όμως, τα μαλλιά σας να μακραίνουν θα πρέπει να περιμένετε μερικούς μήνες έτσι ώστε ο οργανισμός σας να αρχίσει να απορροφάει τα θρεπτικά συστατικά που του δίνετε. Το σίγουρο είναι πως θα επωφεληθείτε κι εσείς και τα μαλλιά σας από τις παραπάνω τροφές που σας είπαμε.