Βήμα βήμα η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις για το σώμα σου πριν και μετά το πρώτο σου μπάνιο!

Όλα όσα πρέπει να μάθεις!

Βήμα βήμα η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις για το σώμα σου πριν και μετά το πρώτο σου μπάνιο!

Ήρθε η στιγμή να βάλεις το μαγιό σου και να βγείς στην παραλία για το πρώτο σου μπάνιο φέτος. Πριν το κάνεις όμως διάβασε την βήμα βήμα την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις για το σώμα σου πριν και μετά το πρώτο σου μπανάκι στην θάλασσα!

Δες παρακάτω όλα τα μυστικά!

Πριν την έκθεση στον ήλιο:
Κάνε απολέπιση για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα
Με την απολέπιση η επιδερμίδα σου θα είναι καθαρή και λαμπερή, έτοιμη να δεχτεί το ζεστό χάδι του ήλιου, χωρίς καταστροφικές συνέπειες. Έτσι, ακόμα και αν καταφέρεις να πάρεις έστω και λίγο μαύρο χρώμα, αυτό θα διατηρηθεί πολύ περισσότερο από το κανονικό.

Μην κάνεις αποτρίχωση και laser
Μπορεί να επιθυμείς την τελειότητα, ωστόσο δεν μπορείς να τα κάνεις όλα τελευταία στιγμή. Απόφυγε να κάνεις αποτρίχωση ή laser αποτρίχωση τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την έκθεσή σου στον ήλιο, γιατί οι πόροι σου παραμένουν ανοιχτοί και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν στο δέρμα σου σημάδια και κηλίδες.

Εφοδίασε τον οργανισμό και την επιδερμίδα σου με υγρασία και νερό
Η υγρασία είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό σου αλλά και την επιδερμίδα σου. Επειδή η έκθεση στον ήλιο και η υψηλή θερμοκρασία θα αφαιρέσουν μέρος της, εσύ φρόντισε να την έχεις ήδη εξοπλίσει ικανοποιητικά ώστε να αποφύγεις έπειτα το ξεφλούδισμα και την ξηρότητα. Πιες πολύ νερό (που ούτως ή άλλως πρέπει να κάνεις) και εφάρμοζε ανελλιπώς την ενυδατική σου κρέμα, σε πρόσωπο και σώμα, ώστε να δημιουργήσεις τα δικά σου αποθέματα.

Τελευταίο βήμα:

Εφάρμοσε το αντηλιακό σου 20 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο. Με αυτό τον τρόπο η επιδερμίδα προλαβαίνει να απορροφήσει το προϊόν και να ενεργοποιήσει τις άμυνές της, χρήσιμες για την πρώτη αλλά και κάθε έκθεσή σου.

Κατά τη διάρκεια
Μην ξεχνάς να ανανεώσεις το αντηλιακό σου
Το αντηλιακό σου είναι ο καλύτερος σου φίλος καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αν δεν θέλεις να δεις τον εαυτό σου σαν άλλο αστακό. Ανανέωνε το αντηλιακό σου κάθε 2 ώρες, σε πρόσωπο και σε σώμα, καθώς και κάθε φορά που βγαίνεις από την παραλία.

Παράλληλα, για το πρώτο σου μπάνιο, απόφυγε να μείνεις αρκετή ώρα κάτω από τον καυτό ήλιο ενώ προτίμησε ώρες όπως νωρίς το πρωί ή το απόγευμα.

Πίνε νερό
Όσο είσαι στην παραλία, μπορεί εσύ να θες να πίνεις τις μπύρες σου, όμως αυτές προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη αφυδάτωση. Αν δεν μπορείς χωρίς αυτές, προτίμησε τη νέα μόδα, τις μπύρες χωρίς αλκοόλ δηλαδή. Εναλλακτικά, ανάμεσα στα τσουγκρίσματα, μην ξεχνάς να πίνεις νερό, που θα έχει τόση ανάγκη ο οργανισμός σου, όσο θα βρίσκεται στην παραλία.

Χάρισε στο δέρμα σου έξτρα δόσεις δροσιάς
Χάρη στη νέα μόδα του καλοκαιριού, τα face mists είναι ότι πιο πολύτιμο μπορείς να κουβαλάς στην τσάντα θαλάσσης σου. Αυτά τα μικρά αλλά θαυματουργά μπουκαλάκια παρέχουν δροσιά, υγρασία, άνεση, ενυδάτωση αλλά και υψηλό δείκτη προστασίας με μία μόνο εφαρμογή.

Μετά την έκθεση στον ήλιο (ελπίζοντας φυσικά ότι δεν έχεις καεί):
Αναπλήρωση της υγρασίας
Γυρνώντας στο σπίτι και αφού έχεις μία ευχάριστη διάθεση, κάνε ένα δροσερό μπάνιο, αποφεύγοντας το ζεστό νερό που προκαλεί αφυδάτωση, ενώ απόφυγε την χρήση λούφας ή άλλου σκληρού προϊόντος, που θα απομακρύνει τα ελαφρώς «μπρούτζινα» κύτταρα που μόλις δημιουργήθηκαν.
Μετά το μπάνιο, εφάρμοσε ένα after sun προϊόν, που θα ρίξει την θερμοκρασία της επιδερμίδας ενώ θα την ενυδατώσει και θα της χαρίσει την χαμένη της υγρασία.

Κάνε μία μάσκα
Τι καλύτερο από το να δώσεις στην επιδερμίδα σου ένα boost-άρισμα ενυδάτωσης εφαρμόζοντας μία μάσκα ενυδάτωσης, θρέψης και λάμψης στο πρόσωπό σου, λίγο πριν κοιμηθείς. Με αυτό τον τρόπο θα σιγουρευτείς ότι η επιδερμίδα σου δε θα έχει χάσει ούτε λίγο από την πολύτιμη υγρασία της και ότι θα εξακολουθεί να είναι λαμπερή και απαλή, όπως πριν.

Διατήρησε το ελαφρύ χάδι του ήλιου
Όλες θα θέλαμε να είμαστε μαυρισμένες, αν γινόταν, όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι χειμερινές κολυμβήτριες ας μην συνεχίσουν να διαβάζουν, αλλά αν είσαι και εσύ μία από τις λιγότερο τολμηρές, δεν έχεις παρά να εξοπλιστείς με προϊόντα που χαρίζουν ένα ελαφρύ χρώμα για σέξι και φυσικό αποτέλεσμα. Εφάρμοσε ένα τέτοιο λίγο πριν την έξοδό σου και μαγνήτισε τα βλέμματα!

Πηγή: Shape.gr

Βγάζετε σπυράκια στην πλάτη; Αυτός είναι ο απόλυτος τρόπος να τα εξαφανίσετε!

Αυτός είναι ο απόλυτος τρόπος να εξαφανίσετε τα σπυράκια από την πλάτη σας αν βγάζετε!

Αν έχετε βγάλει ποτέ σπυράκια στην πλάτη –ή σε άλλο σημείο του σώματός σας- ξέρετε πόσο εκνευριστικό είναι. Συνήθως αυτό το πρόβλημα επιδεινώνεται όταν ο καιρός ζεσταίνει, πάνω στην ώρα που θέλετε να βάλετε «ανοιχτά» ρούχα. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να τα «εξολοθρεύσετε»;

Αρχικά πρέπει να κάνετε πολύ συχνά ντους. Απομακρύνοντας τον ιδρώτα, τους ρύπους και τα προϊόντα από το δέρμα σας βοηθάτε τους πόρους να αναπνεύσουν κι έτσι μειώνετε τις πιθανότητες να συναντηθούν τα βακτήρια που προκαλούν σπυράκια και να κάνουν τις κακές δουλειές τους. Προτείνουμε μάλιστα να επιλέξετε ένα απαλό αφρόλουτρο χωρίς αρώματα, που να περιέχει σαλυκιλικό οξύ το οποίο θα βοηθήσει πολύ.

Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αντισηπτικό διάλυμα και να ψεκάζετε την πλάτη σας όποτε νιώθετε πως έχετε ιδρώσει πολύ αλλά δεν έχετε πρόσβαση σε ντους. Γεμίστε ένα μπουκάλι με νερό και προσθέστε μέσα λίγο αντισηπτικό. Μην ανησυχείτε, δεν θα πάθετε απολύτως τίποτα, προσέξτε όμως: ΜΗΝ το χρησιμοποιήσετε στο πρόσωπο. Άλλη η επιδερμίδα του προσώπου και άλλη της πλάτης.

Τέλος, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τοπικά τα σπυράκια με τα ειδικά gel που χρησιμοποιείτε και για το πρόσωπο αλλά εμείς έχουμε μία καλύτερη και πιο δραστική λύση. Προμηθευτείτε από το φαρμακείο μια πολύ ήπια κορτιζονούχα κρέμα και εφαρμόστε την τοπικά. Αν μάλιστα τη βάλετε και καλύψετε το σπυράκι με ένα hansaplast όσο κοιμάστε θα γίνει ακόμα καλύτερη δουλειά. Φυσικά μην διανοηθείτε να το κάνετε στο πρόσωπό σας.

Μερικά ακόμα tips για τα σπυράκια στην πλάτη

ΜΗΝ κάνετε scrub. Ερεθίζετε το δέρμα και δεν καταφέρνετε τίποτα.

ΜΗΝ σπάτε τα σπυράκια. Η μόλυνση μπορεί να μεταφερθεί πιο δίπλα και να βγουν και άλλα.

ΜΗΝ τα πιάνετε για να δείτε την «πρόοδό» τους. Αν πιάσετε το πρόσωπό σας θα μεταφέρετε τη μόλυνση.

ΜΗΝ κάθεστε στον ήλιο ελπίζοντας ότι θα φύγουν. Δεν θα φύγουν, θα υποχωρήσουν και σε λίγες μέρες θα ξαναβγούν.

ΜΗΝ σκάτε! Με μερικά σπυράκια δεν χάθηκε ο κόσμος!