Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κάντο όπως οι Γιαπωνέζες! Αυτό είναι το μυστικό τους για να έχουν μάτια που μοιάζουν με 20αρας μέσα σε 1 λεπτό!

Η μέθοδος που θα σου «λύσει» τα χέρια!

Κάντο όπως οι Γιαπωνέζες! Αυτό είναι το μυστικό τους για να έχουν μάτια που μοιάζουν με 20αρας μέσα σε 1 λεπτό!

Κάντο όπως οι Γιαπωνέζες! Αυτό είναι το μυστικό τους για να έχουν μάτια που μοιάζουν με 20αρας μέσα σε 1 λεπτό!

Κοιτάζοντας σε έναν καθρέφτη μπορούμε να δούμε ότι η ηλικία μας αρχίζει να εμφανίζεται στα μάτια μας, κάνοντάς μας να φαινόμαστε κουρασμένοι και λυπημένοι.

Τα φρύδια, τα άνω βλέφαρα και οι εξωτερικές γωνίες των ματιών βαραίνουν και μικρές ρυτίδες αρχίζουν να εμφανίζονται στο πρόσωπο.

Θα μπορούσαν ακόμη και να γίνουν βαθιές εξαιτίας του πρήξιματος του προσώπου. Ένα ειδικό μασάζ που ονομάζεται Shiatsu μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση και «αποκατάσταση» της περιοχής γύρω από τα μάτια στην αρχική της κατάσταση.

Το Shiatsu διαφέρει από τους άλλους τύπους μασάζ επειδή οι μοναδικές του κινήσεις πιέζουν συγκεκριμένα σημεία στο πρόσωπο.

Εκτελείται κυρίως από γυναίκες από την Ιαπωνία και ίσως αυτό είναι το μυστικό της ομορφιάς και της νεότητάς τους.

Τι είναι το Σιάτσου;

Κάντο όπως η Γιαπωνέζες! Αυτό είναι το μυστικό για να κάνουν τα μάτια τους να μοιάζουν με 20αρας μέσα σε ένα λεπτό!

Το όνομα του μασάζ προέρχεται από 2 ιαπωνικές λέξεις – «πίεση» και «δάκτυλο». Δημιουργήθηκε από τον Tokujiro Namikoshi στις αρχές του 20ού αιώνα. Το μασάζ βασίστηκε στη γνώση της ανατομίας και των μυστικών της θιβετιανής ιατρικής και ο δημιουργός το χρησιμοποίησε για τη θεραπεία της αρθρίτιδας.

Αυτή η απλή και αποτελεσματική μέθοδος αρέσει και είναι αποδεκτή από τους Ιάπωνες και αναγνωρίστηκε επίσημα από την ιατρική αρχή της χώρας. Χρησιμοποιείται ακόμα στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένης της κοσμετολογίας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο δημιουργός αυτής της μεθόδου έζησε μέχρι την ηλικία των 95 ετών και φαινόταν πολύ νεότερος από την πραγματική του ηλικία για το υπόλοιπο της ζωής του. Συνήθιζε να λέει ότι αυτό το μασάζ βασίζεται επίσης στο ένστικτό μας να τρίβουμε και να ζεσταίνουμε τα σημεία που πονούν.

Πως λειτουργεί, λοιπόν; Υπάρχουν ορισμένα σημεία στο πρόσωπο και το σώμα που, όταν πιέζονται, βοηθούν το αίμα και το λεμφικό υγρό να κυκλοφορούν καλύτερα. Επιταχύνει επίσης τον μεταβολισμό στους ιστούς, καθιστώντας τον αποτελεσματικότερο. Εξαιτίας αυτού, ξεκινά η φυσική διαδικασία αναζωογόνησης του σώματος.

Δεν πρέπει να κάνετε μασάζ τις ζώνες, αλλά μόνο τα σημεία μόνοι σας (οι ζώνες μπορούν να γίνουν μόνο από έναν ειδικό). Εφαρμόστε πίεση με μέτρια ένταση ώστε να αισθανθείτε μια μικρή ενόχληση.

Αν μιλάμε για τη ζώνη γύρω από τα μάτια, αυτό το μασάζ θα βοηθήσει:

να δυναμώσουν οι μύες.
να γίνουν λείες οι ρυτίδες.
να αυξηθεί η ελαστικότητα του δέρματος με την τόνωση της επιταχυνόμενης παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης.
να ομαλοποιηθεί η παραγωγής ελαίου.

1.Σηκώνοντας τα φρύδια

 Κάντο όπως η Γιαπωνέζες! Αυτό είναι το μυστικό για να κάνουν τα μάτια τους να μοιάζουν με 20αρας μέσα σε ένα λεπτό!

Περιοχή πίεσης: το εσωτερικό και το εξωτερικό άκρο και το μέσο των φρυδιών.

Τοποθετήστε το δείκτη, το παράμεσο και το μεσαίο δάχτυλο σε αυτά τα σημεία και πιέστε. Προκειμένου να «αποκαταστήσετε» τα φρύδια πίσω στη θέση τους, πρέπει να εφαρμόσετε άμεσες κινήσεις πίεσης στα φρύδια, πιέζοντας ελαφρώς προς τα πάνω.

Χρόνος: 7 δευτερόλεπτα

#Nofilter: 7 μυστικά ομορφιάς για να έχεις πάντα φωτογένεια!

2.Αφαίρεση του «ποδιού της χήνας»

Κάντο όπως η Γιαπωνέζες! Αυτό είναι το μυστικό για να κάνουν τα μάτια τους να μοιάζουν με 20αρας μέσα σε ένα λεπτό!

Περιοχή πίεσης: εξωτερικές γωνίες των ματιών

Τοποθετήστε τους δείκτες στα σημεία, θερμαίνετε τη ζώνη λίγο, πιέστε και αφήστε την. Μπορείτε να τραβήξετε ελαφρώς τους μύες προς τα πάνω, χωρίς να απομακρύνετε τα δάχτυλά σας. Δώστε προσοχή για να βεβαιωθείτε ότι είναι οι μύες και όχι το δέρμα που τραβιέται.

Χρόνος: 3 δευτερόλεπτα

Επαναλάβετε: 3 φορές

3.Απαλλαγείτε από πρήξιμο

Περιοχή πίεσης: η εσωτερική γωνία του ματιού ανάμεσα στο μάτι και τη γέφυρα της μύτης.

Τοποθετήστε τους δείκτες στα σημεία, και κάντε μια κάθετη κίνηση που δεν τεντώνει και δεν μετακινεί το δέρμα. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα «πιρούνι» με τον μέσο και το δείκτη και ταυτόχρονα πιέζετε τόσο την εξωτερική όσο και την εσωτερική γωνία του ματιού.

Χρόνος: 3 δευτερόλεπτα

Επαναλάβετε: 3 φορές

4.Αφαίρεση των ρυτίδων στη γέφυρα της μύτης

 Κάντο όπως οι Γιαπωνέζες! Αυτό είναι το μυστικό που μέσα σε 1 λεπτό τα μάτια τους μοιάζουν με 20αρας!

Περιοχή πίεσης: ανάμεσα στα φρύδια, στη ζώνη του «τρίτου ματιού»

Προσθέστε σφιχτά τον μέσο, τον παράμεσο και το δείκτη. Πιέστε τα 3 σημεία μεταξύ των φρυδιών.

Χρόνος: 5-7 δευτερόλεπτα

Επαναλάβετε: 2 φορές

5.Αναζωογόνηση του δέρματος κάτω από τα μάτια

Κάντο όπως οι Γιαπωνέζες! Αυτό είναι το μυστικό που μέσα σε 1 λεπτό τα μάτια τους μοιάζουν με 20αρας!

Περιοχή πίεσης: κάτω από τα μάτια στο οστό.

Τοποθετήστε το δείκτη, παράμεσο και μεσαίο δάχτυλο στα σημεία και πιέστε.

Χρόνος: 10 δευτερόλεπτα

Επαναλάβετε: 2 φορές

Αυτές οι ασκήσεις μπορούν να γίνουν ξεχωριστά ή να εκτελεστούν ως πλήρες μασάζ προσώπου με την τεχνική Shiatsu. Μπορούν επίσης να κάνουν πιο αποτελεσματικές οποιοδήποτε άλλο είδος μασάζ ή ασκήσεων προσώπου.

Πηγή: true.gr

Πορσελάνινη επιδερμίδα; Οι Ασιάτισσες αποκαλύπτουν τα μυστικά ομορφιά τους!

γυναίκες της Ανατολής πάντα εντυπωσιάζουν με το πορσελάνινο δέρμα τους και την καλή εικόνα τους ακόμη κι αν δεν είναι ιδιαίτερα νέες. Έχουν τους δικούς τους κώδικες ομορφιάς και πολύτιμα μυστικά.

Εμείς ανακαλύψαμε τις 5 παραδοσιακές κινεζικές τελετουργίες ομορφιάς και σας τις αποκαλύπτουμε!


1. Η κινεζική ιατρική βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη γνώση για τα βότανα και τις ρίζες που μπορούν να θεραπεύσουν κάποιες παθήσεις, αλλά και που μπορούν να βοηθήσουν σε θέματα περιποίησης της επιδερμίδας. Έτσι δεν θα πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι γυναίκες στην αρχαία Κίνα διατηρούσαν το δέρμα τους λαμπερό με τη βοήθεια των βοτάνων. Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική, χρησιμοποιεί πολύ το Bei Qi για την φωτεινότητα του δέρματος, το Huang Qi για την αναζωογόνηση του κουρασμένου δέρματος, και το Goji που χρησιμοποιείται κατά της γήρανσης του δέρματος.

2. Πιες το σωστό τσάι. Πολλά βότανα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και στο τσάι. Για παράδειγμα το Goji ή το Ju Hua ( χρυσάνθεμο) χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν να αποτοξινωθεί και να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού σας. Και μην ξεχνάτε τα Goji berries είναι γεμάτα από αντιοξειδωτικά, μέταλλα, αμινοξέα και βιταμίνη C που θα βοηθήσουν το δέρμα σας να γίνει πιο λαμπερό!

3. Χρησιμοποίησε ένα roller από νεφρίτη για να τονώσετε την κυκλοφορία του δέρματος του προσώπου σας και να το βοηθήσετε να αποτοξινωθεί. Μετά από έναν βαθύ καθαρισμό με μια μάσκα προσώπου, χρησιμοποιείστε ένα απαλό καθαριστικό και στη συνέχεια εφαρμόστε έναν ορό ή την ενυδατική σας κρέμα. Αμέσως μετά πάρτε το roller και κάντε κινήσεις από το κέντρο του προσώπου σας προς τα έξω και προς τα πάνω. Θα διαπιστώσετε ότι το δέρμα σας γίνεται πιο απαλό, λιγότερο πρησμένο και εμφανώς με πιο απαλές ρυτίδες.

4. Η δύναμη των φασολιών. Το ξέρατε ότι η ροβίτσα (πράσινα μικρά φασόλια) μπορεί αν αλεστεί να γίνει μια θαυματουργή πάστα για το πρόσωπό σας και να θεραπεύσει την ακμή και το πρήξιμο; Και αν δεν σας αρέσει η ιδέα των λιωμένων φασολιών στο πρόσωπό σας, πάρτε από το εμπόριο σκόνη (από αυτά τα φασόλια) που θα την ανακατέψετε με γιαούρτι και θα παρασκευάσετε μια εκπληκτική μάσκα προσώπου. Το αποτέλεσμα; Δέρμα λαμπερό και φωτεινό!

5. Μάσκα με κουρκουμά για μείωση των ρυτίδων. Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας γάλα αμυγδάλου, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά. Χρησιμοποιείστε ένα πινέλο προσώπου για να εφαρμόσετε το μείγμα και αφήστε το για 10-15 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Οι 3 μαγικές ιδιότητες του γάλακτος που ωφελούν το πρόσωπο σου και δεν ήξερες!

Τα μυστικά για όμορφα και υγιή μαλλιά το καλοκαίρι!

Διαβάστε περισσότερα έξυπνα μυστικά στο Youweekly.gr!

Share