Μεγάλη προσοχή! Αυτά είναι τα 5 μυστικά που θα σε κρατήσουν μακριά από την κούραση!

Ο τρόπος για να ξυπνάς κάθε μέρα γεμάτη ενέργεια!

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Μεγάλη προσοχή! Αυτά είναι τα 5 μυστικά που θα σε κρατήσουν μακριά από την κούραση!

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί ξυπνάς κάθε πρωί και αισθάνεσαι "πτώμα"; Δώσε μεγάλη προσοχή γιατί σου έχουμε τα 5 μυστικά που θα σε κρατήσουν μακριά από την κούραση!

Το άγχος και το στρες δεν έχουν καμία σχέση με το πόσο καλά κοιμόμαστε, ακόμα και αν σου κάνει εντύπωση. Η αλήθεια είναι πως αυτά τα δύο, που παίζουν και σοβαρό ρόλο στην κούραση που αισθάνεσαι στην καθημερινότητά σου, έχουν να κάνουν με το lifestyle σου.

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.

Θα πρέπει να καταλάβεις πρώτα αν αυτό που αισθάνεσαι είναι κούραση, ή απλά νύστα.

Γιατί ναι, μπορεί απλά να έχεις έλλειψη ύπνου που σε "βαραίνει" χωρίς λόγο. Σύμφωνα με τον ψυχίατρο, Hugh Selsick, είναι πολύ σημαντικό το να καταλάβεις την διαφορά, ώστε να δεις αν έχεις πρόβλημα με την υγεία σου όντως, ή όχι.

Διώξε τους πειρασμούς γύρω σου

Τι εννοούμε με αυτό; Το να κάθεσαι αυτά τα παραπάνω 30 λεπτά για να δεις την αγαπημένη σου σειρά στο Netflix, δεν σε ωφελούν. Ίσα ίσα, σε κουράζουν χωρίς να το καταλαβαίνεις. Αν λοιπόν δοκιμάσεις επί ένα μήνα, να πάρεις αυτά τα 30 λεπτά για τον ύπνο σου, θα δεις σίγουρα αποτελέσματα. Αν ωστόσο δεις πως τα πράγματα παραμένουν το ίδιο, αυτό σημαίνει πως δεν έχεις θέμα με τον ύπνο σου και καλό θα ήταν να συμβουλευτείς έναν ειδικό.

Προγραμμάτισε την ρουτίνα σου

Κόψε τις πολλές υπερβολές, τα ποτά, τους καφέδες και τα γεύματα πριν πέσεις για ύπνο. Ο ψυχίατρος μας συμβουλεύει αντιθέτως, να εντάξουμε την καθημερινή άσκηση στην μέρα μας και να αποφεύγουμε την συχνή χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών.

Μην βάζεις το κινητό σου ως ξυπνητήρι

Είναι άλλο το να ξυπνάμε μέσα στο βράδυ από μόνοι μας, και άλλο το να ξυπνάμε από την "φωτεινή" οθόνη. Με το που ξυπνάς και βλέπεις το κινητό σου θες αυτομάτως να δεις και τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω σου, στους δικούς σου ή οτιδήποτε άλλο σε απασχολεί τέλος πάντων. Αυτό όμως, και σου "τρώει" χρόνο, και σε επηρεάζει αρνητικά.

Φάε πρωτεΐνες με όλα τα γεύματά σου

Με αυτόν τον τρόπο, κρατάς το ζάχαρό σου στην σωστή ποσότητα, βοηθώντας τον οργανισμό σου στο να μείνει δυνατός και γεμάτος ενέργεια για το υπόλοιπο της μέρας. Δοκιμάστε κρέας, ψάρια, αυγά και ξηρούς καρπούς για άμεσα αποτελέσματα.

Επίσης, εμείς σου προτείνουμε έναν γρήγορο τρόπο μέχρι να δεις αποτελέσματα από τα tips μας, ώστε να κρύψεις την κούραση με ένα "μαγικό", στο λεπτό.

Πώς θα εξαφανίσεις τα σημάδια κούρασης από το βλέμμα σου, χωρίς μακιγιάζ;

Οι κινήσεις-ματ για ένα πιο ξεκούραστο βλέμμα, χωρίς μακιγιάζ είναι απλές και εμείς σας τις παρουσιάζουμε!

Πρησμένα μάτια, μαύροι κύκλοι, σακούλες και κουρασμένη- θαμπή όψη στην περιοχή γύρω από τα μάτια, είναι τα σημάδια που μαρτυρούν την κούραση και πρέπει να βάλεις στο στόχαστρό σου, αν θέλεις επιτέλους να αποκτήσεις ένα πιο φωτεινό, ξεκούραστο βλέμμα από την ώρα που ξυπνάς μέχρι να πας ξανά για ύπνο. Ποιες είναι, όμως, οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις προκειμένου να τα καταφέρεις; Διαβάστε παρακάτω...

Ύπνος
H πρώτη και- ίσως- η πιο αναμενόμενη κίνηση ομορφιάς αν θέλεις να δείχνεις φρέσκια και ξεκούραστη. 7-8 ώρες ύπνου καθημερινά αρκούν για να γεμίσεις μπαταρίες, η επιδερμίδα σου να δείχνει πιο λαμπερή και τα μάτια σου πιο ξεκούραστα, χωρίς μαύρους κύκλους και πρηξίματα. Συνεπώς, ο ύπνος βοηθά τόσο στην ευεξία του οργανισμού, όσο και στη διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας, επιβραδύνοντας παράλληλα, την εσωτερική διαδικασία γήρανσης.

Πολύ καλό ντεμακιγιάζ ματιών
Όπως και στην επιδερμίδα σου, έτσι και στην περιοχή των ματιών, το σωστό ντεμακιγιάζ και ο βαθύς καθαρισμός είναι το Α και το Ω αν θέλεις να παραμείνει λαμπερή και νεανική. Δύο από τα σημεία που θα πρέπει να προσέξεις στο ντεμακιγιάζ ματιών, είναι οι κινήσεις που θα πρέπει να κάνεις για να αφαιρέσεις- ακόμη και το πιο επίμονο μακιγιάζ από τα μάτια σου αλλά και η χρήση των κατάλληλων και εξειδικευμένων προϊόντων.

Προϊόντα περιποίησης για την περιοχή των ματιών
Βρες τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης για την περιοχή των ματιών σου, ανάλογα με τις ανάγκες της. Ενέταξε στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου μία κρέμα ή serum ματιών που εκτός από ενυδάτωση, μπορεί να προσφέρει πρόληψη των ρυτίδων και μείωση των μαύρων κύκλων ή να έχει συσφικτική δράση.

Μην ξεχνάς να φοράς γυαλιά ηλίου
Τα γυαλιά ηλίου δεν είναι trend ή στέκα για τα μαλλιά και δεν χρειάζεται να τα φοράς μόνο στον ήλιο, αλλά και στην αντηλιά. Προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, προλαμβάνοντας τη δημιουργία γραμμών και ρυτίδων έκφρασης. Γι αυτό το λόγο, δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο φακό που θα έχουν.

Αυτό είναι το λάθος που κάνεις με το concealer και σε δείχνει πιο μεγάλη!