Πάρε μαγειρική σόδα και βάλτη μέσα στις κάλτσες σου! Αυτό που θα δεις μετά θα σε σοκάρει!

Το tip που πρέπει να γνωρίζεις!

Πάρε μαγειρική σόδα και βάλτη μέσα στις κάλτσες σου! Αυτό που θα δεις μετά θα σε σοκάρει!

Σου βρήκαμε το απόλυτο μυστικό! Πάρε απλά λίγη μαγειρική σόδα και βάλτη μέσα στις κάλτσες σου! Το αποτέλεσμα αυτό που θα δεις μετά από λίγη ώρα, είναι σίγουρο πως θα σε σοκάρει!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κάλτσες που έχουν χάσει το ζευγάρι τους, και να επωφεληθείτε πολύ μάλιστα από αυτές. Γεμίστε με μαγειρική σόδα τις κάλτσες και αφήστε τες όλο το βράδυ. Το αποτέλεσμα το επόμενο πρωί θα σας ενθουσιάσει!

Η μαγειρική σόδα μπορεί να τοποθετηθεί παντού, ακόμα και στα γυαλιά μυωπίας, και τα αποτελέσματα της σοκάρουν. Γεμίστε δύο κάλτσες με μαγειρική σόδα ή καφέ και αφήστε τις όλη την νύχτα μέσα στα παπούτσια που μυρίζουν.

Το επόμενο πρωί θα έχουν απορροφήσει όλες τις ανεπιθύμητες οσμές και θα έχετε μια υπέροχη μυρωδιά φρεσκάδας στα πόδια σας.

Βάλε μαγειρική σόδα στις παντόφλες σου! Το αποτέλεσμα θα σε συγκλονίσει!

Σου βρήκαμε το απόλυτο tip που χρειάζεσαι! Βάλε απλά λίγη μαγειρική σόδα στις παντόφλες σου και το αποτέλεσμα που θα δεις μέσα σε λίγη ώρα θα σε συγκλονίσει πραγματικά!

Ένα συχνότατο λάθος που κάνουμε με τις παντόφλες μας είναι ότι αμελούμε να τις φροντίσουμε, καθώς η οικιακή τους χρήση μας ξεγελά ως προς την καθαριότητά τους.

Ένα ακόμα μοναδικό tip που σας βρήκαμε, είναι να βάλετε μαγειρική σόδα και πάνω στα γυαλιά μυωπίας σας!

Αρχικά πρέπει να θυμόμαστε να μη φοράμε τις παντόφλες μας αφού περπατάμε ξυπόλητοι στο σπίτι καθώς μεταφέρουμε σκόνη στο εσωτερικό τους, ούτε με βρώμικες κάλτσες αφού με τον τρόπο αυτό ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν μικρόβια.

Επίσης πριν τις φορέσουμε στεγνώνουμε καλά τα πόδια μας με πετσέτα ή ακόμα καλύτερα με το πιστολάκι των μαλλιών. Μπορεί να ακούγεται κάπως υπερβολικό, όμως ας μην ξεχνάμε πως η υγρασία δημιουργεί κλίμα για την ανάπτυξη μικροβίων και μυκήτων των ονύχων.

Καλό είναι γενικώς να μη φοράμε τις παντόφλες με γυμνό πόδι ώστε ενδεχόμενα μικρόβια να μην έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας.

Ένα μικρό μυστικό για να εξουδετερώνουμε εύκολα τις δυσάρεστες οσμές από τις παντόφλες και τα παπούτσια μας, είναι η μαγειρική σόδα. Ρίχνουμε μαγειρική σόδα μέσα στις παντόφλες πριν την πρώτη χρήση και κατά τακτά διαστήματα και έχουμε τις παντόφλες μας απαλλαγμένες από την δυσοσμία.

Τέλος πρέπει να θυμόμαστε να αλλάζουμε τακτικά παντόφλες.

Παρά τα προληπτικά μέτρα για να κρατάμε τις παντόφλες μας σε μια καλή κατάσταση, το βασικότερο είναι το πλύσιμο των παντοφλών μας, ιδανικά μία φορά το μήνα.

Αν οι παντόφλες μας είναι υφασμάτινες ή μάλλινες ξεκινάμε με μια καθαρή μαλακή οδοντόβουρτσα και τρίβουμε τα σημεία που έχουν έντονους λεκέδες με σαπούνι και νερό, καθώς και τις σόλες. Ελέγχουμε εάν ο κατασκευαστής προτείνει το πλύσιμο στο πλυντήριο. Συνήθως υπάρχει ένα καρτελάκι στην παντόφλα με το σήμα του πλυντηρίου. Έπειτα τις βάζουμε στο πλυντήριο στους 30 βαθμούς κελσίου στο πρόγραμμα για τα ευαίσθητα χωρίς στείψιμο. Αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά, μακριά από θερμαντικά στοιχεία, χωρίς να τις κρεμάσουμε.

Αν οι παντόφλες μας είναι δερμάτινες τις πλένουμε εσωτερικά με ένα πανί ή μαλακό σφουγγάρι που πρώτα έχουμε εμποτίσει σε χλιαρό νερό με σαπούνι και μαγειρική σόδα. Εξωτερικά μπορούμε να τις βάψουμε με βαφή για δερμάτινα. Υπάρχουν στην αγορά προϊόντα σε διαφορές μορφές, όπως βαφή σε μορφή κρέμας ή αφρού ή με πινελάκι. Επίσης υπάρχουν και τα αυτογυάλιστα σφουγγαράκια. Μόλις στεγνώσουν είναι έτοιμες για χρήση και πάλι.

Καθαρές λοιπόν όπως είναι οι παντόφλες μας, είναι έτοιμες να αποθηκευτούν για το καλοκαίρι, αφού κάνουμε πρώτα το απαραίτητο ξεκαθάρισμα (τι κρατάμε και τι πετάμε). Τις αποθηκεύουμε λοιπόν σε κουτιά παπουτσιών. Επιπρόσθετα, μέσα στο κουτί τοποθετούμε φυσικά αρωματικά, όπως τριμμένη λεβάντα σε υφασμάτινο σακουλάκι για την απομάκρυνση εντόμων και για την ευχάριστη μυρωδιά! Τέλος αποφεύγουμε να τις αποθηκεύουμε σε χώρους με υγρασία, όπως υπόγειο ή γκαράζ. Έτσι, όταν ξεκινήσουν τα πρώτα κρύα του χειμώνα, οι παντόφλες μας θα είναι σαν καινούργιες και έτοιμες να μας ζεστάνουν!