Θες να δείχνεις όμορφη και λαμπερή και τις 365 ημέρες του χρόνου; Αυτά είναι τα 25 tips που χρειάζεσαι!

Θα τα αγαπήσεις!

Θες να δείχνεις όμορφη και λαμπερή και τις 365 ημέρες του χρόνου; Αυτά είναι τα 25 tips που χρειάζεσαι!

Αυτά είναι τα 25 tips που χρειάζεσαι για να παραμείνεις θεά σε καθημερινή βάση! Θες να δείχνεις όμορφη και λαμπερή και τις 365 ημέρες του χρόνου; Σου έχουμε την απάντηση!

Η όμορφη εμφάνιση δεν είναι υπόθεση μίας ημέρας. Είναι άποψη, συνήθεια, πειθαρχία, ενδιαφέρον και φροντίδα για το σώμα μας αλλά και την ψυχή μας, καθώς αυτά τα δύο είναι πάντα άμεσα συνδεδεμένα.

Από την Ακριβή Αλυσανδράτου

Σε έναν ιδανικό κόσμο θα ήθελες να είσαι αψεγάδιαστη στο γραφείο, στο shopping, στις βόλτες, ακόμα και στο σαλόνι όταν βλέπεις τηλεόραση. Η φορτωμένη καθημερινότητα όμως δεν σου αφήνει αρκετό χρόνο για να φροντίσεις τον εαυτό σου όσο θα ήθελες.

Ανακάλυψε μερικές απλές συμβουλές για να νιώθεις πάντα όμορφη και περιποιημένη, γλιτώνοντας πολύτιμο χρόνο και χρήμα.Τα αιθέρια έλαια από κανέλα και μέντα είναι ευεργετικά για τα χείλη σου. Αν δεν είσαι αλλεργική στα δύο αυτά συστατικά, πρόσθεσε 5-6 σταγόνες σε ένα υγρό lip gloss ή lip balm και άπλωσέ το στα χείλη σου πριν βάλεις το κραγιόν σου. Αν θέλεις, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου lip balm ανακατεύοντας ένα μέρος αμυγδαλέλαιο και καστορέλαιο, μισό μέρος φυτική γλυκερίνη, μερικές σταγόνες βιταμίνη Ε και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας ή κανέλας.

Το ντεμακιγιάζ δεν θα είναι ποτέ πια αγγαρεία, αν χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο. Αφαιρούν πανεύκολα ακόμη και το αδιάβροχο μακιγιάζ και αφήνουν την επιδερμίδα μεταξένια. Αν το foundation που χρησιμοποιείς είναι πολύ παχύρρευστο, ανάμειξέ το με την ενυδατική σου. Αν πάλι είναι πολύ ανοιχτή η απόχρωση, ανακάτεψέ το με ό,τι bronze καλλυντικό έχεις σε υγρή μορφή.

Για να δείχνεις φρέσκια, ακόμη και μετά από υπερωρίες, άπλωσε ένα κρεμώδες highlighter στα βασικά σημεία του προσώπου σου: Μύτη, μάγουλα, πιγούνι και μέτωπο. Αν θες να δώσεις έμφαση στις βλεφαρίδες και τα φρύδια σου, άπλωσε το highlighter πάνω από τα φρύδια και προς το μέτωπο.

Αν θέλεις περισσότερη λάμψη στο δέρμα σου, ανακάτεψε το προϊόν που καθαρίζεις το πρόσωπό σου με μία κουταλιά μαγειρική σόδα. Άπλωσε το μείγμα με απαλές κινήσεις, άφησέ το για μερικά δευτερόλεπτα και ξέβγαλε με ζεστό νερό. Επανάλαβε τη διαδικασία 2-3 φορές την εβδομάδα.

Πολύ συχνά, επειδή δεν έχεις αρκετό χρόνο για μανικιούρ, χαλούν τα νύχια και ξέρουμε ότι είναι πολύ εκνευριστικό. Bούτηξε για 2-3 λεπτά τα χέρια σου σε ένα μπολ με κρύο νερό για να στεγνώνει πιο γρήγορα το βερνίκι. Μην πανικοβληθείς αν σπάσει το μέικ απ, το ρουζ ή η πούδρα σου. Το βράδυ πριν κοιμηθείς βάλε στο σπασμένο προϊόν λίγες σταγόνες οινόπνευμα και ανακάτεψε με ένα μαχαίρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Το πρωί θα έχει εξατμιστεί το οινόπνευμα και θα έχεις έτοιμο το νέο σου καλλυντικό. Ο εφιάλτης των βερνικιών ξεκινάει όταν ξεραίνονται. Μην ανησυχείς όμως, γιατί υπάρχει λύση: Βάλε το βερνίκι μέσα σε ένα μπρίκι με βραστό νερό για μερικά λεπτά και θα γίνει σαν καινούριο.

Αν έχεις μακριά μαλλιά, πιάσε τις άκρες και τύλιξέ τες γύρω από τα δάχτυλά σου. Κόψε όλες τις τρίχες που περισσεύουν για να ξεφορτωθείς την ψαλίδα μέχρι την επόμενη επίσκεψη στο κομμωτήριο. Αν πετούν τα φρύδια σου, ψέκασε ένα βουρτσάκι για τα φρύδια με λίγη λακ και πέρασέ το κατά μήκος τους. Αν θέλεις να ανανεώσεις τα μαλλιά σου αλλά δεν προλαβαίνεις να λουστείς, χρησιμοποίησε λίγο ταλκ που δρα τέλεια σαν dry shampoo.
Η πιτυρίδα είναι αντιαισθητική και χαλάει την εμφάνισή σου. Για να την αντιμετωπίσεις, ανακάτεψε 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη με 1 κουταλιά μαλακτική κρέμα για τα μαλλιά που χρησιμοποιείς. Κάνε μασάζ στο κεφάλι σου με το μείγμα και ξέβγαλέ το.

Το πράσινο τσάι αναζωογονεί την επιδερμίδα σου και σε κάνει να δείχνεις πιο ξεκούραστη. Βρέξε με νερό δύο φακελάκια με πράσινο τσάι και μετά τοποθέτησέ τα στα μάτια σου για μερικά λεπτά. Αμέσως θα δεις διάφορα στο δέρμα σου.

Ο καφές, τα αναψυκτικά, το τσάι και το κόκκινο κρασί δημιουργούν λεκέδες στα δόντια και χαλάνε το σμάλτο. Όταν είσαι σπίτι και πίνεις κάτι από τα παραπάνω, χρησιμοποίησε ένα καλαμάκι, ώστε να μην έρχονται τα δόντια σε άμεση επαφή.

Ζέστανε το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες, λίγο πριν το χρησιμοποιήσεις, με το πιστολάκι για τα μαλλιά. Με αυτόν τον τρόπο, θα τους δώσεις περισσότερο όγκο και μήκος.

Βάλε βαζελίνη ή απλή κόλλα χειροτεχνίας γύρω από τα νύχια σου όταν κάνεις μανικιούρ μόνη σου στο σπίτι. Οι ατέλειες θα φύγουν πιο εύκολα όταν στεγνώσει το βερνίκι.

Όταν η μάσκαρα αρχίζει να ξεραίνεται, ρίξε στο μπουκαλάκι μερικές σταγόνες φυσιολογικό ορό ή βάλε τη συσκευασία σε ένα μπολ με ζεστό νερό για 5 λεπτά.

Αν θέλεις το άρωμά σου να διαρκεί περισσότερο, άπλωσε λίγη βαζελίνη στα σημεία του σώματός σου που αρωματίζεις.

Φτιάξε μόνη σου την ιδανική μάσκα για μαλλιά που φριζάρουν:

Σε ένα μπολ χτύπησε ένα με δύο αυγά και ρίξε μισό φλιτζάνι γάλα. Αφού ανακατέψεις πολύ καλά, πρόσθεσε στο μείγμα δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Άπλωσέ το στα μαλλιά σου (από τις ρίζες και το τριχωτό της κεφαλής μέχρι και τις άκρες) και άφησέ τη να απορροφηθεί για μισή ώρα περίπου. Λούσου και ξέπλυνε καλά.

Τα σπυράκια είναι πάντα ανεπιθύμητα, αλλά δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Ρίξε κολλύριο με τεχνητά δάκρυα σε ένα βαμβάκι και άφησέ το στο ψυγείο για μερικά λεπτά. Όταν το βγάλεις και το πιέσεις πάνω στο σπυράκι, μετά από 20 λεπτά τα αιμοφόρα αγγεία στο πρόσωπό σου συστέλλονται, με αποτέλεσμα να φύγουν η κοκκινίλα και το αντιαισθητικό φούσκωμα.

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας, γι' αυτό δεν πρέπει να έχουν μαύρους κύκλους και σακούλες. Βράσε μία πρέζα χαμομήλι για 5 λεπτά και όταν κρυώσει, σούρωσέ το και πρόσθεσε μισό φλιτζάνι ροδόνερο. Βούτηξε δύο βαμβακάκια και κάνε χλιαρές κομπρέσες στα μάτια.

Η αίσθηση της λείας επιδερμίδας είναι από τις πιο όμορφες. Ένα απλό αλλά αποτελεσματικό scrub που θα φτιάξεις μόνη σου είναι η λύση για να έχεις πάντα απαλό δέρμα. Ανακάτεψε ελαιόλαδο με αλάτι σε αναλογία δύο προς ένα. Κάνε μασάζ στο σώμα σου με το scrub και ξέπλυνε με δροσερό νερό λίγα λεπτά αργότερα.

Πριν πέσεις για ύπνο το βράδυ, ανάμειξε 1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού με 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι χωρίς γεύση. Άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου για 20 λεπτά και ξέπλυνέ τη με κρύο νερό. Το δέρμα σου θα ενυδατωθεί, θα είναι πιο καθαρό και χάρη στη βιταμίνη C του λεμονιού θα έχει αντηλιακή προστασία.

Η κακοσμία του στόματος είναι πολύ απωθητική. Παράλληλα με το βούρτσισμα των δοντιών μπορείς να μασήσεις και μαϊντανό, κόλιανδρο, μέντα αλλά και αγγούρι, που περιέχει φυτοχημικά που καταπολεμούν τις δυσάρεστες οσμές.

To μηλόξιδο είναι πολύτιμος σύμμαχός σου στην καταπολέμηση του φριζαρίσματος των μαλλιών. Αφού λουστείς και πριν βάλεις μαλακτική κρέμα, ανάμειξε σε μια κούπα 2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο με λίγο νερό. Άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά σου και άφησέ το για 10 λεπτά πριν το ξεβγάλεις με δροσερό νερό.

Αν πάλι θες και άλλα tips, σας έχουμε "μαμαδίστικα" μυστικά που θα λατρέψετε!

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ THE BODY ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ