5 tips για να κάνετε οικονομία! Τα μυστικά από το σπίτι της γιαγιάς!

Οι τρόποι για να κρατήσεις κάνα φράγκο στην άκρη...

5 tips για να κάνετε οικονομία! Τα μυστικά από το σπίτι της γιαγιάς!

Σίγουρα η οικονομία είναι ένα κομμάτι που αργά ή γρήγορα όλοι αντιμετωπίζουμε. Χρειάζεται πιστεύετε ταλέντο να το καταφέρετε; Οχι πια, αφού είναι εύκολο να κάνεις οικονομία στο σπίτι και μάλιστα χωρίς έκπτωση στην ποιότητα του αποτελέσματος. Αρκεί να προσπαθήσεις λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο... Τα μυστικά της γιαγιάς είναι αυτά τα... 5 tips!

Ξεκινάμε;

Αντικαταστήστε στο σπίτι όλες τις λάμπες με LED. Μπορεί να είναι ελάχιστα πιο ακριβές στην αγορά, αλλά κερδίζουν στις ώρες ζωής σε σχέση με τις κλασικές. Κοινώς, θα αργήσετε κατά πολύ να τις αντικαταστήσετε με καινούριες. Πέραν αυτού, ουκ ολίγοι ηλεκτρολόγοι τονίζουν πως ο φωτισμός από λάμπα LED είναι πολύ πιο ξεκούραστος. Αρα τώρα έχετε δύο λόγους για να επενδύσετε στην αλλαγή τους!

Αποθηκεύστε στα ντουλάπια και στο ψυγείο τρόφιμα που μπορούν να φανούν χρήσιμα ανά πάσα στιγμή και δεν χαλάνε εύκολα. Ετσι, θα έχετε πάντα τα βασικά υλικά για να φτιάξετε κάτι γρήγορο και θα αποφύγετε το delivery, τουλάχιστον σε μεγάλη συχνότητα. Σαν να λέμε... ένα πακέτο μακαρόνια παραπάνω δεν θα πείραζε, ούτε θα σας βάραινε. Το ίδιο ισχύει και για τα θρεπτικά όσπρια.

Αλλάζετε όποτε μπορείτε τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές με καινούριες. Οι παλιές καταναλώνουν πολύ περισσότερο ρεύμα, ενώ οι καινούριες είναι πιο γρήγορες και αποτελεσματικές. Σίγουρα θα κάνουν απόσβεση των χρημάτων που διαθέσατε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, συνυπολογίζοντας πάντα και την κατανάλωση του ρεύματος. Αρα δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι να χαλάσει το ψυγείο σας για να πάρετε καινούριο. Αν ωστόσο οι ηλεκτρικές συσκευές που σκοπεύετε να αντικαταστήσετε είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, θα μπορούσατε να τις πουλήσετε προκειμένου να βγάλετε ένα -έστω και μικρό- επιπλέον εισόδημα. Οι σελίδες της Χρυσής Ευκαιρίας είναι γεμάτες από παρόμοιες αγγελίες.

Αγοράζετε καθαριστικά από το σούπερ μάρκετ όχι μόνο με βάση την τιμή, αλλά και με τη διάρκεια και την αποτελεσματικότητά τους. Θα σας έχει συμβεί φυσικά να αγοράσετε ένα προϊόν για τα τζάμια ή το πάτωμα που εφόσον δεν καθάριζε, έπρεπε να χρησιμοποιήσετε διπλάσια ποσότητα από αυτό, σωστά; Με το να αγοράζετε λοιπόν φτηνά καθαριστικά, όχι απλά δεν κάνετε οικονομία επί της ουσίας, αλλά επιπλέον έξοδα καθώς είναι βέβαιο πως κάποια στιγμή και ενώ έχετε πληρώσει για το φτηνό καθαριστικό θα το πετάξετε για να αγοράσετε εκείνο που κάνει τη δουλειά για την οποία έχει προορισθεί. Οι αγορές σας λοιπόν θα πρέπει να είναι συγκεκριμένες και ακριβείς. Μην... «τζογάρετε» με την ελπίδα πως θα δώσετε λιγότερα για ένα προϊόν.

Καθημερινά σημειώνετε τι χρειάζεστε από το σούπερ μάρκετ. Στο τέλος της εβδομάδας έχετε συγκεντρώσει σε μια λίστα με όλα τα απαραίτητα κι έτσι θα αποφύγετε τις άσκοπες σπατάλες. Σίγουρα πάντα θα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις όπου θα πρέπει να αγοράσετε κάτι έξτρα που δεν είχατε υπολογίσει, όμως δεν πρέπει αυτός να είναι ο κανόνας.

EXTRA TIP

Βάλτε στην κουζίνα σας γλαστράκια με μυρωδικά. Μπορεί να μην είναι μεγάλη η συνεισφορά τους στην οικονομία, αλλά σίγουρα όταν τα χρειάζεστε δεν τα έχετε όλα και φυσικά δεν μπορείτε να αγοράσετε μικρή ποσότητα.

ΠΗΓΗ: TV 24

Βέβαια, αν δεν καταφέρετε κάτι με αυτά κάντε κι αυτή την προσευχή! Λένε πως τραβάει τα λεφτά σαν μαγνήτης!