Μην πετάτε το κατακάθι του καφέ - 9 μυστικά από τις γιαγιάδες μας

Οι χρήσεις που δεν γνώριζες

Μην πετάτε το κατακάθι του καφέ - 9 μυστικά από τις γιαγιάδες μας

Για να κάνουμε λόγο για το κατακάθι του καφέ, καταλαβαίνετε φυσικά πως πρόκειται για ελληνικό καφέ ή για εσπρέσο (για όσους είναι τυχεροί και το απολαμβάνουν και σπίτι), που πολλές φορές έχει γίνει λόγος για τα οφέλη τους. Οι γιαγιάδες μας δεν τον πετούσαν ποτέ και βρήκαμε να σας αποκαλύψουμε τα 9 μυστικά που δεν σας έχει πει ποτέ κανείς και που έρχονται από το... βάθος των χρόνων.

Εδώ όμως δεν θα μιλήσουμε για θέματα υγείας, αλλά για όσα μπορείτε να κάνετε με ό,τι μένει κάτω στο φλιτζάνι σας, αφού βεβαίως έχετε ήδη απολαύσει το καφεδάκι σας.

Ωστόσο, να ξέρετε σας είχαμε αποκαλύψει ήδη μυστικά των γιαγιάδων για να κάνετε ένα καϊμάκι "λουκούμι" στον ελληνικό καφέ. Τα έχετε δει;

Αυτά είναι τα 9 μυστικά των γιαγιάδων - Που αλλού θα χρησιμοποιείς το κατακάθι αν δεν το πετάξεις

ελληνικός καφές μυστικά

Φυτά:

Οταν το καφεδάκι σας τελειώσει, μη σκεφτείτε καν να πετάξετε ό,τι περίσσεψε και απευθείας εναποθέστε το στα φυτά σας. Ο καφές έχει τόσα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν αποτελεσματικά στην ανάπτυξή τους.

Μυρμήγκια:

Αν αντιμετωπίζετε ένα τέτοιου είδους πρόβλημα, δεν έχετε παρά να αφήσετε το κατακάθι κατά τόπους μέσα στην κουζίνα, κυρίως στο διαδρομάκι που συνήθως δημιουργούν, όταν αυτό θα έχει αποξηρανθεί. Υπενθυμίζουμε πως πρέπει να γίνεται από κατακάθι σκέτου καφέ χωρίς ζάχαρη.

Υφάσματα:

Ένας υπέροχα φυσικός τρόπος για να αλλάξετε το χρώμα ενός υφάσματος, αν το χρώμα που επιθυμείτε να πάρει είναι το καφέ και οι αποχρώσεις του, είναι να χρησιμοποιήσετε καφέ για να το βάψετε. Θα χρειαστεί να μουλιάσετε το ύφασμα σε ένα διάλυμα ζεστού νερού με μια ποσότητα καφέ. Μετά το ξεπλένετε με κρύο νερό και... έτοιμο!

Ξύλο:

Με την ίδια λογική μπορείτε να δημιουργήσετε φυσικό καφέ χρώμα για τη βαφή ξύλινων επιφανειών. Μόνο που εδώ θα χρειαστείτε τη βοήθεια μιας ποσότητας ξιδιού, ενός σύρματος κουζίνας και μερικές μέρες μέχρι να είναι έτοιμο για να χρησιμοποιηθεί ως βαφή.

Αρωματικό:

Αν η μυρωδιά του καφέ διεγείρει τις αισθήσεις σας όταν ξυπνάτε, μπορείτε να βάλετε το κατακάθι του καφέ μέσα σε ένα μπολ και να βυθίσετε σε αυτό ένα ρεσό.

Χαρτί:

Σε ένα διάλυμα νερού με λίγο κατακάθι καφέ μπορείτε να βουτήξετε ένα επιστολόχαρτο και να του δώσετε την όψη εγγράφου μιας άλλης εποχής.

Τζάκι:

Ανάψατε το τζάκι και ήρθε πλέον η ώρα για να το καθαρίσετε. Αν θέλετε όμως να το κάνετε χωρίς να εισπνέετε τη στάχτη των ξύλων κατά το σκούπισμα, τότε δεν έχετε παρά να ρίξετε μερικές κουταλιές από αποξηραμένο κατακάθι καφέ πριν να ξεκινήσετε το σκούπισμα.

Λιπαρότητα:

Μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα μπορείτε να περιχύσετε τα πιάτα στον νεροχύτη με το κατακάθι του καφέ αραιώνοντάς το φυσικά με νερό. Το κατακάθι θα είναι ένα υπέροχα φυσικό... σκραμπ για τα πιάτα και θα βοηθήσει να απομακρυνθούν τα λίπη.

Αποσμητικό από καφέ

Συνηθίζουμε να βάζουμε στην παπουτσοθήκη μας διάφορα αποσμητικά, προκειμένου να εξαλείφεται η άσχημη μυρωδιά των χιλιοχρησιμοποιημένων παπουτσιών ή να ψεκάζουμε, σωστά; Ξέρατε πως και μια ποσότητα καφέ μπορεί να κάνει το ίδιο, δηλαδή να απομακρύνει τις δυσάρεστες μυρωδιές των αθλητικών σας; Και όμως... αρκεί να βάλετε σε ένα πουγκί το αποξηραμένο κατακάθι του ελληνικού σας καφέ και να το αφήσετε σε κοινή θέα μέσα στην παπουτσοθήκη σας. Είναι σίγουρο πως, την επόμενη φορά που θα την ανοίξετε, οι μυρωδιές θα έχουν εξαφανιστεί. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εφαρμόζουν το ίδιο κόλπο και στο ψυγείο τους.

ΠΗΓΗ Tv24