Φτιάξε σπιτικές ταμπλέτες καθαρισμού με μαγειρική σόδα - Σούπερ κολπάκι

Για να σταματήσεις να χαλάς τα λεφτά σου στα σκευάσματα των σούπερ μάρκετ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φτιάξε σπιτικές ταμπλέτες καθαρισμού με μαγειρική σόδα - Σούπερ κολπάκι

Σήμερα σου έχουμε ένα σούπερ κολπάκι για να σταματήσεις να δίνεις τα λεφτά σου στα σκευάσματα των σούπερ μάρκετ! Θες να φτιάξεις μόνη σου σπιτικές ταμπλέτες καθαρισμού; Με μαγειρική σόδα και αυτή την συνταγή θα τα καταφέρεις!

Για να προστατέψουν το περιβάλλον και την υγεία τους, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο επιλέγουν να χρησιμοποιούν οικολογικά καθαριστικά προϊόντα. Αντίθετα με τις συμβατικές μεθόδους, τα προϊόντα αυτά δεν περιέχουν επιθετικές χημικές ουσίες.

Αν και η βιομηχανία μας έχει κάνει να πιστεύουμε ότι τα χημικά προϊόντα είναι η καλύτερη επιλογή για το καθάρισμα του σπιτιού, στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές επιλογές που χρησιμοποιούν φυσικά συστατικά και έχουν παρόμοια αποτελέσματα χωρίς να μας εκθέτουν σε βλαβερές χημικές ουσίες.

Για τον λόγο αυτό σας αποκαλύπτουμε πως μπορείτε να φτιάξετε δικά σας καθαριστικά που να μην είναι βλαβερά αλλά και να έχετε το ίδιο καλό αποτέλεσμα!

Ακολουθήστε τα βήματα στο παρακάτω κείμενο:

Επίσης σου έχουμε και το απόλυτο μυστικό για να καθαρίζεις το κρεβάτι σου με μαγειρική σόδα!

Έχεις πρόβλημα με τους λεκέδες στα χαλιά; - Βάλε μαγειρική σόδα και ξίδι

Έχεις και εσύ πρόβλημα με τους λεκέδες στα χαλιά και δεν ξέρεις πως μπορείς να το λύσεις; Και όμως υπάρχει λύση και είναι πολύ πιο απλό από ότι περίμενες! Βάλε μαγειρική σόδα και ξίδι και τα χαλιά σου θα καθαρίσουν στο λεπτό!

Χάρη στις απορροφητικές και λευκαντικές της ιδιότητες, η μαγειρική σόδα αποτελεί ένα χρήσιμο συστατικό για την αφαίρεση λεκέδων από τα χαλιά!

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (20 γραμμάρια)
  • μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι (125 ml)

Οδηγίες

  • Μόλις προσέξετε έναν λεκέ στο χαλί σας, πασπαλίστε τον με μαγειρική σόδα και τρίψτε τον με μια βούρτσα. Στη συνέχεια ρίξτε επάνω του λίγο λευκό ξύδι και αφήστε το να δράσει για πέντε λεπτά. Απομακρύνετε τα κατάλοιπα με μια ηλεκτρική σκούπα και αφήστε το χαλί να στεγνώσει.
  • Και είσαι έτοιμη! Πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την καθαριότητα.