Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

"Σκότωσε" την μυρωδιά της σκορδαλιάς με πορτοκάλι - Το μυστικό των γιαγιάδων μας

Θα είναι σα να μην έφαγες ποτέ σκόρδο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

25η Μαρτίου σήμερα και ο μπακαλιάρος σκορδαλιά έχουν την τιμητική τους, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκέφτονται πώς θα βγουν μετά το τραπέζι, καθώς μετά θα μυρίζει η αναπνοή τους. Εμείς σας βρήκαμε το μυστικό που έκαναν οι γιαγιάδες μας παλιά για να "σκοτώσουν" κάθε οσμή.

Η αλήθεια είναι πως η μυρωδιά του σκόρδου δεν φεύγει εύκολα και η λύση της τσίχλας, αν και καλύπτει για λίγο τη μυρωδιά δεν έχει αποτέλεσμα.

Ωστόσο μια επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Food Science υποδεικνύει ότι δύο προϊόντα που υπάρχουν στην κουζίνα μας μπορούν να εξουδετερώσουν τη μυρωδιά του σκόρδου στην αναπνοή. Αυτό, γιατι σύμφωνα με τους ερευνητές, ορισμένες τροφές έχουν την ιδιότητα να εξουδετερώνουν τη μυρωδιά του σκόρδου μέσω δύο μηχανισμών.

Επίσης, μια παρένθεση! Δείτε εδώ την πιο συγκλονιστική συνταγή για σκορδαλιά!

Αρχικά, τα ένζυμά τους καλύπτουν τη δυσάρεστη μυρωδιά και στη συνέχεια οι φαινόλες τους επιδρούν στις χημικές ουσίες του σκόρδου.

Αυτές οι δύο τροφές είναι το πορτοκάλι και κάθε είδους εσπεριδοειδή αλλά και το γάλα.

Χυμός πορτοκάλι

Γκρειπ φρουτ, λεμόνι, πορτοκάλι και άλλα εσπεριδοειδή. Σιγά μην φτιάξεις και fruit punch. Οι χυμοί δεν θα έχουν καμία επίδραση στο σκόρδο και τη δράση του. Ούτε προσφέρουν καμία ιδιαίτερη φρεσκάδα στην αναπνοή όπως στην τελική κάνουν οι τσίχλες. Απλά σου φτιάχνουν τη δική σου γεύση.

Αποτελεσματικότητα: 1/5

Ένα ποτήρι γάλα

Αηδιαστική η φάση να πιεις γάλα αφού έχει ήδη τιγκάρει το στομάχι σου και ο ουρανίσκος σου ζητά μια κοακόλα να έρθει να κάψει ό,τι έχει απομείνει. Αλλά εσύ θα είσαι θαρραλέος και θα το πιεις το γάλα. Γιατί μετά από επισταμένες μελέτες έχει βρεθεί ότι η λιπαρότητα του γάλακτος εξουδετερώνει αρκετά τις οσμές που αναδύονται. Αν μάλιστα έπινες γάλα την ώρα που κατανάλωνες το σκόρδο θα είχες μεγαλύτερη επιτυχία.

Αποτελεσματικότητα: 3/5

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αγιορείτικος μπακαλιάρος "λουκούμι" με πατάτες, κανέλα και δαμάσκηνα

Εξαφάνισε τα σπυράκια από το πρόσωπό σου με μια φλούδα πορτοκάλι

Share