Μείνε έγκυος με κανέλα! Οι 9 "μαγικές" τροφές που θα φέρουν ένα μωρό στη ζωή σου

Τις έχεις όλες στην κουζίνα σου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μείνε έγκυος με κανέλα! Οι 9

Προσπαθείς να αποκτήσεις ένα μωράκι αλλά δεν μπορείς να μείνεις έγκυος; Η κανέλα κι άλλες 9 τροφές θα σε βοηθήσουν να βγεις από τον Γολγοθά της ζωής σου.

Πολυετείς μελέτες έχουν αποδείξει πως η διατροφή μπορεί να βελτιώσει τη γενική αναπαραγωγική υγεία. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες τροφές που λόγω των θρεπτικών τους συστατικών μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη σύλληψη. Δείτε ποιες είναι αυτές για να μειώσετε τον κίνδυνο προβλημάτων γονιμότητας...

Οι 9 μαγικές τροφές που θα φέρουν ένα μωρό στην ζωή σου

  1. Σολομός: Είναι πλούσιος σε λιπαρά οξέα, ωμέγα-3, βιταμίνη D και σελήνιο, που είναι γνωστό ότι βοηθούν άντρες και γυναίκες να βελτιώσουν την αναπαραγωγική τους υγεία. Ειδικά στις γυναίκες, συμβάλλει και στην υγιή ανάπτυξη του εμβρύου.
  2. Κανέλα: Βοηθά στη βελτίωση της υγείας των διαβητικών, σε μια ασθένεια που έχει συνδεθεί με τη στειρότητα στις γυναίκες λόγω του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών. Η κανέλα μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης, τα τριγλυκερίδια, την LDL χοληστερόλη και τη συνολική χοληστερόλη σε ασθενείς με διαβήτη και μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της ωορρηξίας. Επίσης, το ήξερες ότι με την κανέλα μπορείς να αδυνατίσεις κιόλας; Δες εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα διατροφής
  3. Αυγά: Είναι καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και άπαχων πρωτεϊνών. Κάποια είναι εμπλουτισμένα με ωμέγα λιπαρά οξέα, τα οποία ενισχύουν τη γονιμότητα αντρών και γυναικών.
  4. Παγωτό: Το παγωτό και άλλα γαλακτοκομικά, όπως το γάλα και το γιαούρτι με κανονικά λιπαρά, έχει βρεθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων ωορρηξίας στις γυναίκες. Μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έδειξε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν γαλακτοκομικά προϊόντα με πλήρη λιπαρά ήταν λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από προβλήματα γονιμότητας, συγκριτικά με όσες επέλεγαν γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά, όπως αποβουτυρωμένο γάλα ή γιαούρτι.
  5. Ηλιόσποροι: Είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε που ενισχύει την αντρική γονιμότητα. Βοηθάει στην αύξηση της κινητικότητας του σπέρματος και του αριθμού των σπερματοζωαρίων.
  6. Μάκα: Ενισχύει τη γονιμότητα αντρών και γυναικών. Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, βελτιώνει το ανοσοποιητικό και είναι πλούσια σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο και ιώδιο.
  7. Στρείδια: Αυξάνουν τη λίμπιντο και αποτελούν καλή πηγή ψευδαργύρου, ο οποίος είναι σημαντικός επειδή ενισχύει την παραγωγή ωαρίων καλής ποιότητας. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως ο σίδηρος και η βιταμίνη Β12.
  8. Σύκα: Καταναλώνονταν ευρέως ως τροφή γονιμότητας από τους αρχαίους Ελληνες. Επιστημονικές μελέτες προτείνουν την κατανάλωσή τους λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο που προάγει την παραγωγή ωαρίων και την ωορρηξία.
  9. Φασόλια: Είναι πλούσια σε σίδηρο που βελτιώνει τη γονιμότητα και τη λίμπιντο. Αποτελούν επίσης καλή πηγή πρωτεϊνών που προστατεύουν τις γυναίκες από προβλήματα ωορρηξίας
  10. Φύκια: Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ήπατος, των νεφρών, της ουροδόχου κύστης και των επινεφριδίων, τα οποία παίζουν βασικό ρόλο στη διατήρηση καλής αναπαραγωγικής υγείας.