Απίστευτο! Από τα μάτια σου μπορείς να καταλάβεις τι χρώμα πρέπει να βάψεις τα μαλλιά σου

Οι τρόποι για να καταλάβεις τι ακριβώς σου ταιριάζει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Απίστευτο! Από τα μάτια σου μπορείς να καταλάβεις τι χρώμα πρέπει να βάψεις τα μαλλιά σου

Είμαστε σίγουροι πως δεν το γνώριζες αλλά ναι, είναι γεγονός! Από τα μάτια σου θα μπορέσεις να καταλάβεις τι χρώμα πρέπει να βάψεις τα μαλλιά σου.

Επειδή τα μαλλιά είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή μιας γυναίκας και το ερώτημα "τι χρώμα πρέπει να βάψω τα μαλλιά μου" μας βασανίζει πολύ και σχεδόν καθημερινά, σου παρουσιάζουμε παρακάτω όλα τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για να καταλάβεις ακριβώς ποιο είναι το χρώμα που σου ταιριάζει. Ξεκινάμε από τα μάτια, λοιπόν.

Σκέψου το χρώμα των ματιών σου

Το χρώμα των μαλλιών και το χρώμα των ματιών σου πάνε χέρι-χέρι χωρίς όμως αυτό να είναι πάντοτε δεσμευτικό.

  • Αν έχεις σκούρα ή καστανά μάτια, οι αποχρώσεις του σοκολατί-καφέ σου ταιριάζουν απόλυτα! Μην ξεχνάς ότι μπορείς να δώσεις φως και βάθος με ανταύγειες τοπικά ή συνολικά.
  • Αν έχεις μπλε ή γκρίζα μάτια, οι βαφές μαλλιών με δροσερές, ψυχρές αποχρώσεις είναι οι καταλληλότερες! Ο τόνος μπορεί να ανέβει αρκετά ψηλά!

Ποιο καστανό ή καφέ χρώμα να επιλέξεις για τα μαλλιά σου.

  • Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα: Μέσο καφέ ή καφέ με αποχρώσεις του κόκκινου. Επέλεξε σκούρο καφέ μόνο αν έχεις σκούρα μαλλιά, διαφορετικά το πρόσωπο σου θα δείχνει«σκληρό»!
  • Μέσο δέρμα: Το καστανοκόκκινο είναι ότι πρέπει για σένα!
  • Σκούρο δέρμα: Σου ταιριάζουν αποχρώσεις του καφέ μέχρι και 1,5 τόνο πιο ανοιχτές από το φυσικό σου χρώμα!

Το καταλληλότερο κόκκινο για την δική σου επιδερμίδα.

  • Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα: Επέλεξε ένα «ελαφρύ» κόκκινο σαν μια «ξανθιά φράουλα» ή κόκκινο χάλκινο. Καλό είναι να αποφεύγεις σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου.. η αντίθεση με το δέρμα σου δεν θα σου αρέσει.
  • Μέσο δέρμα: Καστανοκόκκινα ή μεσαία χάλκινα! Σκούρες ιριδίζουσες αποχρώσεις μπορεί να κάνουν το δέρμα να φαίνεται κιτρινωπό!
  • Σκούρο δέρμα: Σε κολακεύει το καστανό μέχρι και το πυρόξανθο κόκκινο. Τα πολύ έντονα κόκκινα μπορεί να κάνουν το δέρμα να φαίνεται μελανό, γι’ αυτό απέφυγε τα!

Ξανθό χρώμα μαλλιών με βάση το χρώμα της επιδερμίδας σου.

  • Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα: Η αντίθεση με ένα χρυσό (ντορέ) ξανθό έχει πολύ ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα! Οι μπεζ / σαντρέ αποχρώσεις μπορεί να δείξουν το πρόσωπό σου χλωμό, μην τις επιλέξεις!
  • Μέσο δέρμα: Ο συνδυασμός ζεστών και ψυχρών αποχρώσεων του ξανθού είναι ιδανικός!
  • Σκούρο δέρμα: Καλό είναι να προτιμήσεις πιο σκούρες αποχρώσεις του ξανθού-καραμέλας! Τα πολύ ανοιχτά ξανθά φαίνονται ψεύτικα!

Ποια μαύρη απόχρωση να επιλέξεις με βάση την επιδερμίδα σου.

  • Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα: Καλό είναι να επιλέξεις κάτι σε σκούρο καστανό. Το μαύρο θα κάνει τα χαρακτηριστικά σου «σκληρά».
  • Μέσο δέρμα: Σκούρο καστανό-καφέ ή και μαύρο χωρίς ίχνος από ιριζέ-κόκκινο γιατί μπορεί να κάνουν το δέρμα να φαίνεται κιτρινωπό!
  • Σκούρο δέρμα: Η επιδερμίδα σου είναι ότι πρέπει για το μαύρο. Μην επιλέξεις απόχρωση με μπλε τόνους γιατί μπορεί να κάνει το δέρμα σου να φαίνεται μελανό!

Άλλοι τρόποι για να βρεις τι χρώμα να βάψεις τα μαλλιά σου

  • Με ποια celebrity μοιάζεις; Όταν αναζητάς μια βασική χρωματική έμπνευση, δοκίμασε να βρεις ανθρώπους με παρόμοια χρώματα δέρματος και ματιών με εσένα. Αυτό θα σου δώσει μια πολύ καλύτερη ιδέα του πώς θα δείχνει επάνω σου μια απόχρωση.Ο βασικός κανόνας για ένα χρώμα μαλλιών που θα κολακεύει την επιδερμίδα σου: διάλεξε έναν τόνο που είναι αντίθετος από τον φυσικό σου. Έτσι, γυναίκες με θερμούς τόνους μπορεί να προτιμήσουν ένα ψυχρό χρώμα και το αντίθετο.
  • Τσέκαρε τον καρπό σου… «Θα δεις ροζ, κόκκινα, μπλε, πράσινα και κίτρινα» λέει η Darling. Αυτό συμπεριλαμβάνει τις φλέβες σου, που σου δίνουν μια εξαιρετική ένδειξη του τόνου. «Αν οι φλέβες σου είναι μπλε ή μοβ, πιθανότατα έχεις ψυχρά χρώματα» λέει η Bodt. «Αν είναι πράσινες, έχεις θερμά».

Οι αποχρώσεις που μπορείς να βάψεις τα μαλλιά σου

  • Ψυχρό ξανθό: Οι ψυχρές ξανθές αποχρώσεις είναι εξαιρετικές για κορίτσια με πορσελάνινο δέρμα και κοκκινωπούς τόνους, καθώς αυτές οι παγωμένες αποχρώσεις εξουδετερώνουν την κοκκινίλα, εξηγεί η Chelsey Pickthorn, εκπαιδεύτρια χρώματος στα Davines και ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου στο Μπρούκλιν.
  • Ζεστό ξανθό: «Το ανοιχτόχρωμο δέρμα με ψυχρούς υποτόνους δείχνει καλύτερο με τους θερμούς τόνους: ξανθό της φράουλας, χάλκινο, μέλι και χρυσό» λέει ο Papanikolas. Επισημαίνει επίσης πως εκείνες οι αποχρώσεις συνήθως ταιριάζουν περισσότερο σε γυναίκες με σταράτο δέρμα, αφού τα σταχτιά ξανθά μπορεί να σε δείχνουν ξεθωριασμένη.
  • Ψυχρό κόκκινο: Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, όμως το κόκκινο είναι στην πραγματικότητα μια πολύ κολακευτική επιλογή για γυναίκες με ροδαλές αποχρώσεις.
  • Θερμό κόκκινο:“Το ξανθό στις αποχρώσεις της φράουλας είναι εξαιρετικό για ανοιχτόρωμα και ουδέτερα δέρματα” λέει η Pickthorn.“Πες στον colorist να αναμείξει ψυχρούς και θερμούς τόνους για να επιτύχει ένα κρεμώδες αλλά θερμό χρώμα με μια υποψία χρυσού χαλκού”. Ο Papanikolas συστήνει επίσης ένα απαλό, θερμό κόκκινο εάν θέλεις να αντισταθμίσεις τους ψυχρούς τόνους σε ένα χλωμό δέρμα.Αυτές οι αποχρώσεις τείνουν να κάνουν το σκούρο δέρμα να δείχνει πράσινο, οπότε διάλεξε καλύτερα ένα πιο ψυχρό καστανοκόκκινο με έμφαση στο καστανό αν θέλεις να κινηθείς προς τα κοκκινωπά χρώματα.
  • Ψυχρό καστανό:Γενικά με το καστανό είναι αρκετά δύσκολο να κάνεις λάθος επιλογή, καθώς κολακεύει σχεδόν όλες τις γυναίκες.
  • Ζεστό καστανό:Ο Sanchez συστήνει αυτή τη χρωματική γκάμα σε γυναίκες με σταράτο δέρμα, αν και συμβουλεύει να επιλέξεις μια απόχρωση που θα έρχεται σε αντίθεση με την επιδερμίδα σου προκειμένου να μη δείχνεις “ξεπλυμένη”.
  • Ψυχρό μαύρο:Στον κόσμο των βαφών, το μαύρο δεν είναι μια απλή επιλογή – οι διαφορετικοί τόνοι και οι ανταύγειες προσθέτουν ποικιλία.
  • Θερμό μαύρο:Τα ψυχρά μαύρα δείχνουν εξαιρετικά στα σκουρόχρωμα δέρματα και η προσθήκη σοκολατένιων τόνων είναι επίσης ένας κολακευτικός τρόπος για να γίνουν πιο ζεστά.

Τέλος, δες εδώ και τι ακριβώς πρέπει να κάνεις αν τα μαλλιά σου λαδώνουν συνέχεια