Εξαφάνισε τον κάλο από το πόδι σου με την χρήση μαγειρικής σόδας

Θα σας σώσει αυτή η συνταγή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εξαφάνισε τον κάλο από το πόδι σου με την χρήση μαγειρικής σόδας

Η μαγειρική σόδα η οποία βρίσκεται σίγουρα σε κάθε σπίτι, έχει πολλές ιδιότητες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο φαί, στην καθαριότητα του σπιτιού, αλλά και για το πρόσωπο και το σώμα. Όπως για να εξαφανίσεις, τον κάλο που μπορεί να έχεις στο πόδι σου από τα κλειστά παπούτσια.

Αν ωστόσο, δεν έχεις μαγειρική σόδα στο σπίτι σου είναι εύκολο να βρεις, αφού έχουν όλα τα σούπερ μάρκετ και σε πολύ χαμηλές τιμές. Για την γυναίκα λοιπόν είναι απαραίτητη. Ποτέ δε ξέρεις πότε θα ξεμείνεις από ένα προϊόν ομορφιάς που μπορεί να αντικατασταθεί από κάτι τόσο απλό όπως η σόδα.

Αν φοράτε συχνά τακούνια ή παπούτσια που σας χτυπάνε, μπορεί να δημιουργηθούν κάλοι στα πόδια σας. Η μαγειρική σόδα βοηθάει και σε αυτό, διώχνοντας τους κάλους χωρίς να βλάπτει τα ευαίσθητα πόδια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα μείγμα απο σόδα,νερό και λάδι και να το απλώσετε στους κάλλους.

Αφήστε το για περίπου 20 λεπτά και ξεβγάλτε με ένα πανί και ζεστό νερό. Επαναλλάβετε δυο με τρεις φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

Πως φεύγει ο κάλος Μαγειρική σόδα

Ωστόσο με μαγειρική σόδα μπορείς να φτιάξεις και δυο υπέροχες σπιτικές μάσκες προσώπου. Βάλε και μέλι.

Αν ωστόσο μυρίζουν τα πόδια σας χρησιμοποιείστε πάλι μαγειρκή σόδα

Μυρίζουν τα παπούτσια σου μιας και η δουλειά σου είναι πολλές ώρες όρθια ή γιατί έχεις πρόβλημα στα πόδια; Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα και πρόκειται να εξαφανίσεις κάθε άσχημη οσμή από τα παπούτσια, είτε είναι αθλητικά είτε όχι.

Η εμπειρογνώμονας καθαρισμού και συγγραφέας Μπέκι Ραπιντσούκ, γνωστή και ως «Clean Mama», αποκάλυψε στην Huffington Post λίστα από τις πολλές χρήσεις της μαγειρική σόδας που θα σας συναρπάσουν. Μια από αυτές λοιπόν είναι για τις μυρωδιές στα παπούτσια.

Η Ραπιντσούκ δήλωσε ότι της αρέσει να χρησιμοποιεί μαγειρική σόδα για να φρεσκάρει τα δύσοσμα παπούτσια. Και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνει κανείς αυτό. Μπορείς να πασπαλίσεις με μαγειρική σόδα κατευθείαν τα παπούτσια, να τα αφήσεις για μία μέρα και στην συνέχεια να την απομακρύνεις. Μπορείς επίσης, να φτιάξεις μικρά σακουλάκια αποτελούμενα είτε από κάλτσες, ή κομμάτια υφάσματος δεμένα με κορδέλα και γεμισμένα με μαγειρική σόδα και να τα βάζεις μέσα στα παπούτσια όταν δεν τα φοράς. Αν πάλι πρόκειται για σανδάλια, μπορείς να τα σφραγίσεις σε μια σακούλα που θα περιέχει μαγειρική σόδα.

Την τελευταία αυτή τεχνική, μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και για ρούχα. «Αν έχετε ρούχα που είναι δύσοσμα, αλλά δεν έχετε χρόνο για να τα πλύνετε, μπορείτε να βάλετε λίγη σόδα μαγειρικής σε μια σακούλα και να κλείσετε εκεί μέσα για να απορροφήσει τις οσμές» εξήγησε η συγγραφέας.