4+1 μυστικά για να φτιάξεις το δικό σου σπα στο σπίτι

Θα μας θυμηθείς!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
4+1 μυστικά για να φτιάξεις το δικό σου σπα στο σπίτι

Μπορεί αυτές τις μέρες να βρισκόμαστε συνέχεια στο σπίτι και να μην έχουμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε με δημιουργικά πράγματα που μας ευχαριστούν, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι από το 0. Παρακάτω θα βρεις τα 4+1 μυστικά που χρειάζεται να γνωρίζεις για να φτιάξεις μόνη σου ένα σπα στο σπίτι σου.

Πρν ξεκινήσεις να σκέφτεσαι ποια προϊόντα ομορφιάς πρέπει να έχεις για να κάνεις σπα, πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσεις το πότε θα κάνεις το σπα στο σπίτι. Σκέψου την τελευταία φορά που δέχθηκε αντίστοιχη περιποίηση. Πώς ήταν το περιβάλλον; Θα μπορούσες να δημιουργήσεις κάτι αντίστοιχο και στο δικό σου σπίτι;

Αν πάλι αυτό που σε βασανίζει είναι τα μαλλιά σου, σου βρήκαμε τους τρόπους με τους οποίους θα τα κάνεις να φαίνονται λες και βγήκες από το κομμωτήριο.

Η απάντηση είναι ναι, και εμείς σου έχουμε βρει τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις για να το πετύχεις.

Άδειασε το χώρο και φτιάξε το σκηνικό

Τα σπα σε κάθε περίπτωση προσφέρουν ένα ζεστό κλίμα στο οποίο δεν υπάρχουν πολλά αντικείμενα γύρω γύρω να σου αποσπούν την προσοχή. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις να φτιάχνεις το δικό σου σπα στο σπίτι είναι να καθαρίσεις το χώρο σου από οτιδήποτε περιττό και να βεβαιωθείς ότι το μπάνιο σου αποτελεί μία ήρεμη ζώνη στην οποία μπορείς να αποκτήσεις τη διάθεση που θέλεις. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να το κάνεις, πρέπει απλά να βολεύει εσένα. Για κάποιους μπορεί να χρειάζεται απλά να ανάψουν ένα κεράκι, για άλλους 10. Κάνε μπάνιο, διάβασε ένα βιβλίο, άκου χαλαρωτική μουσική ή πιες ένα πράσινο τσάι.

Σπα στο σπίτι

Δεν πρόκειται για ρουτίνα αλλά για τελετουργικό

Αν η ρουτίνα που ακολουθείς για την ομορφιά σου, σου προκαλεί στρες, τότε ίσως ήρθε η ώρα να την αλλάξεις λιγάκι και να εντοπίσεις τι είναι αυτό που σε στρεσάρει περισσότερο. Αντί να αντιμετωπίζεις τα βήματα που κάνεις στην ρουτίνα σου σαν υποχρεωτικά, προσπάθησε να τα δεις σαν ένα τελετουργικό που θα σε χαλαρώσει και θα σου αφαιρέσει βάρος.

Κανόνισε ημερομηνία

Για να φτιάξεις στην πραγματικότητα ένα σπα στο σπίτι, πρέπει να τα κάνεις όλα σωστά και ένα από αυτά είναι και το πότε θα το κάνεις. Πρόσεξε όμως, είναι σημαντικό να μείνεις πιστή στην ημερομηνία που έχεις θέσει.

Κλείσει το κινητό σου

Το σπα στο σπίτι σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να κλείσεις όλες τις συσκευές σου και να μπεις για λίγη ώρα offline προκειμένου να συνδεθείς για λίγο με τον εαυτό σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου μόνο για να βάλεις χαλαρωτική μουσική.

Ακόμα και οι λεπτομέρειες μετράνε

Το να βάλεις μικρές καινούργιες πινελιές σε δραστηριότητες που κάνεις καθημερινά, και να αυξήσεις το χρόνο που περνάς για τον εαυτό σου, τοτε δεις μεγάλη διαφορά.

TAGS