Έχεις απελπιστεί με την τριχοφυΐα σου τώρα στην καραντίνα; Κάνε laser στο σπίτι

Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Έχεις απελπιστεί με την τριχοφυΐα σου τώρα στην καραντίνα; Κάνε laser στο σπίτι

Έχεις απελπιστεί με την τριχοφυΐα σου τώρα στην καραντίνα; Πώς να κάνεις laser στο σπίτι και να γλυτώσεις από τις τρίχες που έχεις βγάλει και δεν θέλεις να τις πειράξεις με ξυράφι, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις να ανοίξουν και τα κέντρα αισθητικής.

Όλοι έχουμε απελπιστεί με το ξύρισμα ή είχαμε μια κακή εμπειρία αποτρίχωσης και δεσμευτήκαμε να δοκιμάσουμε τη μόνιμη αποτρίχωση των τριχών, σωστά;

Αλλά η ιδέα αυτού - το κόστος, ο πόνος, η αποτελεσματικότητα - μπορεί να είναι απογοητευτική. Η αποτρίχωση με λέιζερ στο παρελθόν ήταν πολύ επώδυνη, δεν ήταν πάντα εξαιρετικά αποτελεσματική και δεν μπόρεσε να μπει σε μερικές από τις... «γωνίες» σου.

Η αποτρίχωση με λέιζερ του 2020, ωστόσο, είναι ο φίλος σας. Είναι μια ακριβή επένδυση, ναι, αλλά για μια ζωή χωρίς ξυράφια και αποτρίχωση; Αξίζει.

Τι είναι η αποτρίχωση με λέιζερ;

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι μια μακροχρόνια, αν όχι μόνιμη μορφή αποτρίχωσης χρησιμοποιώντας λέιζερ για να στοχεύσετε και να καταστρέψετε ουσιαστικά τα θυλάκια των μαλλιών, πράγμα που σημαίνει ότι τίποτα δεν μπορεί να αναπτυχθεί από εκεί πια.

Πώς λειτουργεί η αποτρίχωση με λέιζερ;

«Το λέιζερ στοχεύει πολλαπλά θυλάκια τρίχας σε περίπου ένα δευτερόλεπτο», λέει η κοσμετολόγος και ειδικός του δέρματος Leyla Yusupova, η οποία χρησιμοποιεί το Fibra DFA Laser στην κλινική της στην Τσέλσι. «Το λέιζερ διασφαλίζει ότι τα θυλάκια των τριχών να καταστρέφονται μόνιμα, έτσι ώστε η ανάπτυξη τους να μειώνεται και, τελικά, να μην μεγαλώνει ξανά».

Το μηχάνημα που χρησιμοποιεί (και οποιοδήποτε άλλο που θέλετε κοντά στα ευαίσθητα σημεία σας) έχει μια ειδικά σχεδιασμένη μύτη ψύξης, που σημαίνει ότι καθώς η έντονη θερμότητα χτυπά το δέρμα σας, σας εξουδετερώνεται από το κρύο καθώς κινείται γύρω από το δέρμα σας.

Έκανα τη θεραπεία με μπικίνι και μασχάλες. Τα παλιά μηχανήματα δεν μπόρεσαν να κάνουν καλή δουλειά πέρα ​​από τη γραμμή του εσώρουχου, που σημαίνει ότι δεν ήταν δυνατή, αλλά αυτό το μηχάνημα μπορεί να θεραπεύσει και τις πιο ευαίσθητες περιοχές.

Πρέπει να ξυρίσετε την περιοχή πριν από τη θεραπεία και όχι κερί μεταξύ των συνεδριών. Συνιστάται συνήθως μια πορεία 6-10 συνεδριών, αλλά εξαρτάται πραγματικά από τον τύπο των τριχών σας και τον τρόπο που βγαίνουν.

Μπορούν όλοι οι τύποι δέρματος να κάνουν αποτρίχωση με λέιζερ;

Οι παλιές μηχανές δεν μπορούσαν να θεραπεύσουν πολύ λίγες τρίχες ή πολύ σκούρα δέρματα, αλλά αυτό μπορεί να στοχεύσει ανεπιθύμητες τρίχες χωρίς να καταστρέψει τη χρωστική ουσία στο δέρμα, έτσι μπορεί να αντιμετωπίσει και πιο σκούρους τόνους δέρματος.

Ωστόσο, δυστυχώς, εάν έχετε γκρίζα ή ανοιχτά ξανθά μαλλιά που θέλετε να αφαιρεθούν, δεν θα είναι η θεραπεία για εσάς: «επειδή δεν υπάρχει χρωστική ουσία στα μαλλιά, το μηχάνημα απλά δεν μπορεί να το ανιχνεύσει για να το στοχεύσει», λέει η Leyla.

Υπάρχει κάποια ειδική φροντίδα μετά την αποτρίχωση με λέιζερ;

Κανένα. Θα πρέπει να αποφύγετε ο έντονο ηλιακό φως, εάν είναι δυνατόν, αλλά μόνο για ένα δεκαπενθήμερο. Καθώς οι τρίχες μεγαλώνουν, τα σκέλη στα θανατηφόρα θυλάκια θα πέσουν, οπότε μπορεί να παρατηρήσετε λίγο ότι πέφτουν.

Τώρα λοιπόν που γνωρίζεις όσα πρέπει να ξέρεις το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αγοράσεις ένα μηχάνημα και να το κάνεις μόνη στο σπίτι. Ωστόσο εκτός από το laser, πρέπει να δεις και την μόδα τον ear seeds που μπορούν να σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το στρες.

TAGS