Δημιούργησε το δικό σου πίλινγκ προσώπου με μαγειρική σόδα για λαμπερή επιδερμίδα

Καθαρίζει όλα τα νεκρά κύτταρα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Δημιούργησε το δικό σου πίλινγκ προσώπου με μαγειρική σόδα για λαμπερή επιδερμίδα

Αν θέλεις και εσύ να αποκτήσεις λαμπερή επιδερμίδα, χωρίς ωστόσο να βάλεις προϊόντα συσκευασίας που μπορεί να μην κάνουν στο πρόσωπο σου, τότε σου βρήκαμε τον τρόπο. Μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου πίλινγκ με την βοήθεια της μαγειρικής σόδας.

Η σόδα έχει πολλές χρήσεις. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις στην μαγειρική, στην καθαριότητα του σπιτιού, σε θέματα υγείας, αλλά και στην ομορφιά. Η τιμή της είναι πολύ χαμηλή και μπορείς να την βρεις σε όλα τα super market.

Όσον αφορά την χρήση της σε θέματα ομορφιάς, σου βρήκαμε την κατάλληλη συνταγή για να φτιάξεις το δικό σου πίλινγκ στο σπίτι. Είναι ιδιαίτερα απαραίτητο για την ευαίσθητη επιδερμίδα, καθώς η σόδα έχει και αντιφλεγμονώδη δράση. Καθαρίζει το δέρμα μας από νεκρά κύτταρα και ανοίγοντας τους πόρους του προσώπου, το κάνει λείο και απαλό.

Ωστόσο, για εσένα που θέλεις απλά να αποκτήσεις την φρεσκάδα του προσώπου σου, θα πάθεις πλάκα με την μάσκα που έχει μαγειρική σόδα και... μπανάνα.

πίλινγκ προσώπου με μαγειρική σόδα

Αυτή είναι η συνταγή με μαγειρική σόδα για πίλινγκ προσώπου

  • Προσθέτουμε μισή κουταλιά του γλυκού μαγειρικής σόδας στο γαλάκτωμα που χρησιμοποιούμε για το πλύσιμο του προσώπου μας.
  • Απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπό μας με απαλές κινήσεις.
  • Κάνουμε μασάζ για λίγα λεπτά και μετά ξεπλένουμε με κρύο νερό.

Η μαγειρική σόδα καταπολεμά και την ακμή του προσώπου

Το ζεστό διάλυμα της μαγειρικής σόδας είναι πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της ακμής. Η σόδα στεγνώνει το δέρμα, μειώνει τη φλεγμονή και τον ερεθισμό. Απλά κάθε βράδυ πριν πάμε για ύπνο πλένουμε το πρόσωπό μας με ζεστό διάλυμα σόδας και σε λίγο καιρό θα ξεχάσουμε τι σημαίνει ακμή.