«Μυστικά» για τέλειο µπούστο!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Μυστικά» για τέλειο µπούστο!

Το µεγάλο ή ανισοµερές στήθος αποτελεί ένα πρόβληµα που απασχολεί πολλές γυναίκες στις µέρες µας. Όµως ευτυχώς η πλαστική χειρουργική έχει τις λύσεις µέσα από δυο εξελιγµένες µεθόδους που θα σου χαρίσουν ένα φυσικό και αρµονικό µπούστο. Η Δρ. Γιολάντα Πεπέ σου εξηγεί όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις επανορθωτικές επεµβάσεις του µαστού που έχουν να κάνουν µε τη µειωτική στήθους και την ανισοµαστία.

Μειωτική στήθους για τέλειο φυσικό αποτέλεσµα

Η επέµβαση µείωσης του µεγέθους των µαστών γίνεται για λειτουργικούς λόγους, όπως µείωση του όγκου και βάρους του µαστού, δερµατίτιδες στην υποµάστια πτυχή, πόνοι στον αυχένα, αδυναµία αθλητικής δραστηριότητας, αλλά και για αισθητικούς λόγους. Ανάλογα µε τον σωµατότυπο της ασθενούς, προσαρµόζεται και το µέγεθος της µείωσης. Η επέµβαση αφορά σε αφαίρεση τµήµατος του µαζικού αδένα, του λίπους και της περίσσειας δέρµατος καθώς και η ανάλογη µείωση της διαµέτρου της θηλής όπου είναι αναγκαίο. Ταυτόχρονα επιτυγχάνεται ανόρθωση της θηλής και του µαστού σε νέα θέση, συµµετρικά στις δύο πλευρές. Το κύριο χαρακτηριστικό της επέµβασης είναι η διαµόρφωση ενός όµορφου και επιθυµητού µαστού ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η µείωση των µετεγχειρητικών ουλών. Οι ουλές διαφοροποιούνται από τις υπόλοιπες τεχνικές λόγω του πολύ µικρού µήκους των οριζοντίων τοµών οι οποίες µετά από σύντοµο χρονικό διάστηµα σβήνουν ιδανικά.

Η επέµβαση διαρκεί δύο µε τρεις περίπου ώρες και γίνεται πάντοτε υπό γενική αναισθησία. Η ασθενής µετεγχειρητικά έχει µια πρώτη αντίληψη του τελικού αισθητικού αποτελέσµατος που στη τελική του µορφή ολοκληρώνεται κοντά στο τέλος του πρώτου µηνός. Η επέµβαση είναι απαλλαγµένη από τον ιδιαίτερο πόνο και τη δυσφορία και η ασθενής επιστρέφει στο σπίτι της την επόµενη ηµέρα. Το µετεγχειρητικό αποτέλεσµα είναι πολύ αρµονικό και φυσικό. Παράλληλα διορθώνονται πολλά από τα προβλήµατα που προκαλούσε το βαρύ στήθος στην πλάτη και στην συνολική στάση του σώµατος, ενώ γίνονται δυνατές πολλές δραστηριότητες που η γυναίκα απέφευγε µέχρι τότε (άθληση, περπάτηµα κτλ).

Λίγα λόγια για την ανισοµαστία

Γιολάντε Πέπε

Η ανισοµαστία ή αλλιώς ασυµµετρία µαστών, είναι µια συγγενής (εκ γενετής) δυσµορφία που αφορά σε διαφορετικό µέγεθος ή τύπο µαστών, ή σε υποπλασία άλλου τµήµατος του µαστού, του µαζικού αδένα, της θηλής ή και του φάκελου τού δέρµατος (π. χ σωληνωτοί µαστοί). Ανάλογα µε τον τύπο και την έκταση τού προβλήµατος, χρησιµοποιούνται αντίστοιχες τεχνικές που περιλαµβάνουν όλη την γκάµα της αισθητικής και επανορθωτικής χειρουργικής τού µαστού. Οι επεµβάσεις απαιτούν ιδιαίτερα προσεκτικό σχεδιασµό και έµπειρο χειρουργό. Το τελικό αποτέλεσµα θα ξαναδώσει την αυτοπεποίθηση και τη θηλυκότητα που κρύβεις κρύβεις µέσα σου. Η επέµβαση πραγµατοποιείται µε γενική αναισθησία, διαρκεί µία µε τρεις ώρες και η παραµονή στην κλινική είναι µια ηµέρα. Για την πλήρη αποθεραπεία ο ασθενής πρέπει να περιµένει τρεις ηµέρες ενώ για τις επόµενες 30 ηµέρες απαιτείται η εφαρµογή ειδικού στηθόδεσµου. Συχνά χρειάζονται συνδυαστικές επεµβάσεις για την επίτευξη τού
επιθυµητού αποτελέσµατος. Το αποτέλεσµα είναι άµεσα ορατό και φυσικό, ενώ οι µαστοί αποκτούν ένα φυσιολογικό σχήµα και είναι ίσοι µεταξύ τους.