Είναι κόκκινα και ερεθισμένα τα πόδια σου από το ξυραφάκι; Τρίψτα με μαγειρική σόδα και θα σωθείς

Το νούμερο ένα πρόβλημα των γυναικών κάθε καλοκαίρι

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Είναι κόκκινα και ερεθισμένα τα πόδια σου από το ξυραφάκι; Τρίψτα με μαγειρική σόδα και θα σωθείς

Οι χρήσεις της μαγειρικής σόδας είναι πολλές και μπορεί να σου λύσει προβλήματα στο άψε σβήσε και πολύ οικονομικά. Ένα από αυτά είναι στον ερεθισμό και τις κοκκινίλες των ποδιών σου μετά από το πολύ ξύρισμα, ειδικά τώρα που καλοκαίριασε.

Η μαγειρική σόδα θαυματουργή σε οτιδήποτε αφορά την ομορφιά και την περιποίηση, ειδικά του σώματος, μιας και βοηθά πολύ και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Τρίψε τα πόδια σου με μαγειρική σόδα και θα σωθείς από τους ερεθισμούς

Για να ανακουφίσετε τους ερεθισμούς από το ξύρισμα, βάλτε δύο κουταλιές της σούπας σε ένα ποτήρι νερό, ανακατέψτε και απλώστε με τα χέρια σας στα πόδια σας.

Μαγειρική σόδα ξύρισμα ποδιών

Η μαγειρική σόδα μπορεί μάλιστα και να σε αδυνατίσει

Η μαγειρική σόδα θεωρείται ότι έχει κάνει τον οργανισμό πιο αλκαλικό, το οποίο πιστεύεται ότι προάγει την απώλεια βάρους, ή ότι εμποδίζει την αύξηση βάρους. Ωστόσο, αυτή η θεωρία έχει απορριφθεί πολλάκις. Ο οργανισμός χρησιμοποιεί αυστηρά ελεγχόμενες διαδικασίες για τον έλεγχο των επιπέδων του pH και αυτό που τρώτε ή πίνετε έχει μικρή επίδραση σε αυτό.

Μια άλλη θεωρία λέει ότι η προσθήκη μαγειρικής σόδας στο νερό του μπάνιου σας θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος αυξάνοντας τα επίπεδα μαγνησίου και θειικού άλατος. Πρόκειται για δύο θρεπτικά συστατικά που υποτίθεται ενισχύουν τον μεταβολισμό και την εξαφανίζουν τις τοξίνες. Ωστόσο, ούτε αυτή η θεωρία υποστηρίζεται από την επιστήμη.

Από την άλλη πλευρά, η μαγειρική σόδα μπορεί πράγματι να καταπραΰνει το στομάχι, καθώς έχει την ικανότητα να εξουδετερώνει το οξύ του στομάχου. Αυτή η χημική αντίδραση δημιουργεί διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο είναι ένα αέριο που μπορεί να σας προκαλέσει ρέψιμο. Αυτό θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα στο στομάχι, αλλά δεν έχει καμία επίδραση στο συνολικό σας λίπος.

Η μαγειρική σόδα μπορεί να έχει έμμεσο αποτέλεσμα στην απώλεια βάρους, κυρίως λόγω του υγρού με το οποίο αναμιγνύεται συνήθως.

Μια δημοφιλής επιλογή είναι να συνδυάσετε τη μαγειρική σόδα με... διαβάστε την συνέχεια εδώ.