Άπλωσε στα χέρια σου μαγειρική σόδα, με χυμό αγγουριού και... - Θαυματουργό το τελικό αποτέλεσμα

Το μυστικό που δεν σου έλεγε κανείς

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Άπλωσε στα χέρια σου μαγειρική σόδα, με χυμό αγγουριού και... - Θαυματουργό το τελικό αποτέλεσμα

Σε έχουν κουράσει οι κρέμες χεριών; Αυτή την σπιτική μάσκα με μαγειρική σόδα (που μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και στα δόντια) και ακόμη 3 υλικά κυριολεκτικά θα σε "σώσει". Εκτός από ενυδάτωση βοηθάει και στα σημάδια της γήρανσης. Πολλοί άνθρωποι δίνουν πολύ λίγη προσοχή στην φροντίδα των χεριών τους. Αλλά το πώς είναι τα χέρια μας αποκαλύπτουν το πόσο είμαστε.

Πως να φτιάξετε τη μάσκα χεριών με μαγειρική σόδα

  • 2 κ.σ γάλα
  • 1 κ.σ χυμό αγγουριού
  • 2 κ.σ σκόνη ζελατίνης
  • 1/2 κ.γ μαγειρική σόδα

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα πλαστικό μπολ και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν μία παχύρρευστη κρέμα. Βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και ζεστάνετε το για 12 δευτερόλεπτα στην πιο δυνατή ρύθμιση. Το μείγμα μετά θα είναι υγρό. Εάν υπάρχουν σβόλοι, ζεστάνετε το ξανά.

  • Χρησιμοποιήστε μία βούρτσα για να εφαρμόστε το μείγμα στα χέρια σας και αφήστε το να στεγνώσει.
  • Θα δημιουργηθεί ένα προστατευτικό στρώμα γύρω από το χέρι που μετά από λίγο θα μπορείτε να το βγάλετε.
  • Όταν θα βγάλετε προσεκτικά την μάσκα, θα αφαιρεθούν και οι μικρές τρίχες.
  • Βάλτε την μάσκα τρεις φορές τον πρώτο μήνα. Μετά από αυτό, μπορείτε να την βάζετε πιο συχνά. Μετά από μερικούς μήνες, θα έχουν εξαφανιστεί όλες οι τρίχες στο πίσω μέρος του χεριού σας.

Ακόμη ένα πρόβλημα που λύνεις με μαγειρική σόδα

Πήγες παραλία και ο ήλιος σε έκαψε με αποτέλεσμα να πάθεις έγκαυμα και να πονάς παντού; Φτιάξε αυτό το μείγμα με μαγειρική σόδα και νερό και δεν θα νιώθεις τίποτα.

Ξέρω, ξέρω, έχεις ξεκινήσει ήδη τα μπανάκια και είσαι σε πολύ καλή διάθεση που επιτέλους πήρες λίγο χρωματάκι! Αλλά, μήπως, το... παράκανες; Μήπως αποκοιμήθηκες στην ξαπλώστρα και ξέχασες να ανανεώσεις το αντηλιακό σου και κάηκες λιγάκι; Μην σκας! Όλες το έχουμε πάθει! Και την λύση για αυτό μπορείς να την βρεις στο σπίτι σου!

Μιας όμως και μιλάμε για παραλία, δες εδώ πως μπορείς να καθαρίσεις το μαγιό σου με μαγειρική σόδα.

Εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιείται αυτή η πρακτική γιατί η μαγειρική σόδα θεωρείται ότι απορροφά το δηλητήριο και δρα κατά της κοκκινίλας και του πρηξίματος. Ρίχνουμε σόδα και νερό πάνω στο τσίμπημα και αφήνουμε να στεγνώσει. Βοηθάει ακόμα και στο ελαφρύ κάψιμο από τον ήλιο.

 Ανακούφισε το πόνο του εγκαύματος από την παραλία με μαγειρική σόδα