Tips για να μην λιώσει το μακιγιάζ σου! Κράτα το μακριά από τον ιδρώτα...

Tips για να μην λιώσει το μακιγιάζ σου! Κράτα το μακριά από τον ιδρώτα...

Ο ιδρώτας είναι ο νούµερο ένα εχθρός σου, αφού σε χρόνο dt µπορεί να καταστρέψει την περιποιηµένη σου εικόνα και να µετατρέψει το αψεγάδιαστο µακιγιάζ.

ΕΛΑΦΡΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ Να χρησιμοποιείς πάντα ενυδατική κρέμα που έχει SPF, αλλά να επιλέγεις εκείνη που δεν είναι «βαριά» στο δέρμα σου. Όσο πιο βαριά είναι, τόσο περισσότερο θα ιδρώσεις. Μια καλή λύση είναι τα serum, αφού η υφή τους είναι ιδιαίτερα ελαφριά. Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για το foundation. Και να θυμάσαι πάντα ότι όσα περισσότερα προϊόντα χρησιμοποιείς στο πρόσωπό σου, τόσο περισσότερο θα ιδρώσεις. Διαβάστε παρακάτω...

Ι∆ΡΩΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την αίσθηση του ιδρωμένου κεφαλιού. Ακόμα κι αν έχεις μόλις λούσει τα μαλλιά σου, ο ιδρώτας είναι ικανός να σε κάνει να δείχνεις άλουστη. Σε εκείνο το σημείο ένα dry shampoo θα σώσει την κατάσταση. Επίσης, αν έχεις τη δυνατότητα, πάρε μια πετσέτα και τρίψε το κεφάλι σου στο σημείο που ξεκινούν τα μαλλιά σου και αμέσως θα ανανεωθούν. Extra tip: Αν παρατηρείς ότι το καλοκαίρι τα μαλλιά σου λαδώνουν πιο εύκολα, καλό είναι να επιλέξεις ένα σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά.

Δείτε ακόμη: Βeauty list: Κάνε το ρόδι σύμμαχο στην ομορφιά σου! Τρόποι να «εκμεταλευτείς» όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες!

ΑΠΟΦΥΓΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ Υπάρχουν περιοχές στο πρόσωπο, όπως το πάνω χείλος, που ιδρώνουν πέρα από το φυσιολογικό και είναι σχεδόν αδύνατο να απλώσεις σωστά το μακιγιάζ. Ένα έξυπνο μυστικό που μπορείς να ακολουθήσεις είναι να εφαρμόσεις λίγο αποσμητικό σε κρέμα, να το αφήσεις να στεγνώσει και στη συνέχεια να απλώσεις κανονικά το make up σου. Extra tip: Βάλε αποσμητικό σε κρέμα και σε άλλες περιοχές του σώματός σου που ιδρώνουν πολύ, όπως είναι κάτω από το στήθος ή πίσω από τα γόνατα.

ΝΑΙ ΣΤΟ PRIMER Το primer αποτελεί τον καλύτερό σου φίλο! Πάντα να το χρησιμοποιείς πριν από το foundation, γιατί, ουσιαστικά, είναι εκείνο που το κρατάει σταθερό. Αν όμως ο συνδυασμός της ενυδατικής με το primer και το foundation σού φαίνεται υπερβολικός, τότε επίλεξε μια BB cream με SPF, που ουσιαστικά είναι μια 3 σε 1 κρέμα.

Δείτε ακόμη: Πόσο συχνά πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας ανάλογα με τον τύπο και το κούρεμα;

PRIMER ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ! Βάλε primer στα βλέφαρά σου, ένα κόλπο που θα σε σώσει, αφού θα εμποδίσει το «λιώσιμο» της σκιά ς όταν ιδρώσεις.

Α∆ΙΑΒΡΟΧΑ ΜΑΤΙΑ Επίλεξε αδιάβροχη μάσκαρα και eye liner –ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες θα δεις μεγάλη διαφορά.

ΠΟΥ∆ΡΑΡΙΣΜΑ Για να κρατήσεις το μακιγιάζ σου σταθερό, το δέρμα σου λείο και να περιορίσεις τις γυαλάδες, μια mineral πούδρα είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι. Μπορείς να την έχεις πάντα μαζί σου και όταν παραστεί ανάγκη να… πουδράρεις τη μύτη σου!

ΥΓΡΑ ΧΕΙΛΗ Άφησε τα κλασικά κραγιόν στην άκρη και επένδυσε σε lip gloss σε πορτοκαλί και ροζ αποχρώσεις. Έτσι, ακόμα και να ιδρώσεις, τα χείλη σου θα φαίνονται ζουμερά και όχι ταλαιπωρημένα.