Εφάρμοσε σωστά το ρουζ σου ανάλογα στο σχήμα του προσώπου σου! Αυτοί είναι οι τρόποι!

Μήπως τόσο καιρό έβαζες λάθος το ρουζ σου;

Εφάρμοσε σωστά το ρουζ σου ανάλογα στο σχήμα του προσώπου σου! Αυτοί είναι οι τρόποι!

Το πρώτο και βασικότερο βήμα που πρέπει να κάνεις, είναι να επιλέξεις το κατάλληλο σε χρώμα αλλά και λάμψη ρουζ για την επιδερμίδα σου. Αν δεν είναι το σωστό ότι και να κάνεις κάπου θα σου χαλάει όλο το μακιγιάζ.

Εμείς θα σε βοηθήσουμε πως να εφαρμόσεις σωστά το ρουζ σου, ανάλογα το σχήμα του προσώπου σου, για να μην δείχνεις σας... κλόουν. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Πέτυχε το σωστό contouring μέσα σε δυο λεπτά! Βήμα - βήμα ο τρόπος!

Ρουζ για τετράγωνο πρόσωπο

Αν είσαι από τις γυναίκες που έχουν ένα τετράγωνο σχήμα προσώπου και θέλεις να δείχνει πιο ομαλό το πρόσωπο σου, εφάρμοσε το ρουζ απευθείας επάνω στα μήλα στα μάγουλα σου, με κυκλική κίνηση.

Αυτός ο τρόπος θα μαλακώσει τα χαρακτηριστικά των γωνιών σου, εφιστώντας την προσοχή στα πιο στρόγγυλα σημεία του προσώπου σου.

Δείτε ακόμη: Τα top 5 hihglighters που πρέπει να βάλεις στο νεσεσέρ σου! Δώσε λάμψη στη ζωή σου!

Ρουζ για πρόσωπο διαμάντι

Εάν έχεις το γνωστό σχήμα προσώπου διαμάντι, ο στόχος σου θα πρέπει να είναι να καταφέρεις να τραβήξεις την προσοχή στο κάτω μισό μέρος του προσώπου σου.

Γι’ αυτό άπλωσε το ρουζ κατά μήκος της κορυφής των ζυγωματικών σου, και τράβηξε το προς τα αυτιά σου για να τραβήξεις το μάτι προς τα κάτω και να τονίσεις τα ζυγωματικά σου.

Δείτε ακόμη: Πέτυχε το απόλυτο cat eye! Αυτός είναι ο τρόπος βήμα - βήμα!

Μακρύ Πρόσωπο

Αν τώρα ανήκεις σε αυτή την κατηγορία εφάρμοσε το ρουζ σου οριζόντια, για να κάνεις το πρόσωπό σου να φαίνεται πιο φαρδύ. Έχεις δύο επιλογές: ή το απλώνεις από τα μήλα προς τα αυτιά σου, ή ξεκινάς από την κορυφή των ζυγωματικών σου και το απλώνεις προς τα έξω.

Πρόσωπο καρδιά

Εάν έχεις πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς θα πρέπει να εφαρμόσεις το ρουζ κατά μήκος του κάτω μέρους των ζυγωματικών σου. Αυτό θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση του μυτερού σαγονιού σαγόνι, τραβώντας την προσοχή στα ζυγωματικά σου.

Δείτε ακόμη: Τα απόλυτα tips για να αποκτήσετε τα φρύδια των ονείρων σας!

Ρουζ για στρόγγυλο πρόσωπο

Για να προσδιορίσεις ένα στρογγυλό πρόσωπο θα πρέπει να ρουφήξεις τα μάγουλα σου και να απλώσεις το ρουζ κάτω από τα ζυγωματικά σου. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγεις να βάλεις και στα μήλα, μιας και θα κάνει το πρόσωπό σου να φαίνεται ακόμη πιο στρόγγυλο από πριν.

Οβάλ πρόσωπο

Τέλος, εάν έχεις ένα οβάλ πρόσωπο, θα πρέπει να επικεντρώσεις το ρουζ σου στην κορυφή των ζυγωματικών σου και να το τραβήξεις ελαφρώς προς τα πίσω στα αυτιά σου. Έτσι θα δώσεις υπέροχο σχήμα στα ζυγωματικά σου.