Πώς θα κάνετε μόνες σας το φυσικό nude μακιγιάζ;

Ακολουθήστε ένα ένα τα βήματα!

Πώς θα κάνετε μόνες σας το φυσικό nude μακιγιάζ;

Είναι ένα από τα αγαπημένα μας μακιγιάζ, αφού δείχνει το πρόσωπο φωτεινό, καθαρό και πάνω απ΄όλα φυσικό. Κι όμως το μακιγιάζ έχει γίνει με κάθε λεπτομέρεια.

Πάρτε λοιπόν τα πινέλα σας και υιοθετήστε το τελευταίο trend στο μακιγιάζ, βήμα βήμα από το πρωί έως το βράδυ, εντελώς μόνες σας!

1. Καθαρό πρόσωπο: Πρώτα απ όλα καθαρίστε πολύ καλά την επιδερμίδα και τα μάτια σας, να μην έχουν μείνει υπολείμματα μολυβιού ή μάσκαρα.

2.Ενυδάτωση: Βάλτε την ενυδατική σας και ξεκινάμε…

3.Σβήνουμε τους μαύρους κύκλους: Βάλτε με το δάχτυλό σας λίγο concealer, πιο ανοιχτό από το δέρμα του προσώπου σας κάτω από τα μάτια και δουλέψτε το καλά. Προσέξτε την ποσότητα και τα σημεία για να μην έχετε το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα των δυο λευκών κύκλων γύρω από τα μάτια.

4.Σβήνουμε τα σπυράκια: Καλύψτε τυχόν σπυράκια ή κοκκινίλες με άλλο χρώμα concealer, πιο κίτρινο.

5.Χρώμα στο πρόσωπο: Απλώστε ένα ελαφρύ μέικ απ στην απόχρωση του δέρματος σας με σφουγγαράκι ή με τα δάχτυλά σας και δουλέψτε το καλά σε όλο σας το πρόσωπο.

6.Πουδράρουμε: Πάρτε ένα μεγάλο και παχύ πινέλο και περάστε με διάφανη πούδρα όλο σας το πρόσωπο. Και τον λαιμό.

7. Βάζουμε ρουζ: Διαλέξτε πολύ προσεκτικά το ρουζ σας, σε φυσικά χρώματα ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας σας και περάστε το με άλλο πινέλο στα ζυγωματικά σας αλλά και στα μάτια κάτω από το κόκκαλο του φρυδιού. Αν σας αρέσει η επιδερμίδα σας να φαίνεται λίγο μαυρισμένη, περάστε στο μέτωπο, στο πηγούνι και στα μάγουλα ρουζ στο χρώμα της τερακότα.

8.Βάζουμε σκιές: Απλώστε στα βλέφαρά σας μια ματ σκιά είτε σε κρεμ χρώμα, είτε σε καφέ ανοιχτό. Αν είστε κουρασμένες μην βάλετε καφέ. Με μικρότερο πινελάκι περάστε στην εξωτερική γωνία των βλεφάρων καφέ σκούρα σκιά για να «σηκωθεί» το βλέμμα. Δουλέψτε καλά το σημείο που οι δυο σκιές ενώνονται. Αν θέλετε βάθος στο βλέμμα, περάστε με μια σκούρα σκιά μια…ας πούμε σαν σβησμένη γραμμή μεταξύ στο σημείο που είναι ανάμεσα στο κινητό βλέφαρο και στο κόκαλο.

9.Μάσκαρα: Περάστε με σκούρα καφέ ή μαύρη μάσκαρα τις βλεφαρίδες σας ξεκινώντας από τη ρίζα

10.Μολύβι στα μάτια: Αν θέλετε να δείχνουν τα μάτια σας μεγαλύτερα, περάστε άσπρο μολύβι μέσα στο μάτι στο κάτω βλέφαρο. Αν θέλετε να τονιστούν περισσότερο τα μάτια σας κι είναι αρκετά μεγάλα, περάστε μαύρο μολύβι στο ίδιο σημείο. Απλώς στην περίπτωση του μαύρου μολυβιού το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο φυσικό.

11. Τονίζουμε τα φρύδια: Χτενίστε τα φρύδια σας και περάστε από πάνω μια καφέ ανοιχτή σκιά για απίθανο βλέμμα και για να υιοθετήσετε το τελευταίο trend που είναι τα έντονα φρύδια.

12. Χείλη: Κάντε περίγραμμα στα χείλη σας με μολύβι στο χρώμα του nude κραγιόν σας. Ταμπονάρετε ελαφρά με πούδρα και βάλτε το κραγιόν σας. Προτιμήστε κραγιόν σε γήινες αποχρώσεις.

Tο κλειδί για τέλειο μακιγιάζ βρίσκεται στο καλά ενυδατωμένο πρόσωπο!

Έχεις προσέξει ότι ενώ ακολουθείς όλα τα βήματα για ένα σωστό μακιγιάζ, δεν έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Το πρόσωπό σου δεν έχει τη λάμψη που θέλεις, ενώ τα υπόλοιπα προϊόντα δε στρώνουν όπως επιθυμείς σε διάφορα σημεία;
Το μυστικό για να στρώσει τέλεια το μακιγιάζ στην επιδερμίδα σου είναι στο καθαρό, ενυδατωμένο πρόσωπο.


1.Σε περίπτωση που θέλεις να δημιουργήσεις ένα έντονο makeup look για τις ανάγκες μιας ιδιαίτερης περίστασης, φρόντισε λίγες ώρες πριν να κάνεις μία σχολαστική απολέπιση.

2.Στη συνέχεια εφάρμοσε μία μάσκα που χαρίζει λάμψη και τέλος βάλε την ενυδατική σου.

3.Το primer είναι σημαντικό να μπει πριν την εφαρμογή του foundation.Είναι το προϊόν που προετοιμάζει την επιδερμίδα, για την εφαρμογή όλων των υπόλοιπων προϊόντων που θα ακολουθήσουν. Σε περίπτωση που δεν έχεις primer-μπορείς μπορείτε να εφαρμόσεις ένα serum. Άφησε την υγρασία να απορροφηθεί και προχώρησε με το υπόλοιπο μακιγιάζ σας.

4.Μετά από όλη αυτή την προετοιμασία για την ενυδάτωση του προσώπου, παρατηρήσεις ότι θα χρειαστείς μικρότερες ποσότητες από τα προϊόντα μακιγιάζ και σίγουρα θα στρώσουν καλύτερα στο πρόσωπό σου.