Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

5 tips για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά το μακιγιάζ σας!

Για να το κάνετε σωστά και χωρίς να τρίβετε άσκοπα το πρόσωπό σας!

5 tips για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά το μακιγιάζ σας!
ΜΑΚΙΓΙΑΖ 21.05.2019 16:19

Αν υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας ομορφιάς που πρέπει όλες να ακολουθούμε, αυτός είναι να αφαιρούμε κάθε ίχνος make up πριν κοιμηθούμε.

Μπορεί, βέβαια, οι περισσότερες από εμάς να περιποιούμαστε το πρόσωπό μας πριν πέσουμε για ύπνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το κάνουμε σωστά. Αν δεν αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας σωστά, τότε το πιο πιθανό είναι να προκαλέσετε μεγαλύτερο πρόβλημα στην επιδερμίδα σας από το αν δεν ξεβαφόσασταν καθόλου.

Τα παρακάτω 5 μυστικά θα βελτιώσουν την καθημερινή beauty routine σας:

1. Δεν αρκεί μόνο ένα μαντηλάκι καθαρισμού για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ. Πρέπει οπωσδήποτε να το πλύνετε και με σαπούνι. Ο λόγος; Την ώρα που αφαιρείτε το μακιγιάζ με το μαντηλάκι, η μεγαλύτερη ποσότητα του make up μεταφέρεται στην επιφάνεια του προσώπου σας. Οπότε ουσιαστικά τα ίχνη μακιγιάζ μένουν στο πρόσωπό σας, ακόμη κι αν έχετε χρησιμοποιήσει το καλύτερο ντεμακιγιάζ της αγοράς.

2. Φροντίστε να πλύνετε δύο φορές το πρόσωπό σας. Ίσως σας ακούγεται υπερβολικό, αλλά έτσι πρέπει. Την πρώτη φορά πλένετε το πρόσωπό σας με σαπούνι, ώστε να φύγει εντελώς το foundation και τη δεύτερη φορά κάνετε απαλό μασάζ με αυτό, ώστε να αυξηθεί η ροή του δέρματος και να οξυγονωθεί σωστά η επιδερμίδα σας.

3. Ξεκινήστε με τα χείλη σας. Η αφαίρεση του μακιγιάζ θα πρέπει να γίνεται σταδιακά και το καλύτερο σημείο για ξεκινήσετε είναι τα χείλη σας. Είτε, λοιπόν, πρόκειται για ένα έντονο χρώμα ή για ένα πιο απαλό, πρέπει οπωσδήποτε να το αφαιρέσετε πρώτα με μαντηλάκι ντεμακιγιάζ και στη συνέχεια να κάνετε ένα απαλό scrub (με ζάχαρη και βαζελίνη),ώστε να αφαιρεθεί κάθε ίχνος από το προϊόν.

Μυστικά για να ξεβάφεσαι σωστά! Εσύ τα γνωρίζεις;

Make-up για να καλύψετε τις ατέλειες, μάσκαρα για έντονο βλέμμα, λαμπερά κρα­γιόν για εντυπωσιακά χείλη. «Αποχαιρετή­στε» τους συμμάχους της ομορφιάς σας στο τέλος της βραδιάς με τα κατάλληλα για εσάς προϊόντα ντεμα­κιγιάζ και χαρίστε υγεία στην επιδερμίδα σας.

Τι να επιλέξετε;

› Γαλακτώματα: Με κρεμώδη και πλούσια υφή, απλώνονται στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις και αφαιρούνται με βαμβάκι. Καλό θα είναι αμέσως μετά να χρησιμοποιείτε μια τονωτική λοσιόν ή να ξεβγάζετε το πρόσωπό σας με νερό για να αφαιρέσετε τα κατάλοιπα του γαλακτώματος. Είναι ιδανικά για κανονικές-ξηρές επιδερμίδες.
› Αφρίζοντα καθαριστικά: Σε μορφή τζελ ή αφρού, απλώνονται κατευθείαν στο πρόσωπο και αφαιρούνται με νερό. Θα πρέπει να τα ξεπλένετε καλά, για να μη μένουν υπολείμματα στο πρόσωπο. Είναι ιδανικά για κανονικές-μεικτές και λιπαρές επιδερμίδες.
› Διαλύματα καθαρισμού: Διάφανα σαν νερό, χωρίς σαπούνι, οινόπνευμα και χρωστικές, είναι ιδανικά για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Απλώστε τα σε βαμβάκι και περάστε απαλά το πρόσωπο και τα μάτια όσες φορές χρειαστεί, μέχρι το βαμβάκι να είναι τελείως καθαρό.
› Μαντιλάκια: Πρακτικά και αποτελεσματικά, ιδανικά για ένα γρήγορο ντεμακιγιάζ. Δεν πρέπει να αποτελούν τη μόνιμη επιλογή καθαρισμού, καθώς δεν καθαρίζουν σε βάθος την επιδερμίδα. Θα τα βρείτε για όλους τους τύπους δέρματος.

Τι να κάνετε για…
…το ντεμακιγιάζ ματιών: Τα περισσότερα προϊόντα ντεμακιγιάζ είναι κατάλληλα και για τα μάτια. Ωστόσο, αν επισημαίνεται στη συσκευασία τους το αντίθετο, η αφαίρεση του μακιγιάζ από τα μάτια θα πρέπει να γίνεται με εξειδικευμένα προϊόντα. Απλώστε μικρή ποσότητα σε βαμβάκι, τοποθετήστε το πάνω στο βλέφαρο για λίγη ώρα και σκουπίστε απαλά από το εσωτερικό των ματιών προς τα έξω. Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί, αλλάζοντας κάθε φορά το βαμβάκι. Για τις κάτω βλεφαρίδες, χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα, που θα έχετε βουτήξει προηγουμένως στο καθαριστικό.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πώς θα κάνετε μόνες σας το φυσικό nude μακιγιάζ;

4 τρόποι για να καθαρίσετε τα πινέλα μακιγιάζ!

Διαβάστε περισσότερα θέματα μακιγιάζ στο Youweekly.gr!

Share