Πώς να αποθηκεύσεις τα καλλυντικά σου για να μην καταστρέφονται τα συστατικά τους

Πώς να αποθηκεύσεις τα καλλυντικά σου για να μην καταστρέφονται τα συστατικά τους

Προσπαθούμε με μανία να νικήσουμε τον χρόνο, να διώξουμε τους μαύρους κύκλους, τις κηλίδες, την ακμή και όλα αυτά με την βοήθεια δερμοκαλλυντικών και skincare προϊόντων.


Πόσο καλά όμως φροντίζουμε αυτά τα προϊόντα; Τα αποθηκεύουμε σωστά κι αν όχι τι μπορεί να προκαλέσει αυτή η λάθος κίνηση στο προϊόν και στην συνέχεια στην επιδερμίδα μας;

Ακούγεται τρομακτικό όμως στην πραγματικότητα το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρεις αυτά τα μυστικά για να μην πηγαίνει όλη η καθημερινή μας ρουτίνα περιποίησης, τα προϊόντα αλλά και τα χρήματα που δώσαμε για να αποκτήσουμε χαμένα.

To No1 beauty trend που όλες οι γυναίκες θα φορούν, φέτος, στις γιορτές!

Αυτά είναι τα πιθανά λάθη που κάνετε στην αποθήκευση και φύλαξη τους και ενδέχεται να καταστρέφουν τα προϊόντα σας και να μην έχουν το αποτέλεσμα που είχαν ή υπόσχονται. Μάθετε τον σωστό τρόπο να φυλάτε τα καλλυντικά σας, για να διατηρούνται περισσότερο καιρό και να έχουν από το άνοιγμα μέχρι την τελευταία τους σταγόνα θεαματικά αποτελέσματα.



Μην τα αφήνετε κοντά στο παράθυρο

Αν το vanity table με τα καλλυντικά σας είναι κοντά στο παράθυρο, είναι πιο σωστό να τα κρύψετε μέσα σ κάποιο συρτάρι ή άλλο σκοτεινό σημείο καθώς δεν πρέπει να εκτίθενται στο φως, που αλλοιώνει τα συστατικά τους, ειδικά αν βρίσκονται σε διάφανα μπουκαλάκια

Όχι στο μπάνιο

Μην φυλάτε τα καλλυντικά σας στο μπάνιο. Η υγρασία είναι μεγάλος εχθρός όλων των προϊόντων ομορφιάς, αλλά ακόμα περισσότερο όσων συσκευάζονται σε βαζάκια. Ο ατμός που δημιουργείται από το ντους είναι ικανός να καταστρέψει το υλικό μέσα σε βαζάκια που δεν είναι καλά σφραγισμένα και αναπτύσσονται μικρόβια. Ακόμα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικές με τα ανοιχτά μπουκάλια των σαμπουάν και shower gel αφού το νερό που μένει μέσα μπορεί να ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας και άλλων βακτηρίων

Ενυδάτωση χωρίς ίχνος λιπαρότητας!

Διατηρήστε τα δροσερά

Ορισμένα προϊόντα κυρίως τα φυσικά που δεν περιέχουν συντηρητικά, αλλά πιο ευπαθή υλικά, αν αποθηκευτούν στο ψυγείο, η δροσερή θερμοκρασία μπορεί να επεκτείνει την διάρκεια ζωής τους. Τοποθετήστε τα σε ξεχωριστό ράφι/συρτάρι του ψυγείου σας, όπου μπορείτε να ρυθμίσετε την θερμοκρασία και όχι ανάμεσα στα τρόφιμα.

Αλλά όχι πολύ δροσερά

Μην τα αποθηκεύετε στην κατάψυξη αφού το πολύ κρύο μπορεί να προκαλέσει διαχωρισμό των συστατικών τους και να βλάψουν την επιδερμίδα σας.

Γιατί επιλέγω πια νερό ντεμακιγιάζ!

 



bovary.gr