Ένα νόστιμο φαγητό για να πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε με ένα γεύμα! Πανεύκολο στην προετοιμασία και θα το λατρέψει όλη η οικογένεια. Χρειάζεστε μόνο μία κατσαρόλα για να το μαγειρέψετε, ενώ το σβήνετε με κρασί και το αφήνετε να βράσει για 50 λεπτά.

Δείτε επίσης: Cheeseburger: Το κλασικό αμερικάνικο – Πώς θα το πετύχετε σπίτι με 12 απλά βήματα

Υλικά

Για το χοιρινό µε λαχανικά στην κατσαρόλα

  • 800 γρ. χοιρινό κομμένο σε μπουκιές (λαιμό ή σπάλα)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 500 γρ. αρακά
  • 2 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για το χοιρινό µε λαχανικά

  • Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις πατάτες, τα καρότα και τα ανακατεύουμε για 4΄-5΄, έως ότου μαραθεί το κρεμμύδι.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον αρακά, αλάτι, πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 50΄, έως ότου μαλακώσει το κρέας.
  • Τότε προσθέτουμε τα μυρωδικά.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Διαβάστε όλα τα μυστικά για να μαγειρεύετε σωστά το κάθε κομμάτι του χοιρινού.

Πηγή: argiro.gr