Μια τέλεια ιδέα για το κυριακάτικο τραπέζι είναι το μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια στο φούρνο. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει την πιο νόστιμη και πετυχημένη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Η συνταγή για μοσχάρι κοκκινιστικό με μακαρόνια
Υλικά
- 1½ kg μοσχάρι κομμένο σε μικρές μερίδες (χτένι από τη σπάλα ή στηθοπλευρά) (ή αρνί)
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 500 gr μακαρόνια χοντρά με τρύπα (Νο2)
- 2 ξερά κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
- 1 φλ. κόκκινο κρασί
- 5-6 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 3-4 μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)
- 6 ώριμες τριμμένες ντομάτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1/2 φλ. λαδοτύρι τριμμένο
Δείτε επίσης: Κοτόπουλο αλά κρεμ στον φούρνο – Πώς θα βγει τρυφερό και ζουμερό
Εκτέλεση
ΜΟΣΧΑΡΙ
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το μοσχάρι απ’ όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το σκόρδο.
- Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί όλο το υγρό, τότε προσθέτουμε τις ντομάτες.
- Βάζουμε τα μυρωδικά σε τουλπανάκι, το δένουμε και το ρίχνουμε στο φαγητό.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει καλά.
- Το κρέας στο τέλος πρέπει να μείνει με μια παχιά σάλτσα, σχεδόν με το λαδάκι του.
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
- Πασπαλίζουμε λίγο τυρί σε πυρίμαχο ή σε γιουβέτσι (σκεύος).
- Στρώνουμε μία στρώση μακαρόνια, μία μοσχάρι και σάλτσα και τέλος μία στρώση τυρί.
- Επαναλαμβάνουμε: μακαρόνια, μοσχάρι, σάλτσα και τελειώνουμε πάλι με το τυρί.
- Ροδίζουμε για λίγα λεπτά στο γκριλ να λιώσει το τυρί.
- Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με σπάτουλα για να μη διαλύεται.
Tips
- Αν σωθούν τα υγρά από το κρέας και δούμε ότι δεν έχει ψηθεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
">
">
">
">
">
">
">