Μια τέλεια ιδέα για το κυριακάτικο τραπέζι είναι το μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια στο φούρνο. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει την πιο νόστιμη και πετυχημένη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Η συνταγή για μοσχάρι κοκκινιστικό με μακαρόνια

Υλικά

  • 1½ kg μοσχάρι κομμένο σε μικρές μερίδες (χτένι από τη σπάλα ή στηθοπλευρά) (ή αρνί)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 500 gr μακαρόνια χοντρά με τρύπα (Νο2)
  • 2 ξερά κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 5-6 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3-4 μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)
  • 6 ώριμες τριμμένες ντομάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 φλ. λαδοτύρι τριμμένο

Δείτε επίσης: Κοτόπουλο αλά κρεμ στον φούρνο – Πώς θα βγει τρυφερό και ζουμερό

Εκτέλεση

ΜΟΣΧΑΡΙ

  • Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το μοσχάρι απ’ όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το σκόρδο.
  • Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί όλο το υγρό, τότε προσθέτουμε τις ντομάτες.
  • Βάζουμε τα μυρωδικά σε τουλπανάκι, το δένουμε και το ρίχνουμε στο φαγητό.
  • Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει καλά.
  • Το κρέας στο τέλος πρέπει να μείνει με μια παχιά σάλτσα, σχεδόν με το λαδάκι του.

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
  • Πασπαλίζουμε λίγο τυρί σε πυρίμαχο ή σε γιουβέτσι (σκεύος).
  • Στρώνουμε μία στρώση μακαρόνια, μία μοσχάρι και σάλτσα και τέλος μία στρώση τυρί.
  • Επαναλαμβάνουμε: μακαρόνια, μοσχάρι, σάλτσα και τελειώνουμε πάλι με το τυρί.
  • Ροδίζουμε για λίγα λεπτά στο γκριλ να λιώσει το τυρί.
  • Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με σπάτουλα για να μη διαλύεται.

Tips

  • Αν σωθούν τα υγρά από το κρέας και δούμε ότι δεν έχει ψηθεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.

argiro.gr

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας!